NIE-ŚLEPY WHISKAS Antymon na wiecznym tymczasie ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 14:56 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Przelew poleciał rano. Najdalej jutro powinien być na koncie.
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Śro mar 10, 2010 22:30 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Dziękuję w imieniu kotów moich :1luvu: :1luvu: :1luvu:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob mar 20, 2010 11:53 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Nie wiem jak to zrobię, bo RTG na sggw można wykonać od pn do pt w godzinach 8-17.30 :? BARDZO niefajnie :x
Bo nawet jeśli w czwartki i piątki mogę wyruszyć w stronę domu po kota o godzinie 15, to w domu będę o 16-16.15 i zanim dojadę będzie już po 17.30 cholera :?

Gdzie jeszcze można zrobić zdjęcie dobrej jakości i nie w tak absurdalnych godzinach??? 8O

Albo może znajdzie się ktoś kto umie przebić się przez miasto szybciej niż autobus i by mnie przewiózł chociaż z centrum po kota (na targówek) i z kotem na sggw? (z powrotem mogę wrócić sama) Bo na pewno nie wezmę kota do szkoły :roll: Co byłoby możliwe co prawda, ale nie w przypadku tak wystraszonego obcymi ludźmi zwierzęcia :(

Wczoraj jak przyszło trochę ludzi do nas, to wpadł w taką panikę, że nawet nie bardzo wiedziałam jak go łapać... Zauważyłam że najmocniej reaguje paniką na dźwięk męskiego głosu, szczególnie niskiego (kiedyś w lecznicy chciał mi z rąk się wyrwać jak przyszedł facet i gadał z wetką 8O ).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob mar 20, 2010 16:24 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Nie wiem na ile Ci to pomoże - _kathrin robiła rtg w lecznicy przy Wspónej Drodze. Jakościowo dobre, nawet niezbyt drogo. Nie wiem tylko jakie godziny otwarcia.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro mar 24, 2010 19:36 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Byłam dziś na sggw, ale okazało się że lekarz zachorował i ni mo :twisted: :twisted: :twisted:
Więc korzystając z okazji zajrzałam do Boliłapki i zważyłam kotka. Kotku się przytyło :roll: 3,3 kg tym razem.
Zrobione miał USG i wyszło otłuszczenie wszelakie :? Trzeba odchudzać. Ciekawe jak :crying:
W osłuchu nic niepokojącego nie objawiło się.

A srebrny kotek właśnie wygrzewa się na akwarium i mruży ślepka 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto maja 25, 2010 19:38 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

A co tu tak cicho?
Obrazek

Obrazek

teapot

Post » Wto maja 25, 2010 22:39 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Tak jakoś :wink: Kotek żyje i ma się dobrze. Codziennie rano śpi mi na twarzy :roll: Ma mięciutkie futerko - takie jakie koty mają tylko za uszami zazwyczaj to on ma wszędzie :1luvu: I pasie się, pasie :roll: Mimo jechania cały czas na karmie Obesity. A rentgena nie zrobiliśmy, bo nie mam kiedy się zwolnić aby zdążyć pojechać na sggw. A nawet jak się zdarza, że mam to jest tak zimno i deszczowo, że strach wychodzić, coby się kot nie dorobił jakiegoś przeziębienia albo co gorszego :roll: (1,5 h w jedną stronę mam. autobusem :? )
Nauczył się już wskakiwać na lodówkę :crying: - nici z odchudzania :? (dwa pozostałe koty powinny się tuczyć, bo są za chude)

Ehh, życie... :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw maja 27, 2010 7:19 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

uff... dobrze, że dobrze! ;)
Brak czasu doskonale znam i rozumiem. Niestety nie bardzo mogę pomóc, bo jestem niezmotoryzowana. Na szczęście już niedługo WAKACJE!!!
Obrazek

Obrazek

teapot

Post » Nie cze 06, 2010 21:59 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Kotek :|

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chyba chciał się wydostać z mieszkania :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie cze 13, 2010 0:30 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Dla mniej spostrzegawczych - przypominam, że w oknie jest siatka :wink:

Dziś byliśmy na przeglądzie zwierzyńca (weterynarza odwiedziły wszystkie moje zwierzęta po kolei 8O ), bo się okazało że od kilku dni w tej lecznicy (pod domem moim) można zupełnie bezpłatnie zaczipować psa lub kota. W ilości dowolnej. Promocja trwa do wyczerpania zapasów :twisted: . Więc wzięłam Antymona razem z Frotką, później Sarę na drugą turę. Frotka - oczywiście eozynofilowe zapalenie dziąseł (potwierdzone niezależnie przez dwóch weterynarzy), ale nie na tyle silne, żeby nie móc zaczipować. Nawet nie bolało, sądząc z zachowania Frotki. Później przyszedł czas na Antymonka. Weterynarz zajrzał do uszu :roll: no i wykrył zapalenie prawego przewodu słuchowego :twisted: właściwie nie wiadomo skąd, bo owszem, jakieś naprawdę resztki brudu z ucha się co jakiś czas wydostają i staram się to wycierać, ale aż tak poważnie to nie wyglądało. Ale wypatrzył. Zalecił krople Dexoryl (42 zł) i czyszczenie roztworem manusanu (aż 3 zł mnie to kosztowało ;) ). Przy okazji ZAUWAŻYŁAM :roll: :oops: że można także tutaj zrobić RTG (50 zł), więc wykonaliśmy zdjęcie klatki piersiowej i jamy brzusznej. Zdjęcie wyszło całkiem nieźle (i czego ja się upierałam, żeby na sggw jechać?! No czego?! :? ). Weterynarz też był na tyle kompetentny, że zauważył "zaciemnienie" (a właściwie jaśniejszą nieco plamę) z przodu kota (przed sercem, za głową :wink: ), co może świadczyć, o przebytym jakiś czas temu zapaleniu płuc (takie też było przecież podejrzenie dla którego kot był na Sumamedzie przez jakiś miesiąc) i w efekcie czego ma nieco zmniejszoną pojemność płuc, więc może mu się czasem ciężej oddychać. Obejrzał także poprzednie zdjęcie robione na sggw w grudniu i porównał, stwierdzając, że nie jest gorzej niż było.

A zaczipować możemy dopiero po zakończeniu kuracji ucha :twisted: czyli za ok. 2 tygodnie.

No, a Sara oczywiście zdrowa, a jakże, trochę tylko kamienia na zębach. Waży 3,5 kg (czyli jak na nią - dobrze waży, bo potrafiła sporo mniej). Antymon 3,7 kg :twisted: (znów mu się przytyło - od marca 400g). Frotka 2,650 kg (od kastracji w marcu - 150 g przytyła :) ).

Tylko, że Antymon rośnie wszerz, a nie wzdłuż :roll: Ale zdaniem weterynarza - nie jest JESZCZE tak tragicznie :twisted:

Aha, i tym dzisiejszym sposobem zużyłam już jakiś czas temu podarowane przez dobrych ludzi na RTG kota 100 zł :) W końcu. Ale leżało ładnie odłożone w kopercie, nie wydałam na głupoty :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro sie 25, 2010 17:55 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

I znowu cisza....Anika jesli znajdziesz chwilke pisz co u Twoich futerek :)

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Śro sie 25, 2010 19:00 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Antymon ładnie bawi się z moimi obecnymi tymczasami :) I chyba myśli że jest małym leciutkim kociakiem, bo tak się zachowuje właśnie :roll: :lol:

Dziś ukradł piórka (bez kijka, bo się złamał) sczepione gumką-recepturką i sycząc na wszystko wokół uciekł z tymże w pysku. Genialnie to wyglądało :mrgreen:

Jeszcze się nie oduczył, że jedzenie w misce jest zawsze i nie musi się najadać na zapas :roll:

Lubi kalafiora - nie, nie. On UWIELBIA kalafiora :P Gotowanego oczywiście. Parę razy się zdarzyło, że wziął w pyszczek całą ćwiartkę i uciekł. I on to zjada później ;) - nie, że dla samego porwania z tym lata. Próbował jeszcze bób (kilka młodych gotowanych ziarenek) i inne warzywa, których nie pamiętam. Prawdopodobnie zjadłby wszystko co bym mu dała :roll:

I cały czas uważa, że jest niedopieszczony i trzeba go trzymać na rękach. Przypominam, że był to dziki kotek ;) Który nadal zwiewa w te pędy przed obcymi.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sie 26, 2010 8:46 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

A on jest u Ciebie na tymczasie, czy na zawsze? Kalfior 8O Nawet mój Frodzik tego nie tyka :ryk:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sie 26, 2010 8:59 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Na wiecznym tymczasie 8) :lol:

Myślicie, że kota który tak zwiewa przed obcymi w ogóle można próbować oddać? Toż to nie ma sensu :roll: :wink:
A poza tym on się u nas dobrze czuje, więc po co to zmieniać :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sie 26, 2010 9:01 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Bo chyba bardzo mocno go ogłaszałaś, prawda? :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]