Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
rybcie pisze:krople Bacha (jakieś roślinne olejki w kropelkach do podawania - może można z jedzeniem?, ok 36 PLN mieszkanka kilkuskładnikowa dobrana do danej sytuacji, powinna wystarczyć na 1-2 m-ce? nie jestem pewna) i Feliway (dyfuzor z kocimi feromonami wkładany do prądu - wkład z dyfuzorem ok. 99 pln, potem tylko wkład 74 ok PLN, starcza na 4-6 tygodni) ponoć pomagają.
pisiokot pisze:Nie chce brania na ręce - to nie. Przyjdzie sama - dobrze, nie - to trudno, niech sobie siedzi w swoim kąciku(...)
(...)Zostawiłabym kitkę w spokoju, cały czas obserwując czujnie, będąc obok, gdyby nagle mnie potrzebowała, gdyby chciała się przytulić.
szybenka pisze:Tak krótko - zachowanie Niki poprawiło się. Zostawiona sama sobie (niby tego chciała) nie czuła się dobrze, więc zaczęła znów do mnie przychodzić i sama wciskać się na kolana i pod moje ręce
Noce - całe spędza u mojego boku, wtulona.
(...) KropkoXL, Niki jak na razie nie sika poza kuwetą. Nawet jak jej przeszkadza czasem moja obecność w łazience, to przychodzi za chwilę jeszcze razi nie szuka zastępczych miejsc. Wet po oględzinach i badaniu brzuszka, stwierdziła, że nic się nie dzieje w środku.
pisiokot pisze:Szybenko, a czy wetka nie rozważała ew. alergii ? Np. pokarmowej ? Ale nie tylko, alergię u kota moga też wywyoływać jakieś substancje w otoczeniu, które mogą być bardzo trudne do zidentyfikowania np. środki czystości, rośliny, tkaniny. Może i tu jest przyczyna tych problemów z sierścia ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Paula05 i 99 gości