Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 20, 2010 13:06 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Aaaale mu dobrze :1luvu:
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Sob mar 20, 2010 13:54 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

no :ok: , teraz nie upam tylko sie ciesze :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob mar 20, 2010 14:42 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Chciałabym się podzielić z wami moimi nowymi obserwacjami(;
Fiord i Lilly poznają się coraz lepiej. Już na siebie w ogóle nie prychają. No jest taka sytuacja, kiedy Fiord się bardzo denerwuje i w tedy na Lilly prycha (patrz niżej). Chodzą koło siebie jak gdyby nigdy nic. Wąchają się, stoją obok siebie i nic. Dziś nawet zauważyłam, że gdy odchodziłam od Fiorda (nalałam mu świeżej wody) to Lilly bardzo szybko do niego podbiegła. Pyszczek prawie wsadziła mu do miseczki żeby powąchać co mu dałam a on nic! I zaczęli się wąchać. Moja mama (gdy spałam) zaobserwowała, że się bawią! A tata powiedział, że nie mógł spać bo się tak ganiali. Co jest chyba prawdą, ponieważ Fiord i Lilly śpią już dość długo. Jak dla mnie to wszystko idzie w dobrym kierunku do przyjaźni.

Jest taka pewna sytuacja kiedy Fiord prycha na Lilly. Mianowicie, Lilly prawie cały czas nie wiem czemu skacze na Fiorda z różnych przedmiotów. Z biórka, łóżka, stołu szafek, krzeseł itp. Skacze mu prawie na plecy, a później ucieka i znów przybiega no Fiord się denerwuje (oprócz tego się nie denerwuje)Czy to jest jakaś forma zabawy wymyślona przez Lilly??
Lolek Obrazek Fiordzik ♥ Obrazek Lilly Obrazek

AguuUunia

Od: Sob mar 06, 2010 23:53

Post » Sob mar 20, 2010 15:18 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Dziękuję za zaproszenie na wątek.
Nie jestem pewna tylko,czy to nie pomyłka :wink: Ale nawet jeśli tak,jest mi bardzo miło .
Cieszę się,że Fiord rozpoczął nowe,dobre życie.
Doczytałam ze to inteligentny jegomość.Ufam że szybciutko Was sobie wychowa :lol:
Wszystkiego dobrego :ok:
Legnica

Post » Nie mar 21, 2010 12:05 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

AguuUunia pisze:Skacze mu prawie na plecy, a później ucieka i znów przybiega no Fiord się denerwuje (oprócz tego się nie denerwuje)Czy to jest jakaś forma zabawy wymyślona przez Lilly??

Moim zdaniem to zabawa, ale Lilly jej nie wymyśliła :) Znam koty, które lubią z zaskoczenia znaleźć się przed drugim kotem, za nim itp. To takie, które przyczają się za jakimś meblem i czychają, by wyskoczyć gdy drugi kot jakby nigdy nic przechodzi obok.
Może Fiord fuka i jest zdezorientowany, bo do tej pory to on wyskakiwał z nienacka a u Ciebie nagle znalazł się z tej drugiej strony. Chyba będzie musiał się przyzwyczaić :)

Daj znać, czy nie warto by już przenieść wątek do działu "koty", to napiszę do moderatora. Trochę go podbijamy a szkoda zajmować miejsce innym potrzebującym w tej chwili pomocy.
ObrazekObrazekObrazek

titu titu

Od: Czw lip 28, 2005 8:16

Post » Nie mar 21, 2010 19:44 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Myślę, że to dobry pomysł z tym przeniesieniem. Wszyscy bardzo przywiązaliśmy i przyzwyczailiśmy się do Fiorda. Jego aklimatyzacja idzie w dobrym kierunku. Wczoraj spał mamie na kolanach. Dziś po raz pierwszy leżał na jednym łóżku z Sonią! Nie zwracali może na siebie zbyt wielkiej uwagi ale jednak leżeli koło siebie. Dodam, że było to bardzo blisko i mimo tego Fiord nie fuknął ani razu. Z Lilly też już coraz śmielej przebywa(;

AguuUunia

Post » Nie mar 21, 2010 19:51 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Mam nadzieję, że już niedługo bedziemy czytać, jak się całe stadko razem bawi. A może jakies zdjęcie Lilly? Ciekawa jestem, jaką Fiord ma koleżankę :)

sibia

Post » Pon mar 22, 2010 10:23 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Śliczna panienka!
Najfajniejszą ma tę zalotną plamkę na nosku :mrgreen:

AguuUunia, za duże zdjecia wstawiasz!
Forum się przez to rozjeżdża.
Zmień je - najlepiej na miniaturki, które się powiekszają po kliknięciu. :wink:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon mar 22, 2010 11:55 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

uśmiechnięta kota z Cheshire :mrgreen:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Śro mar 24, 2010 21:10 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Ostatnio zauważyła dziwną/śmieszną rzecz. Gdy Fiord (brzydko mówiąc) narobi do kuwety to od razu przybiega Lilly i zakopuje bardzo dokładnie wszystko co zostawił.

Ogólnie aklimatyzacja Fiorda w naszym domu coraz bardziej się polepsza. Razem z Lilly jedzą nawzajem ze swoich misek. Cały czas się wąchają a nawet bawią (nie cały czas ale jednak).

AguuUunia

Post » Czw mar 25, 2010 0:28 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Gizmacz ma tak samo :mrgreen: to taka babska przypadłość międzygatunkowa :mrgreen:
po sobie zagrzebuje kwadrans, po Fridzielcy - półgodziny, bardzobardzo dokładnie :twisted:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Nie mar 28, 2010 7:59 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

no i cóż tam słychać u Fiorda, jakieś kolejne postępy? Wszystko w porządku ?
ObrazekObrazekObrazek

titu titu

Od: Czw lip 28, 2005 8:16

Post » Nie mar 28, 2010 9:14 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Z Fiordem jak najbardziej wszystko w porządku. Bawi się z Lilly. Dużo je. Śpi na parapetach i na środku mojego łóżka :twisted: Niedługo mam zamiar po raz pierwszy wyjść z nim na dwór. Kupiłam już puszorek i dobrze, że był regulowany bo musiałam go dużo powiększyć, żeby mu go włożyć (tak na próbę). I już wiem, że muszę go nauczyć z nim chodzić. :lol: Będzie się uczył razem z Lillką bo ona też nie umie;)
Niestety jeszcze nie wiemy co będzie z Sonią i Fiordem, ponieważ Fiord (gdy ona się bardzo zbliża) prycha na nią i nie raz próbuje odstraszyć ją pazurami. Ona na niego nie warczy i nie szczeka.

AguuUunia

Post » Nie mar 28, 2010 16:05 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Myślę, że dogadają się z psem, ona duża jest?
Proszę wszystkim zwierzakom przekazac głaski, zwłaszcza Lili i Soni, że tak gościnnie przyjęły kolegę :)

sibia

[poprzednia][następna]