DO ZAMKNIĘCIA Wrok śmierci przed narodzeniem!POMÓŻ!!!Wrocław

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 23:21 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

casica pisze:
yosia pisze: na przyszlosc w takich akcjach lepiej byloby ustalac jedna osobe, ktora na luzie napisze jak normalny czlowiek zainteresowany kociakami, zamiast bombardowac z kazdej strony.

:!: :idea: :idea: :idea:
Podstawa - nie spłoszyć ofiary :evil:

takie miałam też zamysły :oops:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob mar 20, 2010 12:52 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

jessi74 pisze:
casica pisze:
yosia pisze: na przyszlosc w takich akcjach lepiej byloby ustalac jedna osobe, ktora na luzie napisze jak normalny czlowiek zainteresowany kociakami, zamiast bombardowac z kazdej strony.

:!: :idea: :idea: :idea:
Podstawa - nie spłoszyć ofiary :evil:

takie miałam też zamysły :oops:

ja tylko sobie pozwolę sprostować - nie ZAINTERESOWANY KOCIAKAMI, tylko POMOCĄ KOTOM, czyli kastracją aborcyjną. Myślę, że czasem więcej takich głosów od różnych osób pomaga podjąć tę decyzję, która często nawet dla doświadczonych wolontariuszy jest niełatwa.

Zdziwiło mnie, że panna nie odpowiedziała na żadną z propozycji- ani kastracji aborcyjnej, ani DT dla kociąt- może rozmiary "zadymy" przeszły jej oczekiwania? może zrobiła koledze głupi kawał? nie siedzę jej w głowie, więc nie wiem.

Myślę, że wątek można zamknąć- a przede wszystkim zmienić tytuł, bo podejrzewam, że nie tylko mnie drażni.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob mar 20, 2010 13:07 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

XAgaX pisze:
ja tylko sobie pozwolę sprostować - nie ZAINTERESOWANY KOCIAKAMI, tylko POMOCĄ KOTOM, czyli kastracją aborcyjną.

o kastracji aborcyjnej to mozna porozmawiac wtedy, kiedy uzyska sie od tej osoby jakies informacje. moim zdaniem na poczatku powinno sie wykazywac zainteresowanie zgodne z trescia ogloszenia i udawac glupa, zeby w ogole nawiazac kontakt, bo inaczej sie to konczy tak jak w tym wypadku.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Sob mar 20, 2010 13:32 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

yosia pisze:
XAgaX pisze:
ja tylko sobie pozwolę sprostować - nie ZAINTERESOWANY KOCIAKAMI, tylko POMOCĄ KOTOM, czyli kastracją aborcyjną.

o kastracji aborcyjnej to mozna porozmawiac wtedy, kiedy uzyska sie od tej osoby jakies informacje. moim zdaniem na poczatku powinno sie wykazywac zainteresowanie zgodne z trescia ogloszenia i udawac glupa, zeby w ogole nawiazac kontakt, bo inaczej sie to konczy tak jak w tym wypadku.

z drugiej strony bałabym się, że jak kilka osób wykaże takie zainteresowanie, to k.ab. już nie "przejdzie", bo przecież są chętni na kociaki... a to ogłoszenie moim zdaniem było zwykłą podpuchą, i w sumie dobrze, że tylko podpuchą...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob mar 20, 2010 14:02 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Prawde mówiąc najważniejsze byłoby złapanie jakiegokolwiek namiaru, nawet zabranie podrośniętych kociaków i sterylka to już lepiej niż zero, bo jesli to nie głupi żart, to bedzie powtórka z rozrywki np. 3 razy do roku...... :roll:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob mar 20, 2010 14:10 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

ulvhedinn pisze:Prawde mówiąc najważniejsze byłoby złapanie jakiegokolwiek namiaru, nawet zabranie podrośniętych kociaków i sterylka to już lepiej niż zero, bo jesli to nie głupi żart, to bedzie powtórka z rozrywki np. 3 razy do roku...... :roll:

Oczywiście. Dlatego dziwi mnie, że osoba zamieszczająca ogłoszenie nie zareagowała ani na propozycję kastracji aborcyjnej (choć nawet jakby była przeciwna, powinna wyrazić swój sprzeciw, napisać o oporach), ani DT dla kociąt... stąd wnioskuję, że ktoś sobie żartował - z nas albo z kolegi, nazwanego w ogłoszeniu wyrodnym właścicielem. Cóż, ta osoba ma namiary wielu osób z forum (o kastracji w ogóle pewnie każdy napomknął, dlaczego jest istotna), będzie faktycznie potrzebowała pomocy- zgłosi się.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob mar 20, 2010 14:54 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Dlatego dziwi mnie, że osoba zamieszczająca ogłoszenie nie zareagowała ani na propozycję kastracji aborcyjnej (choć nawet jakby była przeciwna, powinna wyrazić swój sprzeciw, napisać o oporach),

masz zbyt duza wiare w ludzi ;) wiekszosci osob nie chce sie dyskutowac o niewygodnych sprawach, tym bardziej jesli nie sa bezposrenio z nimi powiazanie. gdybym byla na miejscu tej osoby, to bym sie sploszyla, bo jednak to nie wlasciciel zamiescil ogloszenie, tylko ja (moze bez pytania?) a tu jeszcze jakies obce osoby chca ingerowac z niemoja kotke i zaraz beda zmuszac mnie do namawiania wlasciela na kastracje i bym sobie pomyslala "kurde, spadam stad" i takoz zrobila ;) i nadal uwazam, ze ogloszenie nie bylo zartem.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Sob mar 20, 2010 15:48 Re: DO ZAMKNIĘCIA Wrok śmierci przed narodzeniem!POMÓŻ!!!Wrocław

Oznaczyłam zatem jako "do zamknięcia", jeśli w ciągu tygodnia nie zamkną napisze bezpośrednio do adminów.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 20, 2010 23:31 Re: DO ZAMKNIĘCIA Wrok śmierci przed narodzeniem!POMÓŻ!!!Wrocław

Agness78 pisze:Zapraszam na wątek Krysi :oops:
Koteczka, której grozi schronisko jeśli jej nie pomożemy w szukaniu DT/DS :oops: :cry:
viewtopic.php?f=1&t=109219

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia]