Kuba i Rosen oraz my - koci "TouchPad" str.89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 24, 2010 12:17 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Majonez mniammniam i też tylko kielecki :twisted: Od lat.

mmk, dzięki za rady :1luvu: Reszta na PW :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro mar 24, 2010 14:18 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

ja mam AEG oko favorit...zmywam już któryś rok i jestem bardzo z niej zadowolona, na cały cykl zmywania bierze tylko 15 litrów wody, naprawdę polecam :ok:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro mar 24, 2010 14:25 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

I koty tez w nia wchodza? :mrgreen:
Ja na tych maszynach sie nie znam, bo nie mam ani miejsca ani pieniedzy na to. 15 litrow jest naprawde malo.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro mar 24, 2010 16:19 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

SecretFire pisze:I koty tez w nia wchodza? :mrgreen:
Ja na tych maszynach sie nie znam, bo nie mam ani miejsca ani pieniedzy na to. 15 litrow jest naprawde malo.

mam 3 koty i za każdym razem niezły ubaw....wygarniam ręką kociarnię ze zmywarki....wkładam część talerzy....wygarniam kociarnię ze zmywarki....wkładam część talerzy....itd :mrgreen: podobny ubaw mam przy praniu, zawsze zanim uruchomię pralkę ....liczę ilość futer :mrgreen:

Basica

Post » Śro mar 24, 2010 16:38 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Basica pisze:mam 3 koty i za każdym razem niezły ubaw....wygarniam ręką kociarnię ze zmywarki....wkładam część talerzy....wygarniam kociarnię ze zmywarki....wkładam część talerzy....itd :mrgreen: podobny ubaw mam przy praniu, zawsze zanim uruchomię pralkę ....liczę ilość futer :mrgreen:

Mam to samo :ryk: Zanim uruchomię zmywarkę czy pralkę sprawdzam gdzie są koty :lol: Przy zamykaniu zmywarki też muszę uważać - Kuba pierwszego spotkania z nią o mało życiem nie przepłacił (a ja zawałem). Jak zmywarka jest otwarta, to pod drzwiczkami tworzy się szczelina. Dorosły kot co najwyżej łapkę tam zmieści, ale Kuba był wówczas malutki i wsadził łepek :? Od tego czasu zawsze sprawdzam czy kot nie leży pod zmywarką, albo zamykaną szufladą :roll:
Niedawno kotki do pranej bielizny dorzuciły swoją myszkę - na szczęście białą :twisted:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro mar 24, 2010 16:44 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Witam i się dołączam z miłośnikiem zmywarki Tymkiem. :D
Co go tam tak ciągnie nie wiem. :roll:
Na szczęście pralkę mam w piwnicy.

Majonez Winiary. :wink:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro mar 24, 2010 16:48 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

mmk pisze:Niedawno kotki do pranej bielizny dorzuciły swoją myszkę - na szczęście białą :twisted:

zobacz jakie czyściochy :mrgreen:

Basica

Post » Śro mar 24, 2010 16:52 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Ojejku, jaki cudny zestaw! Trochę podobny do naszego. Nasz Mru był pręgowanym buraskiem (uwielbiam takie!) a Łatuś krówką :) Kuba jest prześliczny! :1luvu:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro mar 24, 2010 19:26 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

mmk pisze:
Basica pisze:mam 3 koty i za każdym razem niezły ubaw....wygarniam ręką kociarnię ze zmywarki....wkładam część talerzy....wygarniam kociarnię ze zmywarki....wkładam część talerzy....itd :mrgreen: podobny ubaw mam przy praniu, zawsze zanim uruchomię pralkę ....liczę ilość futer :mrgreen:

Mam to samo :ryk: Zanim uruchomię zmywarkę czy pralkę sprawdzam gdzie są koty :lol: Przy zamykaniu zmywarki też muszę uważać - Kuba pierwszego spotkania z nią o mało życiem nie przepłacił (a ja zawałem). Jak zmywarka jest otwarta, to pod drzwiczkami tworzy się szczelina. Dorosły kot co najwyżej łapkę tam zmieści, ale Kuba był wówczas malutki i wsadził łepek :? Od tego czasu zawsze sprawdzam czy kot nie leży pod zmywarką, albo zamykaną szufladą :roll:
Niedawno kotki do pranej bielizny dorzuciły swoją myszkę - na szczęście białą :twisted:

U nas Zulusek kiedyś siedział na blacie i nagle spuścił ogonek jak zamykałam drzwiczki zmywarki. Zobaczyłam ten wiszący ogonek jak w zwolnionym tempie i w totalnie ostatniej sekundzie złapałam je! od tej pory jak zamykam zmywarkę koty nie mogą siedzieć na blacie.

Dziś na spacerze córeczka mi jojczy, ze butki niewygodne, że palce bolą. Pomyślałam, że nowe buty, pierwszy spacer może dlatego..W domu butki ściągam a tam w środku któryś kicior zaaplikował swoją myszkę!

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro mar 24, 2010 20:16 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

8O Dziękuję za odwiedziny i dobre słowo :)
mimbla64 pisze:Majonez Winiary. :wink:

Trafiony 8)

Asia_Siunia pisze:Dziś na spacerze córeczka mi jojczy, ze butki niewygodne, że palce bolą. Pomyślałam, że nowe buty, pierwszy spacer może dlatego..W domu butki ściągam a tam w środku któryś kicior zaaplikował swoją myszkę!

:roll: :ryk: No wiesz...

mmk

Post » Śro mar 24, 2010 20:24 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

mmk pisze:8O Dziękuję za odwiedziny i dobre słowo :)
mimbla64 pisze:Majonez Winiary. :wink:

Trafiony 8)

Asia_Siunia pisze:Dziś na spacerze córeczka mi jojczy, ze butki niewygodne, że palce bolą. Pomyślałam, że nowe buty, pierwszy spacer może dlatego..W domu butki ściągam a tam w środku któryś kicior zaaplikował swoją myszkę!

:roll: :ryk: No wiesz...

to nie jest śmieszne...ja jej tego buta tak wciskałam...a teraz mam wyrzuty sumienia :oops:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro mar 24, 2010 20:40 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Wiem, że to nie jest zabawne... Nic poważnego się nie stało, więc się nie martw. Doszła nam kolejna rzecz do sprawdzania - dziecięce buty. Ile to zagrożeń niesie za sobą posiadanie kota :roll: Ups - bycie pomocnikiem kota :wink:

mmk

Post » Śro mar 24, 2010 20:42 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

To jest i śmieszne i straszne. Biedna mała. Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro mar 24, 2010 21:16 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Rosen korzystał dziś ze słońca
Obrazek
Obrazek
Tak mu było doooobrze 8) Później studził się na zimnej podłodze. Kiedy zwierzaki nie mogą się zdecydować, czy leżeć w słońcu czy w cieniu, to mam już pewność, że jest wiosna :)
Kuba cały dzień obserwował ptaki (przy otwartych oknach lepiej je słychać). W wolnych chwilach polował na kropelki w wannie. Dobrego zdjęcia nie pozwolił sobie zrobić :twisted:
Obrazek
Zamiast myć okna pracowałam w ogrodzie. Krokusy już wszędzie rozkwitły, pąki na magnolii coraz większe. Pięknie jest 8)

mmk

Post » Czw mar 25, 2010 7:57 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

:1luvu: Nie moge sie naczytac Waszych historyjek. To jest, jakby moj wlasny swiat.
Fajnie jest tez, jak futra pod koldre deponuja i myszki i plastikowe kolka i jakies inne plastyki, na ktorych ja sobie spie i dziwnie drapie. Ile razy sie przestrasze, bo w nocy wchodza pod koldre i szukaja naturalnie swoje zabawki.
Jakie zycie by bylo bez naszych urwisow nudne :-) Na urlopie te cudo ich zabaw i wylegiwan moglam jeszcze glebiej obserwowac.

Gryza wasze maluchy tez buty i sznurowadla?

Rosenek jak zwykle rozbrajajacy :mrgreen:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

[poprzednia][następna]