UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto mar 23, 2010 9:22 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Wystawca może być zmęczony (często, Żeby dojechac na wystawe wstaje o 3 nad ranem), moze źle się czuć, kot moze byc bardzo zestresowany i dla jego opiekuna to też stres i nerwy. Wystawcy to tez ludzie, a koty przywożone na wystawe nie zawsze sa z tego zadowolone.
Wystawy nie są obowiązkowe :roll:

jagienka

Od: Pt maja 21, 2004 17:12

Post » Wto mar 23, 2010 10:26 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

ordinaryman pisze: Wyglądało to tak jakby traktowali koty jedynie jako narzędzie zarabiania pieniędzy.
No to pomyśl - jakby tak traktowali koty to czy płacili by niemałe pieniądze aby pokazać kota na wystawie? Przecież to są bardzo duże koszty, sama wystawa, dojazd, hotel. To jest poświęcenie wolnego weekendu po ciężkim tygodniu pracy.
Czasem zadziwia mnie podejście osób, które nie siedzą w temacie, ale oceniać potrafią 8O
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Wto mar 23, 2010 14:03 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

monitomi zgadzam sie z toba !!
Ci co traktuja koty jak maszynki do zarabiania pieniedzy nie jezdza na wystawy tylko rozmnazaja koty szybko i czesto. Raczej mozna ich spotkac na Allegro niz na wystawie.
Wiekszosc osob/wystawcow uczestniczacych w wystawach lubi je. :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto mar 23, 2010 15:17 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Febems pisze:
ordinaryman pisze:Byłem na tej wystawie i pewna rzecz mnie jakoś uderzyła. Wiem, że w większości hodowcy to wielcy miłośnicy kotów, jednak widziałem kilka osób bardzo nieszczęśliwych gdy musieli dawać koty do oceny. Tak jakby za karę. Wyglądało to tak jakby traktowali koty jedynie jako narzędzie zarabiania pieniędzy.
To tylko moje zdanie i oczywiście możecie się z tym nie zgodzić.

Jak dla mnie trochę dziwne rozumowanie... a po czym to nieszczęście rozpoznałeś??

Jedna dziewczyma ze ślicznym maine coonem podawanym do oceny z miną taką jakby za kare tam stała.
Jakoś dziwnie mi się wtedy zrobiło bo z tego co miałem do czynienia z hodowcami - na razie z Wrocławia tylko - to są to ludzie pełni dobrego serca i miłości do kotów.
Nie chciałbym też aby ktoś pomyślał, że w jakiś sposób generalizuje lub źle oceniam hodowców

ordinaryman

Od: Czw lut 05, 2009 0:44

Post » Wto mar 23, 2010 16:29 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

nie każdy musi biec z uśmiechem na ustach do sędziego
... bo ma zły dzień, bo wkurzył się na samym wejściu na wystawę, bo jest nie wyspany, bo coś go boli itd .... bo ma taką minę od urodzenia :mrgreen:

.... nie ma zamiaru "szczerzyć zębów" dla zwiedzających :wink:

wystawa to nie pokaz uśmiechów wystawców (szczerych czy mniej szczerych) ale pokaz kocich piękności
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Wto mar 23, 2010 18:46 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Czy ktos zna wlasciciela kota 426 z wroclawskiej wystawy (kotka orientalna), a moze sam wlasciciel czytuje miau?

Juz lektura katalogu z wystawy zwrocila moja uwage, a zdjecia w galerii BRI zwiekszyly moje podejrzenia ;-)

Ojciec kotki to e03, matka to g24. Corka nie moze byc zatem c24. Ze zdjec wynika, ze jest ona raczej j24 ...

Ciekawa jestem czy kotka miala ustalany kolor na wystawie? Jezeli nie to na nastepnej raczej powinna miec ...

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto mar 23, 2010 19:09 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

426. BELLA NEC PLUS ULTRA*PL OSH e 24 ur 28.05.2009
o. LDOR NARSIL*CZ OSH e 03
m. CH HONORARA ORISIAM DREAM*PL OSH g 24
wl. Adamski Lech
hod: Iwona Hlebowska-Rega

Wiec kotka nie jest c 24 tylko e 24

I po takich rodzicach zakladajac ze oni kolory maja prawidlowe kocieta mogly sie urodzic:
kocury: kremowe,niebieskie,liliowe,/ wersja pregowana 23 i 24 a takze z biela
kotki: kremowe.niebieskie szylkretki i liliowe szylkretki / wersja pregowana 23 i 24 a takze z biela

W katalogu kotka OSH c 24 byla kotka z nr 424, ale zupelnie po innych rodzicach/kolory.

Raczej kolor kremowy z lila nawet jezeli jest szylkretem liliowym nie sposob pomylic ( duzo kremu w stosunku do lila ).
Natomiast solida z szylkretem czasami tak poniewaz najpierw moze kocie miec znikoma ilosc kremu. Hodowca okreslil jako np. lila a potem kociakowi wyszedl krem tylko hodowca nie zmienil juz rodowodu.
Obrazek

CZANKRA

Post » Wto mar 23, 2010 19:13 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Czankra, ale w katalogu i w wynikach kotka ma wpisany kolor c24 ... Przed chwila sprawdzalam. A na zdjeciach wyglada na j24 - na pewno nie jest e24.

Wiem jakie kotki moga sie urodzic po kremie i szylkrecie ;-)

OloK.

Post » Wto mar 23, 2010 19:27 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

OloK. pisze:Czy ktos zna wlasciciela kota 426 z wroclawskiej wystawy (kotka orientalna), a moze sam wlasciciel czytuje miau?

Juz lektura katalogu z wystawy zwrocila moja uwage, a zdjecia w galerii BRI zwiekszyly moje podejrzenia ;-)

Ojciec kotki to e03, matka to g24. Corka nie moze byc zatem c24. Ze zdjec wynika, ze jest ona raczej j24 ...

Ciekawa jestem czy kotka miala ustalany kolor na wystawie? Jezeli nie to na nastepnej raczej powinna miec ...

Miała, oj miała.... jej siostra również.... Farsa to była...
Ta kotka jest OSH j 24 jak w mordę strzelił. Cała jest pokremowana.
Jej siotra za to jest OSH h a kolor jej ustalono na OSH h 24 :ryk: :ryk: :ryk:
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto mar 23, 2010 19:35 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

CZANKRA pisze:426.
hod: Iwona Hlebowska-Rega
.

8O
Czankra jak cytujesz nazwisko - napisz poprawnie (tak jak w katalogu) :D
Br: IWONA CHLEBOWSKA-REGA POLSKA
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto mar 23, 2010 19:43 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Danunka sorry za blad. :oops:

OloK. ja tylko spisalam to co napisane jest w katalogu tam kotka jest e 24. Jaki kolor jest na ON LINE nie sprawdzalam moze juz c 24.

Swoja droga dobrze ze sedziowie ustalili kolor 2 kotkom z miotu.
Moze i u reszty miotu kolor by byl inny niz ustalil hodowca. :P
Obrazek

CZANKRA

Post » Wto mar 23, 2010 19:51 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

CZANKRA pisze:

Ja nie widzę nic dobrego w tym, że sędziowie walnęli takiego kicksa....
To raczej wstyd :roll:
Kotka, która ewidentnie jest j 24 ma ustalone c 24,
zaś kotka która, na 100% jest tylko OSH h, ma ustalone OSH h 24?
Nie wiem co w tym dobrego.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto mar 23, 2010 20:02 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

milva b pisze:
OloK. pisze:Czy ktos zna wlasciciela kota 426 z wroclawskiej wystawy (kotka orientalna), a moze sam wlasciciel czytuje miau?

Miała, oj miała.... jej siostra również.... Farsa to była...
Ta kotka jest OSH j 24 jak w mordę strzelił. Cała jest pokremowana.
Jej siotra za to jest OSH h a kolor jej ustalono na OSH h 24 :ryk: :ryk: :ryk:

No wlasnie, na zdjeciach ta kotka wyglada na j24 ... Siostry nie namierzylam na zdjeciach wiec sie nie wypowiadam ;-)

OloK.

Post » Wto mar 23, 2010 20:08 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

milva b pisze:
CZANKRA pisze:

Ja nie widzę nic dobrego w tym, że sędziowie walnęli takiego kicksa....
To raczej wstyd :roll:
Kotka, która ewidentnie jest j 24 ma ustalone c 24,
zaś kotka która, na 100% jest tylko OSH h, ma ustalone OSH h 24?
Nie wiem co w tym dobrego.

Niedoswiadczony hodowca moze sie mylic, kociak moze sie z wiekiem wybarwiac (tygrys moze sie "rozlezc" w cetki, szylkret moze sie ujawnic), sedziowe powinni takiemu hodowcy pomoc ... A na pewno nie zwiekszaja jego swiadomosci ustalajac kolor kotki, ktorej ojciec jest kremem, na liliowy :oops: (chyba ze wskazali, ze zapis w rodowodzie bedzie taki: OSH j24 (c24), a wiec oznaczony zostal i genotyp i fenotyp).

OloK.

Post » Wto mar 23, 2010 20:15 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Jak sama widzisz na zdjęciach, zapis OSH j 24 (c 24) w tej sytuacji nie jest na miejscu.
W rzeczywistości ta kotka jest tak szylkretowa, że nie sposób z daleka nie zauwazyć.....
Gdzie sędziowie mieli oczy, nie wiem.
W przypadku siostry również.... nawet pokazywałam dla porównania swoją kotkę, która jest na prawdę OSH h 24 i hodowczyni nie widziała różnicy :roll: :roll: :roll:
Milva B
Obrazek

milva b

[poprzednia][następna]