[Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 11:32 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Lusesita, jak Krecik zmężniał! :) . Oby tylko oczko się naprawiło :ok: .
Wypróbuj/poczytaj o preparacie Vitopar - skutecznie neutralizuje zapachy (sprawdzony).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Czw mar 25, 2010 11:51 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Szałwia pisze:Lusesita, jak Krecik zmężniał! :) . Oby tylko oczko się naprawiło :ok: .
Wypróbuj/poczytaj o preparacie Vitopar - skutecznie neutralizuje zapachy (sprawdzony).

a zmężniał, zmężniał - wszak to już duuuuży kotek 8)
oczko raczej się nie naprawi, a więcej kota nie będę męczyła zbędnymi operacjami. co to, to nie!!!
i dzięki za vitopar!! polecę poszukać, jak mi się kołdra wypierze!!! :ok:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Czw mar 25, 2010 15:25 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Szałwia, a zapaszek "wyleci" z każdego miejsca, które kotek ulubił sobie do siusiania (moje atakują dywanik w kuchni lub w przedpokoju)??? i żaden sposób nie działa, by tego już nie robiły.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Czw mar 25, 2010 15:35 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Czytam o alergiach...
Zdiagnozowano u mnie astmę oskrzelową i alergię i co? mam teraz pozbyć się ukochanych zwierząt z domu? Nie! Jest XXI wiek, jest medycyna, są leki, jest ostatecznie rozum. I lekarz rozsądny.
Wietrzenie pomieszczeń, częstsze odkurzanie nowym odkurzaczem o specjalnych filtrach (który i tak przy takim czymś jak astma/alergia trzeba by było do domu zakupić) - dzięki dziewczyny za podpowiedź, bo elektroszczotka jest cudem techniki, więcej jeszcze uwagi i da się żyć z astmą i futerkami pod jednym dachem, bez przesady. Ludzie albo wiedzą za mało, albo bazują na stereotypach, albo się poddają i idą na łatwiznę pozbywając się dotychczasowego zwierzęcia z domu. A przede wszystkim decyzja o posiadaniu zwierzęcia to decyzja odpowiedzialna, a nie chwilowy kaprys. Trzeba mieć tę świadomość, że uczulić można się na wszystko i w każdym wieku (zwłaszcza przy tym skażeniu środowiska), nikt nie rodzi się od razu z patentem na dany typ alergenu lub jego brakiem po sam grób.
Szkoda kotków tych, co wracają, bo "alergia".

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Czw mar 25, 2010 15:54 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Mój BENIAMINEK ma oczko identyczne jak KRECIO.
I jakoś nikt im się nie przejmuje, a ja go kocham takim, jaki jest...
Szkoda, że są trudności z wykonaniem mu fotki - jest płochliwy.
Cóż, dobrze, że Kretek cieszy się takim zainteresowaniem.
Niech już od teraz los mu sprzyja pod skrzydłami lusesity...
Przy okazji pozdrawiam....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Czw mar 25, 2010 19:00 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

XMonikaX, myślę że z powodzeniem. Poleciła mi go kiedyś Melba, która miała swojego czasu tego typu problemy, tzn. jej koty :). I u mnie też się sprawdził, tu możesz poczytać więcej: http://www.vitopar.pl/produkty.html. Zresztą chyba na miau też są wątki vitoparowe. Ja kiedyś zamawiałam przez Kakadu, lub w sklepach internetowych.

Szałwia

Post » Czw mar 25, 2010 19:41 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Lu - używałam olejku goździkowego, kropiłam w te miejsca gdzie kotki mi sikały - pomagało.

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Czw mar 25, 2010 21:08 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Czarnulka21 pisze:Lu - używałam olejku goździkowego, kropiłam w te miejsca gdzie kotki mi sikały - pomagało.

Ja kładłam cytrynę krojoną w plasterki oraz ząbki czosnku,obrane i ponakłuwane.Też pomogło.
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Czw mar 25, 2010 23:26 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

I ja używałam olejku goździkowego /Czarnulki zresztą :D/ - odstrasza skutecznie :), testowane na persie Blanku przez kilka dni ;).
Tego typu zapachy - goździki, cytrusy - na pewno zniechęcą do niechcianych przyzwyczajeń.
Ale jeśli chodzi o zneutralizowanie, wytępienie zapachów - to jednak vitopar zdecydowanie. Albo połączenie: najpierw czyszczenie i viopar, a później ewentualne odstraszanie cytrusami i goździkami - dałoby efekty. Ja bym tak próbowała...

Szałwia

Post » Pt mar 26, 2010 18:06 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

kocia rodzinka już po pierwszej wizycie u weta: odrobaczone, zważone i tyle póki co... acha i świerzb w uszach do pędzlowania, bo narzekałam ostatnio na nudę :)
a wyglądają tak:
młody
Obrazek
Obrazek
mamuśka
Obrazek
Obrazek
i razem
Obrazek

nonameuwb

Od: Wto mar 09, 2010 8:25

Post » Pt mar 26, 2010 19:26 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

nonameuwb pisze:młody
Obrazek
Obrazek
O rany ale słodki :kotek: Mama też fajna :)

I jeszcze pytanie o olejek goździkowy - szukam czegoś do łazienki, co mimo zapachowego żwirku i neutralizatora w proszku zneutralizuje zapachy z kuwety (no wiem, niereformowalna jestem ale mam wrażenie, że do krytej nie zmieści się moja Julka). Czy Waszym zdaniem to cudo pomoże i ew. gdzie i za ile to można kupić.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt mar 26, 2010 19:50 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

nonameuwb- maluszek jest cudowny.
Pani Janiu-biała kotka,która została wczoraj wypuszczona po sterylizacji ma się dobrze.
Biega ze swoim kolegą -kocurem sąsiadów i o zwykłej porze przyszła pod okno po jedzenie.
Dziekuję za opiekę nad kicią po zabiegu.
Dziekuję tez tove za ogromną pomoc w łapaniu i transporcie kici.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Pt mar 26, 2010 19:55 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

1969ak pisze:I jeszcze pytanie o olejek goździkowy - szukam czegoś do łazienki, co mimo zapachowego żwirku i neutralizatora w proszku zneutralizuje zapachy z kuwety (no wiem, niereformowalna jestem ale mam wrażenie, że do krytej nie zmieści się moja Julka). Czy Waszym zdaniem to cudo pomoże i ew. gdzie i za ile to można kupić.

Ja kupiłam krytą kuwetę w zoo natura podczas któregoś mruczenia - byla w promocji. Są różne rozmiary kuwet krytych, ja w tej chwili nie wróciłabym już do zwykłej!

Mam pytanko: czy wybiera się może ktoś w następnym tygodniu do Warszawy i spowrotem?
Szukam transportu dla mini psiaka, który waży 2 kg i jest mniejszy od kota.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pt mar 26, 2010 19:59 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

moja latorośl bedzie Moniś w niedzielę, a powrót planuje na poniedziałek, chcesz to moge pogadać o psiaku.
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt mar 26, 2010 20:20 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Jak wygląda sprawa z Pumą?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

[poprzednia][następna]