Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 22, 2010 17:22 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

milenap pisze:
milenap pisze:Małe podsumowanie (chyba bardziej dla mnie :wink: )

Koty, które już są w DT:

Fernandzio/Totuś - jest u Aleksandry59 :D
Kocica buro-biała - DS znaleziony przez siasia1981 :D (i trzymamy kciuki, żeby takim został :ok: )

Czekają w kolejce:

1 kot - DT u Poker71 - preferowany biało-szary "coś" :D
1 kot - DT u Cameo - Kamila, też burasek albo coś biało szarego :D
1 kot - DT u Edziny - może duży czarny :D kot już złapany i "się kastruje" :wink:

Potencjalne DT:

Edzina - jeśli znajdzie sie miziak, to będzie miał DS :D - nieaktualne
Avian - jeśli znajdzie się typ działkowca :D
kolejna Dobra Dusza - jeśli znajdzie się prokoci osobnik :D

I małe streszczenie sytuacji, w punktach, moze będzie czytelniej:

- pomocy potrzebują jeszcze 4 koty
- koty to bezdomniaczki
- ja i koty musimy stąd zniknąć do końca kwietnia, ja wyprowadzam się 450 km stąd, mieszkanie zostanie sprzedane, stracą azyl i opiekę
- dla każdego kota deklaruję określoną kwotę/karmę co miesiąc
- deklaruję, ze zabiorę kota (jeśli nie znajdzie domu w międzyczasie) najpóźniej na jesień/zimę tego roku - mogę podpisać umowy zobowiązujące do tego
- każdy kot zostanie odpchlony, odrobaczony, wykastrowany przed wydaniem

BARDZO proszę o pomoc, potrzebuję tych kilku miesięcy, by na nowo zorganizować swoje życie, tak naprawde od zera i coś przygotować dla tych kotów.

Obiecuję, ze nie zostawię nikogo z problemem, naprawde nie chcę umyć rąk od odpowiedzialności za te koty.

Dziewczyny, na razie zmieniam tytuł na 4 koty. Jeżeli kotka zostanie w tym miejscu, w którym jest, to obawiam się, ze zostanie tam, jako jedynaczka. Niestety to było widać po jej reakcji na kota.

Bardzo proszę o pomoc!!!

Wyboldowałam.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon mar 22, 2010 17:25 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

siasia1981 pisze:kochane, nie chce zapeszać ale wygląda na że Owieczka zadomowiła się w domku na dobre :) Domek nadal zachwycony a ona podobno w zdecydowanie lepszym nastroju :mrgreen:
niestety podzielam obawy Milenki - ona to raczej typowa jedynaczka. kotek nr 2 w tym domku raczej na razie nie ma racji bytu... :oops:
ale znalazł się jeszcze jeden domek - z tym, że niestety na jakiegoś kociego maluszka :oops: co niestety nie rozwiązuje naszego problemu ze stadkiem balkonowym...
trzymam kciuki za kolejne domki dla ogonków :ok: :ok: :ok:
kochane domki zgłaszajcie się - bardzo potrzebujemy waszej pomocy :!: :!: :!:

To moze Czaruś?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon mar 22, 2010 17:44 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kasiu, zgadza sie, ja wpisałam, ze ten potencjalny DS, który chciał kotka na dokocenie jest nieaktualny. Tutaj było wpisane "Edzina", bo ona mówiła o tym DS, kot nie miał iść do niej na DS, tylko do znajomych.

A do Edziny na DT idzie czarny, to jest wpisane wcześniej, w kotach "w kolejce".

Co do Czarusia, to on w tym momencie jeszcze do oddania nie jest :( w przyszłym tygodniu powtarzamy Zylexis i on musi byc najpierw zaszczepiony, zeby sie nie rozlożył w nowym domu.

Siasiu, ale weci mi mówili, ze mają jakiegoś małego burasa w lecznicy, który podobno dostał samochodem, ale juz jest wszystko w porządku, mały wyleczony. Nie wiem ile on dokładnie ma, ale mogę spytać.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon mar 22, 2010 17:51 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Oby biedactwo sie spodobało i znalazło dom!
A za Czarusia i jego zdrówko nieustajace kciuki!

No kurcze,nadal cztery koty szukaja przydziału!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon mar 22, 2010 17:57 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

milenap pisze:Siasiu, ale weci mi mówili, ze mają jakiegoś małego burasa w lecznicy, który podobno dostał samochodem, ale juz jest wszystko w porządku, mały wyleczony. Nie wiem ile on dokładnie ma, ale mogę spytać.

Milenko zapytaj koniecznie. Kotka wzięłaby Gosi (tej którą poznałaś) Mama :) Tylko zależy jej na tym żeby był mały i żeby był chłopczykiem :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Pon mar 22, 2010 18:03 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Asiu, to ja dziś spytam, to był chłopiec z tego co mi wet mówił, ale nie wiem ile ma. A jak mały by musiał być?

Kasiu, no Czaruś musi wyzdrowieć do końca, boje sie go bez szczepienia wydawac po tych wszystkich akcjach :(

Aaaaa, no i myślałam, a nie napisalam :oops: Asiu, to cudnie, ze Owieczka sie zadomowiła :1luvu: a tak będzie miała na imie? moze już czuje, że to jej dom i dlatego jest spokojniejsza :D :D

milenap

Post » Pon mar 22, 2010 18:05 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kurczę-może dzisiaj Milenka dowie sie o kotku,o jego wieku i Mama Gosi zakocha sie w biedactwie??? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

O właśnie napisałas Milenko :D
A z domku koteńki baaardzo sie cieszę!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon mar 22, 2010 18:07 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Dokładnie nie wiem o jaki wiek chodzi :oops: Gosia mówiła jedynie że "malutki" ale jak będę mogła powiedzieć jej czym "dysponujemy" to na pewno się określi :)

Owieczka imienia jeszcze nie ma :) domek zastanawia się jakie będzie pasować - Owieczka to mój wymysł, ze względu na tą śliczną sierść :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Pon mar 22, 2010 18:15 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Asiu-powiedz,że teraz nie ma maleńkich kociąt-te ,które sie urodziły jesienią ,sa juz takie 5-6 miesięczne,ale to cudowny wiek ,juz nie sprawiaja tyle kłopotów,co dorastające kociątko,nie drapia nóg i rak,pieknie sie bawią zabawkami,a juz zwłaszcza taka sierotka,która spedziła sporo czasu bez domu,bedzie wdzięczna za serce i dom i odpłaci sama miłością!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon mar 22, 2010 18:22 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Ja o tym wszystkim wiem :) I tak też powiedziałam Małgosi. Jak dowiem się więcej od Milenki o burasku z lecznicy to przekażę wiadomości dalej. I będę trzymała kciuki żeby się udało :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Pon mar 22, 2010 18:24 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Ja też!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon mar 22, 2010 18:39 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Dziewczyny, wezme aparat ze sobą i zrobie mu zdjecia, tak chyba będzie najlepiej :D

milenap

Post » Pon mar 22, 2010 18:42 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Tak zrób Miluś, a nóż wpadnie w oko! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 22, 2010 19:22 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Słuchajcie - ja mam KOTA DO ODDANIA :twisted: :twisted: :twisted: Niezbyt mały, ale upierdliwy jak mały kociak - i w tej chwili mam go dosyć :twisted: Komu Alusia, komu :?:

Ufff - ulżyło mi :mrgreen: 8)

Wracając jednak do meritum - u Totka bez zmian. Kicio je, odwiedza kuwetę i z pewną nieśmiałością się myje :wink:

Dzisiaj ostatni dzień antybiotyku i zaczynam się zastanawiać jak futro przetransportować na wizytę kontrolną :? Może jakieś podpowiedzi - bo ja nigdy dzikuna z klatki do transporterka nie przenosiłam :oops:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon mar 22, 2010 19:51 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]