MKInga:koniec. Dziękuję! :)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Wto mar 23, 2010 22:18 MKInga:koniec. Dziękuję! :)

Inga znajduje się pod opieką Fundacji MiauKot.
Podczas zabiegu sterylizacji stwierdzono u niej obecność torbieli na macicy i jajnikach. Niedawno pojawiły się wyczuwalne pod palcami guzki...Wolontariuszka zajmująca się kotką zauważyła ropny wyciek z sutka. Diagnoza: brzuch Ingi usiany jest guzkami... Należy wyciąć obie listwy mleczne.

Obrazek

Staruszka od poniedziałku przygotowywana jest do operacji. Zabieg umówiono na najbliższy czwartek, a wiec już pojutrze. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, po miesiącu będzie można przystąpić do wycinania drugiej listwy...

Inga trafiła pod opiekę Adrii po śmierci swojej opiekunki. W krótkim czasie straciła to, co znała. Przeżyła stres związany ze zmianą otoczenia - musiała przystosować się do życia w kociej grupie. Poradziła sobie, mimo że startowała z wanny ;) Teraz, kiedy wreszcie odzyskała spokój, czeka ją seria operacji, bólu i tak naprawdę niepewności, jak to się skończy.

Bardzo potrzebuje wsparcia finansowego: koszt wycięcia jednej listwy to około 150 zł, jeśli wszystko pójdzie dobrze i obędzie się bez powikłań - koszt samych zabiegów sięgnie około 300 zł. To jednak dopiero początek: kotka musi mieć specjalną dietę, by jak najszybciej nabrać sił przed drugą operacją.

Bardzo potrzebne będą saszetki RC convalescens (mięsne, instant), RC Recovery.
Liczy się każda złotówka.

Niżej prezentuję fanty, które - być może - komuś wpadną w oko.
Wszystkie fotki można obejrzeć tutaj.

:idea: 1. Zestaw porcelanowych filiżanek ze spodeczkami (miniaturki można powiększać):

Obrazek Obrazek Obrazek

Sygnowany: Yamasen Fine Porcelain 24 Gold Collection Japan.
Ładne, dość subtelne, akurat na prezent. Lekko uszkodzone pudełko, w które zapakowano całość (nieostrożnie zerwałam element zdobiący ;) ). Rozmiar uszkodzenia widać tu (w podlinkowanym albumie więcej zdjęć przedmiotu).

Licytację proponuję rozpocząć od 20 zł.
Do wylicytowanej kwoty proszę doliczyć 5 zł na zabezpieczenie kosztów przesyłki - resztę pokrywam ja.

:idea: 2. Torebka skórzana Yiran, czerwona (miniaturki można powiększać):

Obrazek Obrazek Obrazek

Wewnątrz jak widać trzy przegródki, plus kieszonka, plus kieszoneczka na komórkę. Torebka nie widziała świata poza moja szafą (nietrafiony prezent, słabo pasuje do mojego wizerunku :lol: ).

Do wylicytowanej kwoty proszę doliczyć 5 zł na zabezpieczenie kosztów przesyłki - resztę pokrywam ja.

Licytuje: Bożena54: 37 zł

:idea: 3. Czarne spodnie ze streczu

Obrazek

Tutaj szczegóły. To dokłądnie ten wzór, fason, materiał, firma i w ogóle ;)

Zamawiając, nie zauważyłam, że kliknęłam w rozmiar dla osób niskich, potem przegapiłam termin zwrotu, no i tak jakoś ostały się w szafie :roll: .
Rozmiar widać na zdjęciu :twisted:
Zupełne nówki - pasowane raz. W talii gumki do regulacji.

Licytuje: Bożena54: 20 zł

Licytacja trwa do 28 marca, do godziny 23.00 .
Czas bardzo, baaaardzo goni :(
Zapraszam :)
Ostatnio edytowano Nie mar 28, 2010 22:53 przez EwKo, łącznie edytowano 7 razy

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro mar 24, 2010 1:16 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - w czwartek operacja

Zmiana planów: operacja już jutro... Wróć! Spojrzałam na zegar: dziś 8O

Wątek poświęcony podopiecznym Fundacji MiauKot.

EwKo

Post » Śro mar 24, 2010 2:02 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Torebkę za 25zł poproszę :)
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Śro mar 24, 2010 9:24 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Super fanty Ewko :1luvu:
Zapraszamy do licytacji :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Śro mar 24, 2010 13:59 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

ryb-ka :1luvu:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro mar 24, 2010 16:06 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Pięknie dzięki w imieniu Ingi :1luvu:

EwKo

Post » Śro mar 24, 2010 20:11 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Podrzucę.

EwKo

Post » Czw mar 25, 2010 18:01 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Może komuś jeszcze coś się spodoba? :D

Myszka.xww

Post » Czw mar 25, 2010 18:42 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

torebkę za 26 :kotek:

Bozena54

Od: Pon lip 10, 2006 16:17

Post » Czw mar 25, 2010 22:35 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Torebka za 27 zł :)
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Czw mar 25, 2010 23:04 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Inga już po operacji: o wszystkim zadecydują najbliższe dni. Kotka miała dziś apetyt, choć widać było, że nie czuje się komfortowo: próbowała dreptać (dren miał co robić), ze smakiem zjadła wydzielone racje żywnościowe, oprotestowała ich skromne ich rozmiary :twisted:

USG przed operacją wykazało obecność dwóch torbieli na jednej z nerek...
Sporo nieszczęść jak na jednego kota :(
Inga ma około ośmiu lat: dama w średnim wieku ma jeszcze szanse na spokojne życie, niech tylko wróci do formy i znajdzie własny kącik...

Adria pisze:
Inga jest już po operacji. Ma rane na caly brzuch od przednich łapek az na sam dól :( Ma założony dren i oczywiście wenflon. Najbliższe dni pokaza jak dziewczynka bedzie sie zbierac. Niestety w USG były widoczne torbiele na jedej z nerek :( Druga nerka zdrowa i wyniki krwi tez byly prawidlowe, wiec zdecydowalismy z wetem, że operacja bedzie.
Tak Ingusia wygląda teraz :cry:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

W obecnej sytuacji (szczegóły w wątku MiauKota) liczy się naprawdę każde wsparcie...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Czw mar 25, 2010 23:27 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

Dziękuję w imieniu Ingi :D

Słowo wyjaśnienia: może ceny wyjściowe wydają się wysokie, ale wszystkie towary są nieużywane, cel - jest co najmniej pilny, a kwota do zgromadzenia niebanalna. Do tego Inga nie jest jedynym kotem generującym koszta inne niż żwirek w kuwecie czy karma w miseczce :(

EwKo

Post » Pt mar 26, 2010 8:43 Re: MiauKot-Wyremontuj z nami kota: Inga - dziś operacja

trzymam kciuki za koteczkę :1luvu: będzie dobrze :ryk: :ryk: :ryk: torebka za 30 :ok:

Bozena54

Post » Pt mar 26, 2010 19:57 Re: MiauKot-Inga po operacji, zbieramy na rekonwalescencję

:ryk: :ryk: :ryk: :ok:

Bozena54

Post » Sob mar 27, 2010 6:46 Re: MiauKot-Inga po operacji, zbieramy na rekonwalescencję

Bożena54 :D :1luvu:

:lol:

Myszka.xww

[następna]