Kot, jak wilk ma DOM!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 20, 2010 21:37 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

:roll: No to nie wiem, czy ten niedobry kocuret zasługuje na taki wspaniały Domek :)
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Nie mar 21, 2010 8:31 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

:oops:
Pisiokotku, dziękuję za tak miłe słowa (i wczorajsze ciepłe przyjęcie), chłopaki też proszą o przekazanie ogromnych podziękowań (zmietli całość w minutkę 8O ). A w ten sposób nękana mogę być choćby codziennie :D

Wilczek

Od: Czw lut 04, 2010 22:20

Post » Nie mar 21, 2010 11:32 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Ale fajnie, że wszystko się tak dobrze układa i wilczek będzie miał dom u Wilczka :D

Sziwa, staraj się chłopaku :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie mar 21, 2010 16:13 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Sziwa na pewno się postara, bo to jest dobry chłopaczek, tylko - chcąc nie chcąc, uświadomiła mi to rozmowa z pisiokotkiem - u mnie nie ma idealnych warunków. :roll:
Mieszka z nami ok. półtora miesiąca, a oprócz tego, że musiał się zmierzyć z moim stadkiem, to w pokoju obok Wilkołaczka, pojawił się już trzeci z kolei kotek - każdy z nich przynosi swoje zapachy i problemy, a Sziwa na pewno to czuje.
Ale jest bardzo dzielny.
I na pewno doceni Domek, w którym jest więcej rąk do podgryzania i kolan do wylegiwania :)
Obrazek

wania71

Post » Nie mar 21, 2010 16:49 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Super kociak,ma w sobie cos co przyciaga i te bidne oczka!

zeberka4

Od: Nie mar 21, 2010 16:17

Post » Nie mar 21, 2010 21:48 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

zeberka4 pisze:Super kociak,ma w sobie cos co przyciaga i te bidne oczka!

Oj, oczka to on ma raczej zadziorne :lol:

Wilczek

Post » Wto mar 23, 2010 21:55 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Waniu, co u Sziwy? Dalej na tabletkach czy już zdrów jak rybka?

Wilczek

Post » Śro mar 24, 2010 20:46 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Już zakończyliśmy podawanie tabletek, ale kotek pozostaje na diecie i właściwie muszę chyba zadzwonić do Rzeszowa i zapytać, co dalej, czy zrobić ponowne USG i kiedy.
W poniedziałek Sziwa zafundował nam lekki koszmar, bo zeżarł kawałek folii. Znalazłam to w wymiocinach, kotek nie jadł, przysypiał, bardzo kiepsko się czuł. Wpakowałam w niego 20ml parafiny i pasty na kłaki. Na szczęście w nocy była kupka, rano pusta miseczka, wrócił apetyt i we wtorek już był zdrowy. Od razu mnie użarł, a ja go za to wycałowałam :)
Nie wiem, gdzie dorwał ten kawałek, staram się sprzątać takie rzeczy, nie dalej niż w niedzielę wydłubywałam z myszy wąsiki i oczy, bo wydały mi się łatwe do odgryzienia. Najwyraźniej Sziwa uznał, że poświęcamy mu mało czasu, więc postarał się, aby choć przez kilka godzin, całą naszą uwagę skupić tylko na sobie :wink:
Obrazek

wania71

Post » Śro mar 24, 2010 21:22 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

:ok: :ok: :ok: dzielni jesteście

szar pej

Od: Sob sty 23, 2010 17:03

Post » Śro mar 24, 2010 21:39 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Dobrze, że cała historia skończyła się dobrze :ok: Żeby mu inne pomysły nie przyszły do głowy aby przyciągnąć waszą uwagę :lol:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro mar 24, 2010 22:00 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Wania w to, co robi wkłada całe swoje serce i dlatego chyba jej kociaki przyciągają :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro mar 24, 2010 22:59 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

wania71 pisze:Już zakończyliśmy podawanie tabletek, ale kotek pozostaje na diecie i właściwie muszę chyba zadzwonić do Rzeszowa i zapytać, co dalej, czy zrobić ponowne USG i kiedy.
W poniedziałek Sziwa zafundował nam lekki koszmar, bo zeżarł kawałek folii. Znalazłam to w wymiocinach, kotek nie jadł, przysypiał, bardzo kiepsko się czuł. Wpakowałam w niego 20ml parafiny i pasty na kłaki. Na szczęście w nocy była kupka, rano pusta miseczka, wrócił apetyt i we wtorek już był zdrowy. Od razu mnie użarł, a ja go za to wycałowałam :)
Nie wiem, gdzie dorwał ten kawałek, staram się sprzątać takie rzeczy, nie dalej niż w niedzielę wydłubywałam z myszy wąsiki i oczy, bo wydały mi się łatwe do odgryzienia. Najwyraźniej Sziwa uznał, że poświęcamy mu mało czasu, więc postarał się, aby choć przez kilka godzin, całą naszą uwagę skupić tylko na sobie :wink:

Może dieta mu się nie podoba, postanowił ją urozmaicić :wink: Całe szczęście, że wszystko jest już dobrze.

Zaczynamy kompletować wyprawkę (myślicie, że mysz w kąpieli to odpowiedni motyw na kocią poduszeczkę? Wąsiki i oczy tylko nadrukowane :D ), po świętach bierzemy się za zabezpieczenie balkonu.

Czy Sziwa lubi się wspinać?

Wilczek

Post » Czw mar 25, 2010 13:35 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Z pewnością dieta mu nie odpowiada, ale nie ma na to rady. Staram się mu troszkę dodawać mokrej karmy do suchej, wtedy chętniej je. Sziwa jest małym żarłokiem, ale bardziej mu odpowiadały niedietetyczne frykasy.
Mysz w kąpieli bardzo się nadaje - zawsze to lepiej śnić polowaniu na czyste myszki.
A co do wspinaczki - lubi, chociaż w porównaniu z innymi kotami jest raczej kotem naziemnym.
I niestety, a może stety, bo mnie to jakoś wzrusza - Sziwa, to niezguła, a to się poślizgnie, a to z czegoś zleci, bawi się żywiołowo, ale czasem mam wrażenie, że to szmaciane myszki miotają kocurkiem, a nie on nimi :D
Obrazek

wania71

Post » Pt mar 26, 2010 0:17 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

wania71 pisze:A co do wspinaczki - lubi, chociaż w porównaniu z innymi kotami jest raczej kotem naziemnym.
I niestety, a może stety, bo mnie to jakoś wzrusza - Sziwa, to niezguła, a to się poślizgnie, a to z czegoś zleci, bawi się żywiołowo, ale czasem mam wrażenie, że to szmaciane myszki miotają kocurkiem, a nie on nimi :D

Zatem drapak do sufitu nie wchodzi raczej w gę - mogłoby się potłuc biedactwo. Ale ja go rozumiem, też potrafię potknąć się o wirtualne wzniesienie :D

Wilczek

Post » Sob mar 27, 2010 19:24 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Uprzejmie informuję wirtualne żony, że Sziwa ma kolejną żonę tuż za ścianą. A jest nią panna Migotka z Orzechowców.
Też jakaś taka czarna-nieczarna :)
Obrazek

wania71

[poprzednia][następna]