Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 18, 2010 20:41 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

Podniosę. Przyda się grosik na jedzonko :oops:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw mar 18, 2010 23:07 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

kinia098 pisze:
martaslupsk pisze:A jaką miałaś przygodę...opowiadaj:)

Jestem tam gdzie Burasia i reszta. Patrzę wychodzi jakaś babka- dobra, zapytam czy dadzą się jej te koty złapać. Gadka szmatka i mówię, że ja chcę je złapać sterylki, żeby młodych nie było. A ona: jak tak można, co to jest. Ja się pytam, czy na pewno wszystkie, to kotki- a ona, żebym sobie im ogon podniosła... No i takie przekamażanie było i ona nagle do mnie i do mamy:po co tu przylazłyście, idzie tam, skąd przyszłyście ! Podnieście im ogon i je tam pocałujcie :ryk: :ryk: No fajnie :mrgreen: To chyba ta baba, co się ich pozbywa z tym dziadem...
To ulica jest na prawdę DZIWNA.

dziwi mnie, że nie chce pomóc w kastracjach, skoro pozbywa się kotów... zawsze można ją np. TOZem postraszyć :twisted: zaczęłabym od materiałów na ten temat- dlaczego to dobre dla kotów, i od Promonvetu żeby zapobiec ciążom, sukcesywnie się wszystkie połapie i ciachnie :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 19, 2010 0:37 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

bo to taka fajna ludowa teoria :
mają się rozmnażać a te, które przeżyją, znaczy, że silne..itd

:roll:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt mar 19, 2010 18:22 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

Byłam w Darłówku. Jest źle, ale nie aż tak tragicznie, jak się obawiałam. W najgorszym stanie jest ta kicia, co zaprowadziła Ines do sklepu :cry: Przydałby się jej DT. Już nazwałam ja Alsza :D Niech imię chociaż ma. No kicia urocza jest. Bardzo chce się przytulać i być głaskana. Szkoda jej, bardzo :cry: Zaraz wstawię zdjęcia.
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 19, 2010 18:26 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

Najpierw kicia z falochronu i czarnuszka. Szylka dała się dotknąć, ale jest trochę nieufna. Myślę, że dałoby radę ja oswoić, ale domek jednak z możliwością wychodzenia. Czarnuszka oswojona. Tylko pytanie- czy jest czyjaś, czy nie. :?: Dla Alszy będzie osobny wątek, który niebawem założę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 19, 2010 18:44 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

A teraz koteczka Alsza z Darłówka. Jest oswojona. Bardzo fajna kicunia. Widać, że jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem :( Jest w złym stanie. Uszka nie wyglądają zbyt dobrze :| W dodatku ma wstrętną ranę na jednym boku brzusia, a pod szyjką i nóżkami jest wyłysiała :| Pilnie przyda się jej DT :!: :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak bardzo proszę o domek :cry:
Obrazek

I coś jeszcze na poprawienie humoru :)
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 19, 2010 18:47 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

Szylkretkę nazwiemy Birma ;) Bo zacznie się mieszać, bo w Darłowie jedna szylka, a tu druga ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pt mar 19, 2010 18:59 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

Obrazek

kinia098

Post » Sob mar 20, 2010 10:21 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

Alszy bardzo potrzebny jest DT :(
Obrazek

kinia098

Post » Sob mar 20, 2010 15:59 Re: Darłowskie koty- potrzebne wsparcie na karmę ! I budkę.

Budka zmontowana ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 22, 2010 20:36 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Urząd odmówił darmowych sterylek na kwiecień... Dopiero w połowie roku. Rewelacja.

Dzwoniła do mnie także osoba od Inez. Mówi do mnie, czy mogłabym wziąć te dziczki- te gdzie Burasia.... Bo latem śmierdzi... Fajnie. Przecież one tam są już nauczone... Wszytskie wyglądały na zadowolone, kiedy wypuściłam Burasię. Będę z nią rozmawiać. A i czarny- Markiza :mrgreen: , to kocur. Więc będzie miał na imię Markiz :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 23, 2010 14:41 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Wczoraj przy łapaniu Alszy naliczyłam : 1 czarna kotka- oswojona w 95%, czarne dzikie coś, ale leciało za mną, drugie czarne coś, ale leciało za mną na "kici kici", COŚ NIEZIEMSKIEGO, PRZECUDOWNEGO CZARNEGO Z BIAŁYMI DODATKAMI NA PYSKU, CUDO :!: ( możliwe, że czyjś ). I widziałam jeszcze obok na podwórku u kogoś 3 koty- 1 na pewno czarny, jeden biało czarny, a trzeci nie za bardzo pamiętam :lol: Nie posprawdzałam jeszcze czy tamte czarnuchy na pewno dzikie, bo trzeba było się spieszyć ;)

DT, dla czarnej kotki?
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 23, 2010 15:01 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Ja żadnego kota już od Ciebie nie biore......narazie;P:P

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Wto mar 23, 2010 15:56 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

kinia098 pisze:Urząd odmówił darmowych sterylek na kwiecień... Dopiero w połowie roku. Rewelacja.

W połowie roku też się przydadzą, a teraz trzeba ciachać na Kasę Kastracyjną i podawać Promonvet.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto mar 23, 2010 20:17 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

martaslupsk pisze:Ja żadnego kota już od Ciebie nie biore......narazie;P:P

:mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]