Wystawy nie są obowiązkowe

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
No to pomyśl - jakby tak traktowali koty to czy płacili by niemałe pieniądze aby pokazać kota na wystawie? Przecież to są bardzo duże koszty, sama wystawa, dojazd, hotel. To jest poświęcenie wolnego weekendu po ciężkim tygodniu pracy.ordinaryman pisze: Wyglądało to tak jakby traktowali koty jedynie jako narzędzie zarabiania pieniędzy.
Febems pisze:ordinaryman pisze:Byłem na tej wystawie i pewna rzecz mnie jakoś uderzyła. Wiem, że w większości hodowcy to wielcy miłośnicy kotów, jednak widziałem kilka osób bardzo nieszczęśliwych gdy musieli dawać koty do oceny. Tak jakby za karę. Wyglądało to tak jakby traktowali koty jedynie jako narzędzie zarabiania pieniędzy.
To tylko moje zdanie i oczywiście możecie się z tym nie zgodzić.
Jak dla mnie trochę dziwne rozumowanie... a po czym to nieszczęście rozpoznałeś??
OloK. pisze:Czy ktos zna wlasciciela kota 426 z wroclawskiej wystawy (kotka orientalna), a moze sam wlasciciel czytuje miau?
Juz lektura katalogu z wystawy zwrocila moja uwage, a zdjecia w galerii BRI zwiekszyly moje podejrzenia
Ojciec kotki to e03, matka to g24. Corka nie moze byc zatem c24. Ze zdjec wynika, ze jest ona raczej j24 ...
Ciekawa jestem czy kotka miala ustalany kolor na wystawie? Jezeli nie to na nastepnej raczej powinna miec ...
CZANKRA pisze:426.
hod: Iwona Hlebowska-Rega
.
CZANKRA pisze:
Swoja droga dobrze ze sedziowie ustalili kolor 2 kotkom z miotu.
Moze i u reszty miotu kolor by byl inny niz ustalil hodowca.
milva b pisze:OloK. pisze:Czy ktos zna wlasciciela kota 426 z wroclawskiej wystawy (kotka orientalna), a moze sam wlasciciel czytuje miau?
Juz lektura katalogu z wystawy zwrocila moja uwage, a zdjecia w galerii BRI zwiekszyly moje podejrzenia
Ojciec kotki to e03, matka to g24. Corka nie moze byc zatem c24. Ze zdjec wynika, ze jest ona raczej j24 ...
Ciekawa jestem czy kotka miala ustalany kolor na wystawie? Jezeli nie to na nastepnej raczej powinna miec ...
Miała, oj miała.... jej siostra również.... Farsa to była...
Ta kotka jest OSH j 24 jak w mordę strzelił. Cała jest pokremowana.
Jej siotra za to jest OSH h a kolor jej ustalono na OSH h 24![]()
![]()
milva b pisze:CZANKRA pisze:
Swoja droga dobrze ze sedziowie ustalili kolor 2 kotkom z miotu.
Moze i u reszty miotu kolor by byl inny niz ustalil hodowca.
Ja nie widzę nic dobrego w tym, że sędziowie walnęli takiego kicksa....
To raczej wstyd![]()
Kotka, która ewidentnie jest j 24 ma ustalone c 24,
zaś kotka która, na 100% jest tylko OSH h, ma ustalone OSH h 24?
Nie wiem co w tym dobrego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości