K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 19:18 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Akima, mam puszki, weźmiesz trochę ulotek, bo mi się nie zmieściły do plecaka.

Nie dam rady wpaść, bo dokańczam nasze koty i chyba muszę z moją parówą do KV :(.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt mar 19, 2010 19:25 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

queen_ink pisze:Akima, mam puszki, weźmiesz trochę ulotek, bo mi się nie zmieściły do plecaka.

Nie dam rady wpaść, bo dokańczam nasze koty i chyba muszę z moją parówą do KV :(.

A co się dzieje z Filusiem?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt mar 19, 2010 19:32 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Gaga trochę pokasłuje ;. to chyba przez te częste kąpiele, ale to konieczność, ten kot jest wiecznie usrany po pachy :evil:

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt mar 19, 2010 19:33 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

queen_ink pisze:Akima, mam puszki, weźmiesz trochę ulotek, bo mi się nie zmieściły do plecaka.

oczywiście wezmę co mi Leone przywiozą. trzymam kciuki za parówę, bo złych wieści dość!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt mar 19, 2010 19:46 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

miszelina pisze:

Filosław spoko, to Klusek coś niedomaga.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt mar 19, 2010 20:11 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

queen_ink pisze:
miszelina pisze:

Filosław spoko, to Klusek coś niedomaga.

to za kluska :ok:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt mar 19, 2010 21:03 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Gaga niestety ma odparzoną pupę :( umyłam i zasypałam alantanem, mam nadzieję, że zacznie się myć...ale ten ogonek naprawdę jest taki, że utrudnia higienę "tam" :(

kastapra

Post » Pt mar 19, 2010 23:37 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

BŁAGAM powiedzcie jak dawać kotu tabletki????

Ja dzisiaj już nie mam sił z Rysią. Wczoraj i przedwczoraj jakoś przełknęła, a dzisiaj to była wojna. Byłam cała w jej ślinie i pianie (tabletka w paszczy rozpuszczała się i razem ze śliną utworzyła potoki piany), a podłoga i kawałek ściany w mojej krwi, bo kot pokazał na co go stać. Przez godzinę się z nią siłowałam, aż w końcu cała tabletka się jej rozpuściła. No fakt, że to co się rozpuściło przełknęła. Mam nadzieję, że chociaż trochę leku dostało się do jej brzucha.

Obtaczanie w maśle/ pasztecie nie działa.

niezniszczalna

Od: Czw lut 11, 2010 17:51

Post » Pt mar 19, 2010 23:46 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

niezniszczalna pisze:BŁAGAM powiedzcie jak dawać kotu tabletki????

Ja dzisiaj już nie mam sił z Rysią. Wczoraj i przedwczoraj jakoś przełknęła, a dzisiaj to była wojna. Byłam cała w jej ślinie i pianie (tabletka w paszczy rozpuszczała się i razem ze śliną utworzyła potoki piany), a podłoga i kawałek ściany w mojej krwi, bo kot pokazał na co go stać. Przez godzinę się z nią siłowałam, aż w końcu cała tabletka się jej rozpuściła. No fakt, że to co się rozpuściło przełknęła. Mam nadzieję, że chociaż trochę leku dostało się do jej brzucha.

Fajny wątek:
viewtopic.php?f=1&t=23279

Cheers :mrgreen:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pt mar 19, 2010 23:54 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Z tego co mówisz, to "ten rodzaj" kota który znam, tak było z moją Gigi jak jeszcze u mnie mieszkała- toczyła pianę!!! W takim wypadku podawanie podstępem nic nie da, musisz to robić sposobem. Albo chwytasz kota za kark, wsadzasz palec w szczękę, aby ją unieruchomić i wtykasz tabletkę JAK NAJGŁĘBIEJ się da, po czym przytrzymujesz pyszczek zamknięty jakąś chwilę. Jeśli kot bardzo się wyrywa możesz zamiast trzymania za kark spróbować owinąć mocno całe ciałko kocem/ręcznikiem tak by kot nie mógł się ruszyć. Miło co ?? :)

Poradźcie, co mam mówić ludziom gdy pytają czy Gaga jest na coś chora....?? 8O

kastapra

Post » Sob mar 20, 2010 0:54 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Możesz rozrobić tabletkę w małej ilości wody (aby powstała zawiesina), kupić w aptece zwykłą małą strzykawkę (10 wystarczy), zawiesinę umieścić w strzykawce i podać tak kotu.

Jeśli ją sobie dobrze posadzisz, to bez problemu na kilka razy 'wstrzykniesz' jej do pyszczka zawiesinę.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob mar 20, 2010 9:03 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

czy ktoś zgłosił się dziś na wieczór do GKaz? ze mnie, jako jedynej sierotki, niewiele dobrego będzie.. bez wsparcia, bez kota :( chyba lepiej, żebym po prostu wrzuciła do tej skarbonki sama 20 zł :), bo więcej nie uzbieram.. gdyby coś się zmnieniło, poproszę o smska.. tyram w szkole..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Sob mar 20, 2010 9:48 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Wróciłam z Kocimskiej, w pierwszym pomieszczeniu nie ma jak się obrócić przez cięzkie pudła. Czy można prosić o zabranie ew. jakieś posegregowanie, bo ja nawet nie wiem, co w nich jest 8O

Koty w klatkach z wyjątkiem Mariny i Murki mialy zjedzone mokre, Kora też. Wszystkie kuwety pełne. U wszystkich klatkowych (poza Korą) zostawiłam obok mokrego szynke z indyka, ciekawa jestem, czy zjedzą. Z ręki jadły Agłaja i Murka. Murka szalała w nocy w klatce, wylała wodę, wywaliła kuwetę i poszarpała budkę.

Dymitr szaleje, ledwie sięgam ręką w kierunku klatki, uderza łapą w pręty i syczy. Facet wyraźnie mnie nie lubi. Podałam karmę przez kratę.

Czy ktoś wie, jak wyjąć kuwetę z klatki Majki? Albo ślepa jestem albo nie ma tam górnej klapki.

W cat-rommie wszystko ok, brak pawików, kuwetki pełne, miski puste. U Dusi też. Aisza miała miskę nie ruszoną, ale futerko lepsze i była bardziej kontaktowa. Na języczku nadżerek nie zauważyłam. Zjadła mi z ręki 2 plasterki szynki, trzeci zostawiłam z mokrym. Dusia baaardzo chce uciekać z klatki.

Wymieniłam całkowicie kuwety wolnostojące w cat-roomie, bo po wybraniu została w każdej dosłownie garsteczka żwirku. Kuweta wymienioina także u Kory w klatce, tak że na wieczór zostało mniej pracy :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob mar 20, 2010 11:08 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Jutro muszę jechać z Mufasą na Sanocką. Czym tam z Huty dojadę ??

Mufasa lepiej niestety nie je i nie pije nadal. Gorączki już nie ma, nie wymiotuje. Brzuch jeszcze lekko go pobolewa, gardło jeszcze czerwone.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob mar 20, 2010 13:07 Re: K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kochani,
BARDZO WAŻNA WIADOMOŚĆ OD SAMEJ TWEETY - PILNE!!!!

CZY KTOS JEST W STANIE ZAŁATWIĆ NA JUTRO TRANSPARENT?

PROSZĘ SIĘ SKONTAKTOWAĆ Z AGĄ TELEFONICZNIE BO NIESTETY NIE MA TERAZ DOSTĘPU DO INTERNETU.
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

[poprzednia][następna]