KARUNA - [W-WA] SŁAWNI DLA ZWIERZĄT 23.10.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 18, 2010 20:39 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

no to hop!

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Sob mar 20, 2010 17:26 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

Dziś małego wymiziałam
nasypałam jedzonka zmieniłam podkład w klateczce
podziękował mi pięknym mruczeniem

On tak bardzo tęskni, tak bardzo potrzebuje domku!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob mar 20, 2010 17:33 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

Czy on ma jakieś ogłoszenia o adopcji w internecie?
ja na razie mam nieopłacone allegro i nie mogę nic wystawić, więc jakby któraś z Was go na allegro wrzuciła
Ja mogę go ogłosić np na alegratka.pl czy na gumtree, podając namiary do Beaty.
Wstawiłam go na goldenline.pl
Przydałby się jakiś fajny tekst o nim!

ewick

Post » Nie mar 21, 2010 23:24 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

Zajrzyjcie na stronę fundacji, pojawiły się nowe informacje:
http://fundacjakaruna.org/

choćby relacja z imprezy "Sławni dla Zwierząt"

oto fragment
Projekt "Sławni dla zwierząt"

5 grudnia 2009 w Warszawskiej Galerii Rembielińska odbyła się I impreza otwarta zorganizowana przez fundację „KARUNA – Ludzie dla zwierząt” w ramach projektu „SŁAWNI DLA ZWIERZĄT”.

Jednym z zadań, jakie fundacja postawiła przed sobą jest umożliwianie wszystkim miłośnikom zwierząt, obecnym i przyszłym opiekunom, bezpłatnego dostępu do specjalistów dziedziny opieki nad zwierzakami. Przez cały dzień odwiedzający mogli skorzystać z bezpłatnych porad lekarzy weterynarii z Centrum Zdrowia Małych Zwierząt mieszczącego się przy ul. Śreniawitów 9, behawiorystek: Antoniny Kondrasiuk oraz Jolanty Łapińskiej a Ci, którzy chcieli dowiedzieć się jak należy wychować psa, mogli porozmawiać z treserką Katarzyną Smilgin z Pozytywnej Psiej Szkoły „KAMIGA”.

Wystawcy, wśród których trzeba wymienić m.in. BOSCH, ROLVET, GENUS, HUSSE, POLYPHARM czy FLEXI stanęli na wysokości zadania. Na swoich wspaniale prezentujących się stoiskach przedstawili aktualną ofertę karm, akcesoriów dla zwierząt oraz środków higieny. Na uczestników imprezy czekało wiele przygotowanych specjalnie na ten dzień atrakcyjnych ofert cenowych, gratisów etc.

Naszej fundacji zależy na propagowaniu zasad zdrowego żywienia, dlatego dobór wystawców nie był przypadkowy. Wspaniałym urozmaiceniem była profesjonalnie przygotowana wystawa akwarystyczna firmy AQUAEL. Na miejscu można się było dowiedzieć wielu cennych informacji z dziedziny akwarystyki i terrarystyki. Firma zaprezentowała najnowsze rozwiązania związane z urządzeniem pięknego i zarazem bezpiecznego, funkcjonalnego akwarium czy terrarium.

Jednym z patronów medialnych wydarzenia był magazyn „KOCIE SPRAWY”. Na stoisku wydawnictwa można było nie tylko zapoznać się z zawartością najnowszego numeru magazynu ale przede wszystkim serdecznie porozmawiać o kocich (i nie tylko) sprawach z wyjątkową osobą, jaką jest Redaktor naczelna magazynu, Pani Magdalena Bielicka, od lat walcząca o lepszy byt zwierząt w Polsce.

Fundacja „Karuna – Ludzie dla zwierząt” zadbała o to, aby wydarzenie nie miało charakteru targowego, dlatego ilość wydarzeń towarzyszących była imponująca, zważywszy na ogólny, chciałoby się powiedzieć, zaledwie kilkugodzinny czas imprezy. Niesamowity występ finalistów programu „Mam talent” Ewy Lewandowskiej oraz Mateusza Ziółko były wielkim darem serca tej dwójki niezwykle utalentowanych artystów.

więcej na http://fundacjakaruna.org/dokonania.html

ewick

Post » Pon mar 22, 2010 15:06 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

ewcik, ja nie robiłam mu ogłoszeń, mysza wrzucila go na kociarnię i podbijamy wątek
wydaje mi się, że rozmowa z beatą była, że zabierze go jak się chłopak podkruje (czyli już) i zostanie wykastrowany
Więcej szczegółów nie znam niestety.
Wiem, ze w klateczce się męczy - jemu trzeba rączek do głaskania - tak bardzo płacze jak się do niego przychodzi - i tak słodko nadstawia łepek do miziania
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 22, 2010 16:20 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

No to podnosimy!

przy okazji dodam, że na stronie fundacji nowa zakładka:
Aktualne AUKCJE - licytuj!
http://fundacjakaruna.org/index.php?mac ... eturnid=27

ewick

Post » Śro mar 24, 2010 18:59 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

podniosę

ewick

Post » Czw mar 25, 2010 9:40 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

HOP, bo mały na prawdę potrzebuje domku!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 29, 2010 10:27 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

ze strony Fundacji Karuna:

Zdjęcia na: http://fundacjakaruna.org/index.php?mac ... eturnid=27

AUKCJE - ZAPRASZAMY DO LICYTACJI

2010-03-19

W ubiegłym roku naszej fundacji udało się uzyskać wsparcie od wielu znanych osób z całego świata. Gest i wielkie serce okazali nam ludzie z różnych środowisk. Ze świata muzyki, filmu, sportu czy polityki. W odpowiedzi na nasz apel z prośbą o pomoc kilkadziesiąt osób przesłało nam dary, ze sprzedaży, których dochód pozwoli nam na dalsze prowadzenie działań związanych z ratowaniem zwierząt, działań umożliwiających kontrolowanie ich populacji, warunków bytowania, dokarmianie. Mówiąc krótko na wszystko to, do czego nasza organizacja została powołana.

Posiadamy wiele zdjęć z oryginalnymi autografami gwiazd i wiele niezwykłych, wyjątkowych unikatowych na świecie przedmiotów.

Dlaczego zachęcamy do licytacji? Po pierwsze dlatego, że uzyskany dochód pozwoli nam dalej działać, po drugie dlatego, że Ci wszyscy znani ludzie obdarowali nas po to aby pomóc polskim zwierzakom w potrzebie, a po trzecie po to, bo byłoby cudownie aby te niezwykłe przedmioty pozostały w naszym kraju. Stając się posiadaczem jednego z tych niezwykłych przedmiotów, pośrednio zwycięzca licytacji pomaga potrzebującym zwierzakom. I to jest najważniejsze.

Zasady licytacji:
W licytacji może wziąć udział każda osoba pełnoletnia.

W licytacji mogą wziąć udział obywatele innych krajów.

Ofertę należy składać wyłącznie w walucie polskiej t.j PLN dotyczy to wszystkich licytujących, także obywateli innych krajów.

Jak licytować:
Mailem na adres: aukcje@fundacjakaruna.org podając nazwę przedmiotu znajdującą się obok zdjęcia, propozycję cenową oraz swoje imię i nazwisko.

Zwycięską będzie najwyższa oferta, złożona drogą mailową jaka zostanie zarejestrowana w fundacyjnej skrzynce mailowej w poczcie odebranej punktualnie o godzinie 20.00 we wtorek dnia 30.03.2010r

Po zakończeniu aukcji, dnia 30.03.2010 r. zwycięzca otrzyma potwierdzenie wygranej aukcji drogą mailową.

Zwycięzca zobowiązany jest do wpłaty na konto fundacji wylicytowanej kwoty wciągu 3 dni roboczych od otrzymania potwierdzenia wygranej licytacji.

Fundacja zobowiązuje się do wysłania przedmiotu wygranego w drodze licytacji natychmiast po zarejestrowaniu wpłaty na konto, na adres otrzymany drogą mailową od zwycięzcy.

Wszystkie przedmioty będą wysyłane do zwycięzców licytacji wyłącznie wartościową, ubezpieczoną przesyłką kurierską.

W razie pytań dotyczących licytacji prosimy o kontakt: aukcje@fundacjakaruna.org, lub tel. 0-660-452-101

ZAPRASZAMY DO LICYTACJI

iPod Apple Touch 16GB limited edition. Wyjątkowa, prawdziwa gratka dla kolekcjonerów. Edycja kolekcjonerska Yoko Ono w hołdzie dla Johna Lennona z wygrawerowanym tekstem „IMAGINE PEACE love Yoko”. Zgodnie z informacją od wyłącznego dystrybutora marki Apple na Polskę, ta specjalna edycja nie była wprowadzona na rynek polski. Prawdopodobnie jest to jedyny taki egzemplarz w Polsce i jeden z niewielu na świecie. Urządzenie jest oczywiście nowe, ma jeszcze fabryczną folię.

Cena wywoławcza 4 300zł

STEFFI GRAF – wspaniały zestaw dwóch pamiątek jednej z najlepszych tenisistek na świecie. Wyjątkowa kolekcjonerska gratka. Piłka tenisowa Wilson 4 US Open – z autografem mistrzyni oraz pocztówka z wizerunkiem tenisistki również z własnoręcznym podpisem.

Cena wywoławcza 800zł

THOMAS MORGENSTERN – koszulka startowa z nr 51 z własnoręcznym autografem jednego z czołowych skoczków narciarskich świata. Okazja dla fanów tej dyscypliny sportu.

Cena wywoławcza 700zł

ANNA DYMNA w rozmowie z Wojciechem Szczawińskim we wspaniałej książce „Warto mimo wszystko” z autografem tej znanej wszystkim Polakom aktorki.

Cena wywoławcza 100zł

DORIS DAY – wspaniała aktorka i piosenkarka. Jak widać na zdjęciu, także miłośniczka zwierząt. Oryginalne zdjęcie z własnoręcznym podpisem artystki.

Cena wywoławcza 100zł

JOHN TRAVOLTA – znakomity, światowej klasy aktor, którego nie trzeba przedstawiać. Wiele wspaniałych ról w wielu gatunkach filmowych. Pilot, pasjonat latania i co dla nas najważniejsze wrażliwy na los potrzebujących zwierząt. Licytujesz oryginalne zdjęcie z własnoręcznym podpisem aktora.

Cena wywoławcza 500zł

COTE DE PABLO – aktorka znana z serialu CIS – oryginalny autograf.

Cena wywoławcza 100zł

BARBRA STREISAND – jedyna i niepowtarzalna, gwiazda największego formatu. Wielka artystka, piosenkarka i aktorka mająca miliony fanów na całym świecie.

Do zdobycia piękne zdjęcie z własnoręcznym podpisem artystki.

Cena wywoławcza 600zł

Jest o co powalczyć przy okazji pomagając potrzebującym zwierzakom.
Licytację kończymy we wtorek 30 marca 2010 o godzinie 20:00.
Licytuj pisząc na: aukcje@fundacjakaruna.org

ewick

Post » Pt kwi 02, 2010 19:13 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

podniosę!

ewick

Post » Śro kwi 14, 2010 13:19 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

Mysza, wiesz coś może na temat Dymnego?
Czy to jest ten sam kot co na stronie Karuny?:

http://fundacjakaruna.org/uploads/images/miziak.jpg
Miziak, przecudowny około 3 letni kocurek, wyrzucony w największe tegoroczne mrozy. Kocur jest 100% domowy, uwielbia przytulanie i mimo wszystko nadal kocha ludzi. Znaleziony chory, jeszcze jest w trakcie leczenia. PILNIE SZUKAMY DOMU DLA MIZIAKA. Swojego nowego towarzysza życia obdarzy ogromną miłością, mruczeniem i miziakami. Kiedy odzyska pełną formę zostanie wykastrowany na koszt naszej fundacji. Nowemu opiekunowi oferujemy dożywotnie pokrywanie kosztów opieki medycznej Miziaka.

ewick

Post » Śro kwi 14, 2010 13:58 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

tajdzi mi pisała w weekend, ze jedzie do lecznicy go oddać (jak rozumiem umówiła się z kimś), więc chyba jest w domu, trzeba by jej dopytać.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw kwi 15, 2010 12:56 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

tak tak :) jest w nowym domku
ma dwójkę dzieci do towarzystwa i dwa króliki :)
mizia się jak szalony :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw kwi 15, 2010 13:09 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA -pilnie DT dla dymnego kota!

Super!!!!! Dzięki wielkie za info!

ewick

Post » Pt kwi 23, 2010 13:41 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - 200 kotów pod opieką!

Dostałam dramatycznego maila od Beaty:

Sytuację Karuna ma koszmarną: zadłużenie w lecznicy już ponad 5 000 a tyle ludzi ciągle prosi nas o różną pomoc., że nawet nie wspomnę o karmach, szczepieniach interwencjach. Jestem załamana. Jeśli nie sprzedamy tych wszystkich przedmiotów na licytacjach to będziemy musieli zawiesić działalność. Nie da się pomagać zwierzakom bez pieniędzy. Moja przyjaciółka użyczyła swojego samochodu, no ale na paliwo też trzeba mieć. Dziś wieczorkiem dodam na stronę fundacji kolejne przedmioty, trochę obniżymy ceny tego co jest. Bez sprzedaży, fundacja leży.
Ja pisałam już nawet do Doroty Wellmann, byłam w dwóch telewizjach, ale ludzie po programach dzwonili tylko aby im pomóc a nie odwrotnie. POTRZEBUJEMY DOBREJ REKLAMY naszej licytacji na stronie fundacji, może forumowicze będą mogli w tej kwestii pomóc.
Załączam opis kolejnych przedmiotów na bazarek oraz fotki.

[bazarek będzie wieczorem dostępny]

ewick

[poprzednia][następna]