Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 7.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 11:57 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

dalia pisze:
magaaaa pisze:Krynia, napisz na forum, że rezygnujemy ze zbiórki, a rozpuść PW.
Jak suki w typie dalii przeczytają, ze się chcemy skladać na dług dla mirki to ją wykończą - dalia i jej podobne zołzy.
Mirka też nie musi nic wiedzieć. Mozna pozbierac i je przelać na konto i cześć.
Tak uważam że byłoby najlepiej.

informuję, ze zgłosiłam naduzycie do moderatora

I słusznie; to miało być PW do Kryni...
Wszystkich zbulwersowanych przepraszam :oops:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw mar 25, 2010 12:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

krynia08 pisze:sluchajcie to trzeba z glowa bo jak suma sie zbierze to trzeba odprowadzic od tego podatek zeby sprawa byla czysta
czy jest jakis prawnik na sali :?:

Z tego co wiem, to darowizny do 1000 zł są zwolnione z podatku. To kwota od jednego darczyńcy. Nie jestem pewna, czy trzeba zgłosić mniejsze kwoty niepodlegające podatkowi, ale wydaje mi się, że nie. Mirka- zadzwoń do swojego US, dostaniesz pewną odpowiedź. Wiem z doświadczenia, że prawo to jedno, a interpretacja w każdym US inna :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw mar 25, 2010 12:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Będę musiała zainteresować się sprawą podatku od darowizn. Lepiej dmuchać teraz na zimne.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw mar 25, 2010 12:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Jak do 1000 to moze idzie w kawalkach to podzielic.

Z tyloma zwierzakami ja tez bym sie nie przeprowadzala. Nie znajdziesz innego miejsca, chyba ze gdzies na wsi opuszczone gospodarstwo. I wtedy naturalnie jest pokusa duza, ze wiecej ma miejsce... Nie nie, zostaniesz tam gdzie jestes. A komornikowa, jak bedzie chec widziec, to tez inaczej sie da porozmawiac. Oni tez sa ludzie, i chociaz sa uczeni, ze nie maja miec zalu, to tez maja rodziny i sie o nie troszcza.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw mar 25, 2010 12:12 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

o tym musi mirka zadecydowac i chyba wystarczy w tytule starego watku dopisac,,komornik pod drzwiami i bedziemy go trzymac wspolnie na 1 str bo kto ma pomoc to pomoze i bez watku nowego :roll: ale to juz niech sie mirka wypowie bo ludzie czytaja mirki watek nawet jak nie pisza na nim
krynia08

Post » Czw mar 25, 2010 12:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

magaaaa pisze:
dalia pisze:
magaaaa pisze:Krynia, napisz na forum, że rezygnujemy ze zbiórki, a rozpuść PW.
Jak suki w typie dalii przeczytają, ze się chcemy skladać na dług dla mirki to ją wykończą - dalia i jej podobne zołzy.
Mirka też nie musi nic wiedzieć. Mozna pozbierac i je przelać na konto i cześć.
Tak uważam że byłoby najlepiej.

informuję, ze zgłosiłam naduzycie do moderatora

I słusznie; to miało być PW do Kryni...
Wszystkich zbulwersowanych przepraszam :oops:

:mrgreen: o matko to sie narobilo :ryk: :ryk: :ryk: bo ja cie nawet nie znam wiec pewnie bym nawet pw nie przeczytala :mrgreen: ale chyba teraz to nie czas na klotnie i boje jakieś tylko POMOC :!:
krynia08

Post » Czw mar 25, 2010 12:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Ja tez dlugo tylko czytalam, bo sie wstydzilam cos napisac. Jak pewnosci nabralam, to sie wynuzylam :mrgreen:
Pokazcie sie - kazda zlotowka trafi dobrze.

SecretFire

Post » Czw mar 25, 2010 12:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Wolałabym nie zmieniać tytułu wątku. Nowy wątek jest dobrym pomysłem jednak nie wypada mi go zakładać. Może ktoś się tego podejmie i wklei w nim moje posty wyjaśniające problem. Ten wątek zostawmy na informacje o kotach.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw mar 25, 2010 12:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

niech ktos zalozy bo ja nie potrafie jestm cienka na miau i przyznaje sie bez bicia a ja obiecuje ze bede podnosic i prosic :wink:
krynia08

Post » Czw mar 25, 2010 12:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

plissssssssssssss :mrgreen:
krynia08

Post » Czw mar 25, 2010 12:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Krynia też jestem świeżynka :( dziewczyny ze stażem prosimy zakładajcie wątek dla Mirki :piwa:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw mar 25, 2010 12:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Ja tego tez nie umie. Probuje zakladac dla moich i nie wiem jak.

Akurat widzialam, ze Mietek ma juz "opiekuna", moze wybierzesz mi innego? Nie ma byc zaden pokrzywdzony, ze jeden ma dwa a inny zadnego.

SecretFire

Post » Czw mar 25, 2010 12:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

SecretFire na jakiś czas moje koty mogą mieć po kilku wirtulanych opiekunów. W końcu to ja zustalam zasady. :wink: Twój nick jest już przy Mietku na stronie http://koty.sos.pl/futro.php?id=592, więc nie będziemy tego zmieniać.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw mar 25, 2010 12:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Ok :-) Fajnie miec takich "porzyczonych" chrzesniakow.

SecretFire

Post » Czw mar 25, 2010 12:49 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

no to szukamy naukowca oblatanego z miau i zalozenie wątku zeby wszystko bylo tam jasne i czytelne i kazdy napisze o formie swojej pomocy bo tak wszystko sie tu pokreci :ok:
krynia08

[poprzednia][następna]