Homer z białaczką

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 0:25 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Tak, MAAAAAAAA :!: :!: :!: i to duży...
I kochających pańciów i 3 Footra, których niecierpi...

martaEG'a

Od: Czw gru 21, 2006 13:00

Post » Pt mar 19, 2010 5:47 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Witam.
Wiosnę już czuć w powietrzu :lol: Gęsi lecę całymi stadami nad moim domem.
Dziewczyny co to może być....ja wiem ze jest marzec i czas na kocie miłostki ,ale moje kotki są wysterylizowane ,a kocury z zewnątrz przychodzą w odwiedziny i sikają mi na drzwi wejściowe :( i to akurat w to miejsce gdzie moja kociarnia ma wmontowane swoje drzwiczki do wchodzenia ,,,,,myślałam ,że jak kotki nie mają rui to nie wabią kandydatów :1luvu:
Życzę udanego weekendu ,bo zajrzę do was dopiero w niedzielę.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pt mar 19, 2010 8:12 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Dzień dobry

serum może znaczą, że wszystko co w śąrodku nalezy do nich, łaćznie ze sterylizowanymi kotkami

wiosna przychodzi i mamy problem, bo Homerek ma problem z sikaniem, od 3 dni chodzimy na zastrzyki i 2 razy dziennie na kroplówki :(
w sumie dał mi sygnał, że cos nie tak, bo nasikał tam gdzie nietrzeba, a na drugi dzien przestał sikać, kropelkował z krwią :(
ma silny stan zapalny, od czego to znowu...?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt mar 19, 2010 9:27 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Bardzo współczuje Homerkowi :(
W lipcu miałam problem z Kiniem ...właśnie z sikaniem ,był 3 razy cewnikowany :cry: strasznie to przeżyła ,a ja z nim......wet nawet chciał chirurgicznie pozbawić go siusiaka ,bo stwierdził "syndrom urologiczny " , założył cewnik po raz trzeci i zabrałam go do domu ,a na drugi dzień miał iść na operację ,ale ja "głupia baba " rano o 6-stej wypuściłam kota na dwór ,bo chciał iść(kto wypuszcza chorego kota na zewnątrz) ale zawsze wracał ...pochodził i przyszedł ,aż do tamtego dnia :( i nie było go 11 dni 8O ....odchodziłam od zmysłów,wyrzucałam sobie że to moja wina (bo była) co niektórzy mówili że koty odchodzą zdychać w ustronne miejsca,a ja chodziłam i szukałam,szukałam i nic !!!!!!!!!!!! Po 10-ciu dniach pojechałam do schroniska i przywiozłam malutkiego czarnego kocurka(takiego jak Kiniu) i nie dlatego że pogodziłam sie ze stratą ,tylko dlatego żeby nie zwariować......i niespodzianka na drugi dzień wraca mój kot marnotrawny :1luvu: o 1,5 kg mniejszy ,ale jest....bez cewnika i ZDROWY do tej pory nie miał na razie z tym problemu (mój mąż powiedział ze uciekł ode mnie ,bo chciałam go okaleczyć :?
W okół mojego domu powstaje małe osiedle i budują się domy....przypuszczam że wszedł gdzieś i przez przypadek został zamknięty :x bez jedzenia i picia.
Wierzcie mi to były najgorsze 11 dni w życiu ...morze łez....przecież to tylko kot ,a może AŻ :1luvu: :1luvu:

serum

Post » Sob mar 20, 2010 17:51 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

serum niesamowita i straszna historia 8O z bardzo dobrym zakończeniem :D
co się z Kiniem mogło dziać przez te 11 dni?, co on przeżywał?, przecież to kawał czasu jest, do tego wrócił zdrowy 8O :D normalnie cud jakiś :1luvu:
straciłaś już nadzieje, że wróci, a tu chłopak taka wielką niespodziankę Wam zrobił :D

W badaniu moczu Homerka wyszły liczne kryształy :( to one za pewne powoduja kwiomocz :(
siuśki już są, sam sika, nie sa to normalne ilości ale sika, sika nadal z krwią; teraz krew jest bardziej żywa, bo wcześniej, to sioo miało kolor brązowao-czerwony
dziś tez byliśmy na zastrzykach i kroplówce, w domu podaje mu nospe- on prawie się nie krzywi przy niej, a przecież to takie pieruńsko gorzkie jest
z jedzeniem tak sobie, z bardzo nie ma apetytu; kupiłam dziś 2 paczki convalescenta w proszku, rozrabiam i podaje, niech to go chociaż odżywi

widzać oznaki poparwy, bo kot dziś sam przyszedł do mnie i krzyczał, ze mam mu myć oczka :1luvu: kocha przemywanie oczu

Anna Rylska

Post » Sob mar 20, 2010 17:55 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

popytaj o Rovatinex ,super działa na kamyczki...kryształki.Mojemu po miesiący wszystko wyszło.

Homerek je te hilsy...?
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob mar 20, 2010 19:54 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

cypisku a co to za lek? drogi?

na razie wciskam strzykawką, bo apetuty brak ale Fizia na pewno tez je będize jadła, połowe dl aniej odłożyłam

Anna Rylska

Post » Sob mar 20, 2010 19:57 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

juz znalazłam

Preparat Rowatlnex działa rozkurczająco na drogi moczowe, ułatwia rozpad i wydalanie kamieni z dróg moczowych, zwiększa przepływ poprawiając funkcję nerek, nasila diurezę.
Ponadto działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, ochronnie w stosunku do substancji koloidalnych zawartych w moczu oraz zwiększa wydalanie kwasu glukuronowego z moczem, zapobiega powstawaniu kamieni.
Borneol (alkohol bornylowy) jest metabolizowany i wydalany głównie w postaci glukuronidów, które zwiększają rozpuszczalność soli wapnia
(najczęstsze składniki kamieni nerkowych i moczowych).
Preparat Rowatinex wykazuje działanie rozkurczające ułatwiając przechodzenie kamieni w drogach moczowych i zmniejszając dolegliwości bólowe w przebiegu kolki nerkowej i moczowodowej.
Preparat posiada właściwości przeciwbakteryjne w zakresie drobnoustrojów gram dodatnich i gram ujemnych

czy to na recepte jest?

Anna Rylska

Post » Sob mar 20, 2010 20:33 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

nie,jest małe i duże opakowanie.30 tabl ok 20 zł.

Mojemu kotu garściami wyłaziły kamienie !!serio!!!
Obrazek

cypisek

Post » Sob mar 20, 2010 20:38 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

a jak się czuł? krwawił?

Anna Rylska

Post » Sob mar 20, 2010 21:35 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Czuł się świetnie,miał cewnik założony.Nie wiele brakowało do wyszycia cewki...lek podawałam raz dziennie kapsułkę.Na jednych działa szybciej niektórzy potrzebują jednego opakowania, inni nawet brania przez 2 mies.
Osobiście 3 koty moje,dzięki temu pozbyły się tego problemu.Sąsiadki jeden kot. :mrgreen:
Obrazek

cypisek

Post » Wto mar 30, 2010 12:31 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

Witam.Aniu napisz co tam u Homerka .Mam nadzieję że lepiej.

serum

Post » Wto mar 30, 2010 13:56 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

właśnie co u kotka??
Obrazek

cypisek

Post » Czw kwi 01, 2010 18:25 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

serum pisze:Witam.Aniu napisz co tam u Homerka .Mam nadzieję że lepiej.

dzięki za troske :1luvu:
jest lepiej, kot sika już ąłdnie, tylko, że teraz mamy przeboje z jedzeniem, nie ma apetutu, praktycznie wcale :( znowu mamy okres- wrócilismy do czasów, kiedy Homerek nie jadł i pasłam go strzykawką :?
kot odmawia sam jedzenia, po prostu nie che, odchodzi lub zakopuje, a próbowałam już wielu rzeczy i nic :(

przepraszam, ze się nie odzywam ale mam troche różnych problemów, do tego popadam w depresje, bo praca szykuje mi się dopiero od czerwca, jeżeli wypali oczywiście

Anna Rylska

Post » Czw kwi 01, 2010 18:58 Re: Homer*Chora wątroba, zwyrodnienie stawów BIAŁACZKA!Walczymy

No to jest problem....jak jeden zniknie pojawia się następny ech życie :(
Ja swoim kotom muszę co jakiś czas zmieniać jedzenie ...mokre ,bo bywają wybredne.
Z tą pracą to faktycznie nie ciekawie ....miejmy nadzieję że wszystko sie ułoży...trzymam kciuki :ok:
A okres rzeczywiście depresyjny.....przesilenie wiosenne.....aby do lata.

serum

[poprzednia][następna]