Behemot II ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 22, 2010 15:23 Re: Behemot II ...

Felek tez nastawia do drapania prawy policzek i prawe zausze :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon mar 22, 2010 15:35 Re: Behemot II ...

I tez robi to z taka precyzją, że nie ma mowy o pomyłce a jednocześnie nie wpycha Ci tego półprofilu na chama pod rękę? :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon mar 22, 2010 16:10 Re: Behemot II ...

Tak Shira - na próbę wymiziania Kota-B. bez strat w ludziach :mrgreen:

Rzadko do mnie ktos przychodzi miałam jednak możliwość zaobserwować reakcję kotecka na dwie koleżanki [każdą osobno] wybitnie kociolubne.
Zignorowany na wejście, stopniowo zmniejszał dystans, podchodził z rezerwą do wyciągniętej zapraszająco dłoni, wnikliwie ją obwąchiwał i ... stawał na tylnych łapach lutując bardzo szybko i synchronicznie z obu przednich - odskok - syk :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon mar 22, 2010 16:20 Re: Behemot II ...

AYO pisze:I tez robi to z taka precyzją, że nie ma mowy o pomyłce a jednocześnie nie wpycha Ci tego półprofilu na chama pod rękę? :wink:

Wpycha :mrgreen: Oraz dziś prawym półpyszczkiem gryzł mi końcówkę widelca kiedy jadłam obiad :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Pon mar 22, 2010 16:25 Re: Behemot II ...

:ryk:
To zupełnie inna liga :P
Behemot co prawda MUSI sprawdzić co mam w menu danego dnia ale najczęściej kończy sie to spektakularnym BLEEEEE tak, że kilkakrotnie miałam wrażenie, że naprawde pawia puści 8O
Generalnie jak tylko może to sprawdza co mam w ręku - raz mu zapałki zaszeleściły 8O .. mało brakowało :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon mar 22, 2010 16:41 Re: Behemot II ...

Tak czytam i się zastanawiam, jak wy się właściwie z Behemotem dogadujecie? Po prostu nie wchodzicie sobie w paradę czy jak?
Obrazek

babajaga

Post » Pon mar 22, 2010 16:57 Re: Behemot II ...

Jest miedzy nami więź specyficzna.
Widząc u zarania jak bardzo nie przypomina on w zachowaniach małego, słodziutkiego kociątka, które wszystkich kocha jakoś tak nauczyłam sie w tzw. międzyczasie wyczuwać co poeta chciał przez to powiedzieć :roll:
On nie reaguje pozytywnie na "kici-kici". nie wiem dlaczego ale tak jest - nawet jako gówniarz reagował zawsze na KOT lub przeciągłe koooot.
Przykłady mogłabym mnożyć. Może przeczytaj początki pierwszej części wątku :roll:
DAJĘ GŁOWĘ , że coś mu się niedobrego na samym starcie zdarzyło :|
Jednocześnie ewidentnie choruje jak mnie nie ma :|
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon mar 22, 2010 17:03 Re: Behemot II ...

I właśnie dlatego jestem pełna wątpliwości i oporów jeżeli chodzi o towarzystwo dla niego - ta wyłączność jest bardzo ważna w tym wypadku :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon mar 22, 2010 17:09 Re: Behemot II ...

Ja bym chyba nie miała wątpliwości. Nie sprezentowałabym mu współlokatora, bo jak amen w pacierzu zaprzepaścisz wszystko co się wam udało zbudować.
Obrazek

babajaga

Post » Pon mar 22, 2010 17:18 Re: Behemot II ...

Tak to właśnie czuję. Jego zachowania [poza ewidentnym strachem lub agresją] nigdy nie były oczywiste.
Co do więzi to przypomne tylko dwa przykłady:
- nie miał roku jak zszokowany wyprysnął w nieznany sobie las a jednak po tygodniu czekał w miejscu, w którym ostatnio mnie widział i tajemnicą pozostanie na zawsze jak przeżył ten tydzień bo nie wyglądał na dokarmianego;
- kiedy weszłam do mieszkania Matki po powrocie ze szpitala, padł mi do stóp 8O jak szmatka aż sie bałam o jego życie a potem wisiał na kabinie prysznicowej jak sie myłam i wył pod drzwiami jak wchodziłam do kibelka.
To naprawdę specyficzny okaz jest...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon mar 22, 2010 17:24 Re: Behemot II ...

Zaraz tam specyficzny. Kocha cię całym Behemocim serduszkiem ale rozumku ma niewiele (jak nasze GuFelki) i stąd taka dziwna mieszanka. Nie dobieraj mu towarzysza, chyba bałabym się ryzykować testu jak by kot B. przeżył taki wstrząs.
Obrazek

babajaga

Post » Pon mar 22, 2010 17:30 Re: Behemot II ...

Taż nie dobieram :wink:
Czasami myślę, że on myśli, że ma mamę :oops:
A w każdym razie kumpla na śmierć i życie 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon mar 22, 2010 17:47 Re: Behemot II ...

Czy on myśli, że ma mamę nie wiem, ważne, żebyś ty nie sfiksowała i nie myślała, że masz synka :wink: W mojej rodzinie już krąży legenda o moim niewyżytym instynkcie macierzyńskim skupionym na kotach :roll:
Na pewno Behemot czuje się przy tobie bezpiecznie i tego nie wolno zepsuć.
Obrazek

babajaga

Post » Wto mar 23, 2010 7:10 Re: Behemot II ...

Moje koty, a właściwie Pompon, to nawet czasem patrząc mi w oczy woła "mama" 8O naprawdę. Bardzo wyraźnie, choć niezbyt często :lol: Tylko jak naprawdę zasłużę... :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto mar 23, 2010 8:09 Re: Behemot II ...

Behemotu też sie to zdarza :twisted:
Spoko babajago - nie chcę mieć synka, mam Behemota :1luvu:
I bardzo sobie cenię jego niezależną naturę tym bardziej więc mnie cieszą okazywane względy 8)

edit;
Zresztą weszłam już w ten wiek, w którym pewne odchyły wliczone są w image :mrgreen:
Ostatnio edytowano Wto mar 23, 2010 8:32 przez AYO, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]