Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 8:23 Re:szukam bezpiecznego miejsca dla 2 wysterylizowanych kotek

Wczoraj dwóm dzikim kotkom z mojego osiedla zrobilam sterylkę.Siedzą w łazience u mnie i mam straszny dylemat z ich wypuszczeniem .
Mieszkańcy są okropnie przeciwni kotom, za płotem golębiarz.Tylko ja dokarmiam , za co mam mnostwo nieprzyjemnosci , ale wyprowadzam sie stąd niebawem.W ciągu kilku lat wysterylizowalam stąd kilka kotek , kociakom znalazlam dom, ale wszystkie wysterylizowane kotki w bardzo krótkim czasie zniknęly.
Te dwie pojawily sie latem, prawdopodobnie matka i corka.Mloda ma 6-7 miesiecy. Postawilam 2 lata temu budkę , którą kupilam za 400 zl , ale poniewaz na terenie wspolnoty mi nie pozwolono , to stoi ona za plotem na dzialce obok, która zostala sprzedana w zeszlym roku i niebawem zaczną się roboty, będą wyburzac ruderę ,ktora na tym terenie stoi i z pewnoscia budka będzie wywalona.A obok ruchliwa Kartuska na której latem zginął pod kolami braciszek mlodej:(
A piszę o tym bo pomyslalam zeby moze znalezc im jakąs stajnię czy stodolę gdzie bylyby bezpieczne i gdzie bylyby dokarmiane.Budka poszlaby z nimi.
Zobowiazuję sie łożyc na ich wyzywienie .
Zna ktos moze takie miejsce?
Strasznie sie dołuję tą sytuacją i nie wiem co mam robić :cry:
Kotki są dzikuskami .

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw mar 25, 2010 10:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Matyliano pisze:Ja ją tylko zawiozłam na Elbląską, a jej aniołem okazała się karmicielka. Pomimo tego, że stan jej jest kiepski - zabiera ją do domu w następnym tygodniu :D no i będzie leczyć. Rozmawiała dziś z Zaleskim godzinę i się zdecydowała. Tym bardziej, że kotka na wszystkich syczy a jej daje się głaskać i mruczy. Ona do niej codziennie jeździ. Była dziś z wynikami swojej chorej na białaczkę kocicy - Zaleski nie widzi żadnych przeszkód. Wiadomo, że żyć będzie krócej przez ten cały chlor, ale każdy kolejny dzień dla niej to i tak skarb od losu. Czekają ją jeszcze jakieś badania i w następnym tygodniu będzie mogła ją zabrać. Martwi mnie to, że jestem jedyną osobą, która może opowiedzieć o tym, co się stało pod tym balkonem... Ale będę próbować. Już dziś dzwoniłam w tej sprawie - no i będę zeznawać ... jako jedyna pewnie. Mam nadzieję, że nie zostanę posądzona o bezpodstawne rzucanie oskarżeń - bo jedynym dowodem jakim dysponuję jest słoik z tym proszkiem... Ale będę walczyć :)

Karmicielka rzeczywiście jest aniołem :aniolek: i ty Kasiu też :) Nie znam całej tej histori ale mam nadzieje że ta osoba zostanie ukarana.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw mar 25, 2010 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kasia trzymam :ok: :ok: :ok: za kocichę. kochana karmicielka, i ty kasiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: jesteś niesamowita!!!!!!!!!1
gisha ja znam tylko stajnię w buszkowy, ale oni tam mają kilka kotów od nas..........chciałam im dowieźć kilka sztuk jeszcze, ale nie dadzą rady ich wykarmić. musiałabys pojeździć po stajniach i popytać, zawsze kot to jakiś pracownik do myszek.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw mar 25, 2010 21:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

dziś poszedł do adopcji seniorita- molly i wróciła pod wieczór. pan b. miły, ale jego kot nie zaakceptował kici i żonie chyba nie przypadła do gustu. jedno dobre, wsparł finansowo stoczniowe koty :D
senioritka znów do adopcji.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt mar 26, 2010 7:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Agnieszka wczoraj namowiła mnie na wypuszczenie kotek.Z ogromnym bolem serca to zrobilam :(

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt mar 26, 2010 9:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Byłam wczoraj u sopociaków, zastałam 6 kotów.
Wszystkie grubiutkie i wypasione.
W ogóle jest tam około 10 kotów nadal, tak mówi Karmicielka, tylko akurat ja nie zastałam wszystkich.
Mają tam teraz piękny domek, wszystko elegancko, czyściutko, panie Karmicielki dbają :1luvu:
Zastałam 3 kocice wysterylizowane w zaszłym roku, są w dobrej kondycji :D .
Była też kotka z jednym okiem (mama małej Mimi), ona nie jest sterylizowana, trzeba ją koniecznie złapać.
Czy w Sopocie są już darmowe sterylki? wie ktoś?

Jeden z kocurków ten charakterystyczny taki z białą "maską" na buzi ma natomiast dziwne wyłysienia na bokach, nie wiem od czego to, sopockie kociaki miały grzyba i wszy, ale teraz tej wszawicy tak nie widać, czy to od grzybicy czy od wszy czy jeszcze od czegoś innego te wyłysienia? nie wiem nie wygląda to charakterystycznie. Może by go do weta pokazać, ten kocurek nie jest bardzo dziki, tak umiarkowanie.

Wyłożyłam im puchę żarcia ale były nażarte, nie rzucały się na jedzenie, coś tam poskubały i odchodziły, to dobrze, że nie są wygłodniałe.

Tak sobie myślę, panie Karmicielki to dwie starsze panie, na pewno wiele je to kosztuje także finansowo aby taką gromadkę karmić.
Może byśmy tu na forum jakąś zrzutę zrobili na karmę po 10-20 zł chociaż, jakby się kilkanaście osób złożyło, ja mogę zakupić wtedy w hurtowni karmy i zawieźć tym paniom.

Z puszkami w tawernie i w przystani to trzeba zorganizować.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 26, 2010 10:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

No to wczoraj byłyśmy na Pogórzu.
Efekt wycieczki: Poznanie przesympatycznej Pani Karmicielki ;) Pogadanka dt. zywienia, obejrzenie miejsca w ktorym Pani dokarmia te pozostale koty ( wszystko dokladnie tutaj: viewtopic.php?f=1&t=109067&start=45 ) , no i zabranie mega ciężarnej miziastej koteczki.
Kotka po aborcyjnej jest u Podgorskiego, no i po rozmowie z solaris i namowie meza mozemy ja wziac do siebie na dt. Pytanie mam tylko czy jest szansa na pomoc z karma i zwirkiem dla małej?

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt mar 26, 2010 10:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dzwoniła do mnie p. Tamara z Gdyni, chętna na moją czarną kicię. Mówiła, że dostała mój telefon od Pauliny - głupio mi, ale nie mogę skojarzyć osoby :oops: Paulina, odezwij się i napisz, czy to naprawdę dobry dom, bo w rozmowie telefonicznej pani wydała mi się ok.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt mar 26, 2010 12:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt mar 26, 2010 16:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

dziewczyny moze znacie kogos chetnego na czarnulkę z watku o Jagódce?

zostalo malo czasu :( ja pytam ale cos mi nie idzie :(
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pt mar 26, 2010 17:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Ja tez pytam o Jagodke gdzie popadnie, narazie bez rezultatu :(

Z innej beczki, jestem załamana sytuacją w Nowym Porcie i ilością kotów, w srode zaczynam łapanki z Aga i sterylki z puli tych darmowych od miasta, ugadałam sie juz z wetem...pewnie na wszytskie i tak nie starczy, bo kotów jest cała masa :( dokarmia je starsza Pani, w piwnicy ma jeszcze 2 podrostki, które z tej piwnicy nie wychodzą, :( w grudniu Aga zabrała 2ch ich braci i wyadoptowała..Pani nie wydala z ich wykarmianiem....normalnie przeraża mnie ta cała sytuacja... :(
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt mar 26, 2010 21:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Wiem co dzieje się w Porcie, miałam tę nieprzyjemność pracować tam pół roku ... :( Poza tym wielka patologia jeśli chodzi o ludzi... Biedne i głodne dzieci na każdym kroku... rzadko kto zajmjuje się tam zwierzętami...
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pt mar 26, 2010 21:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Matyliano, ja juz nawet o starszej czesci dzielnicy nie mowie, bo zapewne o ta Ci chodzi...tylko w okolicy 'nowych' bloków, ulicy wyzwolenia / kasztanowa jest kilkadzięstiąt kotów, w samych piwnicach falowca pewnie conajmniej 20, drugie tyle w garazach.........
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob mar 27, 2010 14:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Gdzie się człowiek nie obejrzy to wszędzie kocie tragedie :(
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob mar 27, 2010 14:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

gisha dziękuje ci że dzięki tobie Julka znalazła super domek u twojej koleżanki :1luvu:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

[poprzednia][następna]