Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 7.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 26, 2010 0:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Lumpek ma się lepiej. Porażenie lewej strony pysia utrzymuje się, ale podajał sam trochę chrupek.

Dowiedziałam się dzisiaj, że Cykor nie żyje. Miał raka płuc i mimo leczenia nawet chemią nie udało się go uratować. Być może po świętach do byłego domu Cykora pojedzie Jojo.

Budyś za to ma się świetnie i waży 5kg.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt mar 26, 2010 0:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

:twisted: Adopcja!!!
:ryk:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Pt mar 26, 2010 0:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Jeszcze nic pewnego. Taka niepewna jeszcze adopcja szykuje się też dla Neski.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt mar 26, 2010 0:55 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Nie boisz się?Zostanie tylko 50 w kolekcji :mrgreen:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Pt mar 26, 2010 1:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

A wiesz, strasznie pusto się zrobi. :cry: :mrgreen:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt mar 26, 2010 1:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

ola19 pisze: :twisted: Adopcja!!!
:ryk:

No popaczpani... 8O

:mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt mar 26, 2010 6:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Mieszkanie 47m2, 3 pokoje, koty można policzyć w pierwszym poście. Na YouTube jest sporo filmików z mojego domu. Było u mnie kilka osób z forum.
Wszystkich tych informacji już udzielałam.

nie wiem dlaczego, ale bylam przekonana ze masz wieksze mieszkanie
ponad 50 kotów na takim metrażu to masakra
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt mar 26, 2010 7:33 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

mireczko a moze przepisz mieszkanko na mamusie/babcie/ siostre - wtedy komornik go nie ruszy - to jest przeciez banal ... Poza tym pani komornik raczej nie bedzie spieszno do licytacji - oni wola gotoweczke.
Aparacik tez jest cos wart prawda ? No i fach w raczkach masz - moze kolezanki nie wiedza, ze komputery potrafisz skladac, pieknie obrabiasz i retuszujesz zdjecia ...
Ja za swojego skladaka zaplacilam 1500 zlotych, wiec chyba nie tak zle prawda ?

A tak na serio kobieto opamietaj sie bo to jest juz niesmaczne i rzygac sie chce jak sie to czyta - '' mnie nie wypada ale niech ktos cos zrobi''

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Pt mar 26, 2010 8:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

magaaaa pisze:Krynia, napisz na forum, że rezygnujemy ze zbiórki, a rozpuść PW.
Jak suki w typie dalii przeczytają, ze się chcemy skladać na dług dla mirki to ją wykończą - dalia i jej podobne zołzy.

Czy leci z nami moderator? 8O

Bo to już jest ostre przegięcie :?
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pt mar 26, 2010 9:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Moderator już zareagował, mircea.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt mar 26, 2010 10:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Jestem i czytam i placze... Niech to wszystko...

Kciuki za adopcje Mirka :-)

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt mar 26, 2010 10:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Cześć Pani domu, kociastym, stałym czytaczom :) i podczytywaczom. Od razu widac że obok tego wątku nikt nie może przejść obojętnie. Cokolwiek się tu dzieje to zaraz działa jakaś społeczna "policja" która musi reagować - proszona czy nie, musi wyrażać swoje oburzenie i nic poza tym.
Nie gloryfikuje Mirki ale mam do niej szacunek. Jak będę mogła i chciała to pomogę Mirce, ale nie będę innym narzucała swojej opinii i się wtrącała w prowadzenie tego czy innego DT. Jak uznam że dzieje się u Mirki wszystko "do bani", to zrobię co tylko się da, żeby jej koty zabrać i umieścić w "kocim raju" np u dalii czy u innych doskonale się przechwalających (mówię tak ponieważ, mogę tylko o tych doskonałościach tylko poczytać ale nie zobaczyć -tak jak to jest zawsze możliwe u Mirki).
Czy Mirka jest doskonale zorganizowaną instytucją pomagającom kotom ? pewnie nie bo to nie instytucja tylko człowiek jak my wszystcy. Chcecie to jej pomagajcie, nie chcecie to nie ale przestańcie tylko pouczać bo to mnie mierzi. Nie latam po innych wątkach i nie wiem czy tam też, z taką lubością wytyka się "błędy i przewinienia" gospodarzowi wątku, ale to co się co jakiś czas powtarza u Mirki jest nie smaczne.
Mam nadzieję że problemy na jakie Mirka natrafiła zostaną pomyślnie rozwiązane i oby nie doświadczała ludzkiej zawiści i niechęci.
Wszystkim życzę aby na wiosnę obudziła się w nich "zwykła ludzka życzliwość" .
Obrazek
Tosia, Mela, Limka i BenekObrazek

mari-A

Od: Śro kwi 22, 2009 6:52

Post » Pt mar 26, 2010 11:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Nazira nie sprzedam aparatu póki mam koty do adopcji. Dobrze wiesz, że nie potrafię pięknie i ckliwie pisać. Bez zdjęć wątek moich kotów byłby martwy a tym samym szansa na adopcje i pomoc nikła.
Jeśli idzie o podjęcie pracy to przede wszystkim brak mi kwalifikacji. Tak po prostu. Niemłoda, drobna kobieta bez kwalifikacji.
Bywają dt mające po 1-2 koty tymczasie a sa one w całości sponsorowane przez ludzi z forum, bo dt nie może pozwolić sobie na łożenie z własnej kieszeni. To jest w porządku, nikt tym osobom nie mówi weź drugi etat, zapracuj zamiast żebrać bez honoru. Moje koty nigdy nie miały pełnego wsparcia finansowego a przecież pisałam, że mogę dać miejsce, własną osobę i siły, ale brak mi gotówki. Dlatego zdecydowałam się na adopcje wirtualne. Zrobiłam jeden błąd. Nie dość często prosiłam o pomoc. Z pokorą czekałam aż ktoś może zechce wesprzeć te koty. Jeśli w miesiącu nie weszła mi na konto jakaś adopcja wirtualna to nie upominałam się, czekałam. Czasem nawet 3 miesiące. Kot niby miał opiekuna, ale faktycznie pieniędzy na jego utrzymanie nie było.
To, co się w tej chwili dzieje na forum w związku z moimi problemami już było. Dwukrotnie przy okazji mojego kandydowania do pomocy z Krakvetu. Już wtedy według niektórych osób nie zasługiwałam na pomoc. Moje koty na to nie zasługiwały.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt mar 26, 2010 12:23 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

zaznaczę 8)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt mar 26, 2010 18:13 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Dzisiaj zebrał się na moim koncie 1000zł. W niedzielę otrzymam od jednej z forumowiczek pożyczkę na 2000zł. Mam nadzieję, że to wystarczy aby sprawa została zawieszona i abym otrzymała czas na spłatę reszty długu. Gdy sytuacja się wyjaśni zamieszczę rozliczenie wpłat w tym wątku jednak bez podawania nicków darczyńców. Podam datę, miejscowość i kwotę. Czy takie rozliczenie będzie do przyjęcia?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]