CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 07, 2010 20:04 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylu, to widzę, że plan napięty masz w tym tygodniu. Powodzenia dla dziewczynek. Takie młode, to nawet nie zauważą sterylki.

U Tymka tez mogłaby być kastracja we wtorek, ale nie wiem, czy się lekarka zgodzi ze wzgledu na te wyniki krwi. Zobaczymy. Jutro robie badanie moczy, jak złapię.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon mar 08, 2010 8:48 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

wczoraj Fiolka polknela puchaty ogon z zabawkowej myszy
dzis sie lala krew z tylka po zrobieniu kupy :roll:
co ja sie mam z tym dziewczatkiem :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon mar 08, 2010 9:03 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Normalnie no. A skąd wiesz, że połknęła? Mam nadzieję, że wys...a.

A Tymka mocz złapałam chochelką. Nieoceniony sposób.
Pocieszyła mnie pani doktor, co do glukozy. Że próbka mogła za długo stać, to wtedy cukier spada.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon mar 08, 2010 9:58 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

normalnie no ... widzialam :roll:
tylko nie zdazylam zapobiec
ona we wszystkim jest szybsza
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto mar 09, 2010 19:47 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Maryla pisze:normalnie no ... widzialam :roll:

Marylu i jak Fiolka?
Obrazek

mimbla64

Post » Wto mar 09, 2010 20:05 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

A Tymkowi się kastracja upiekła. Z powodu wyników moczu. Trochę nie bardzo. Odczyn obojętny i nieliczne kryształy. Na razie jeszcze badanie kupy. Już zbieram urobek. Za dwa tygodnie powtórzenie badań moczu i krwi i dopiero kastracja. A Tymek się swoimi wynikami nie przejmuje. Samopoczucie ma świetne.

Tymek jest pies na mięso. Uwielbia surową wołowinę, kurczaka. Wczoraj o mało co nie porwałby mi piersi, którą rozmrażałam na kotlety.
Kawałeczek zdążył nadgryźć. Resztę uratowałam. 8)
Wołowinę daję mu codziennie wieczorem. Dzisiaj Tymek tak się nie mógł doczekać, że po raz pierwszy wyczaił, gdzie się mięso rozmraża. I już go nie mogłam odgonić, gdybym mu pozwoliła, to by chyba zamrożoną pożarł.

Obrazek
Poluję.

Obrazek
O jak to się stało!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tymek ma grube łapy, jakby wzięte od znacznie większego kota. A sam jest nieduży, taki koci jamniczek. :D

A teraz z grubym bębnem napchanym wołowiną, przyszedł do mnie na kolana się miziać. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Post » Śro mar 10, 2010 10:03 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mimbla64 pisze:
Maryla pisze:normalnie no ... widzialam :roll:

Marylu i jak Fiolka?

wszystko ok

Tamara została wczoraj wysterylizowana
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Nie mar 14, 2010 13:03 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Tymek jest nachalny strasznie w dopominaniu się pieszczot.
Najczęściej nagle mu się przypomina, że by się pomiział.
Rozpędza się wtedy i łup wskakuje na kolana lub klawiaturę lub cokolwiek innego :twisted:
Jak się ześlizgnie, to sie pazurkami przytrzyma. Auć!
A potem to już sam miód.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
W takiej pozycji z kołami do góry, a łebkiem opartym na dłoniach Tymek lubi spać.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon mar 15, 2010 16:54 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

czy Fiolka to ta Fiolka z allegro ktora ma jechac do Tarnowa ?? zarejestrowalam sie na miau za sparaw _bubu_ ktora "sciagnela" mnie z dogomanii i szukam Fioleczki bo bylam u Państwa na wizycie przedadopcyjnej :) i chcialabym poznac dziewczynke kotke :)

kingam

Od: Pon mar 15, 2010 11:50

Post » Pon mar 15, 2010 17:12 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Kingam nie wiem.
Fiolka jest w DT u Maryli w Warszawie. Jest biało-srebrna. Jesli chesz więcej informacji, to napisz pw do Maryli.
A allegro to miała.
Obrazek

mimbla64

Post » Pt mar 19, 2010 19:50 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Czyż to nie piękny kawaler do wzięcia. :D

Obrazek

Obrazek
Czy te oczy mogą kłamać?

Obrazek
A tu Tymek dokonuje inspekcji kontenerka ubranego w pokrowiec, który zakupiłam. Szkoda, że w zimie takiego pokrowca nie miałam. Nie byłoby szkoda Tymka do lekarza targać w taki mróz.
Obrazek

mimbla64

Post » Sob mar 20, 2010 12:50 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

kinga- moja Fiolka nie jest zarezerwowana
a adopcje tylko w Wwie i bliskich okolicach
jest juz wysterylizowana i zachipowana :mrgreen:
no i w kaftaniku chodzi po ziemi a nie fruwa :lol:

mimbla, kawaler cudny :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon mar 22, 2010 21:00 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Tymek dziś był powtórnie badany. Mocz i krew.
Mocz jest całkowicie w porządku. :D
Krew prawie. Glukoza znowu za mała. Tym razem była badana w gabinecie. Mocznik w porządku. Krwinki kwasochłonne - te od pasożytów - spadają. Wszystko inne w porządku.
Niestety węzły chłonne cały czas powiększone. Czemu?
Obrazek

mimbla64

Post » Wto mar 23, 2010 8:33 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mimbla64 pisze:Niestety węzły chłonne cały czas powiększone. Czemu?

nieraz tak jest po infekcji
i dosc dlugo bywaja powiekszone mimo ze juz ok
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto mar 23, 2010 12:00 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Maryla pisze:
mimbla64 pisze:Niestety węzły chłonne cały czas powiększone. Czemu?

nieraz tak jest po infekcji
i dosc dlugo bywaja powiekszone mimo ze juz ok

Marylu i tym się pocieszam, bo naprawdę Tymek jest z zachowania, jedzenia, itd. całkowicie zdrowy. Zadałam pytanie na wątku cukrzycowym, co z tą glukozą. Odpowiedziała mi Tinka, że te laboratoryjne wartości mają za wysoką granicę. Że kot zdrowy może mieć glukozę poniżej 100.
Jutro pewno będzie kastracja i będę mogła zacząć Tymka ogłaszać.
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]