Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 18, 2010 9:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dodzwonilam sie do schroniska i przetarg nr 1 nie powiodl sie ze wzgl. na zbyt wysokie ceny zaproponowane przez wetow bioracych udzial w przetargu i bedzie przetarg nr 2 :roll:
Po pomyslnym przetargu bedzie stworzona osobna linia telefoniczna i osoby zajmujace sie tym tylko i wylacznie, byc moze wtedy bedzie mozna sie do tej listy dopisywac jako opiekun społeczny aczkolwiek nie jest to warunkiem koniecznym otrzymania takiej sterylizacji...im zalezy na tym by byly to sterylki dla kotow z terenu Gdanska poprostu i osoby majace status opiekuna mialyby to jakos tam zagwarantowac
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 18, 2010 10:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:Dodzwonilam sie do schroniska i przetarg nr 1 nie powiodl sie ze wzgl. na zbyt wysokie ceny zaproponowane przez wetow bioracych udzial w przetargu i bedzie przetarg nr 2 :roll:

Dziwne :(
Wczoraj otrzymałam mail ze schroniska podpisany przez p. Tomasza Łucyszyna, w którym pisał m.in. "O termin rozpoczęcia akcji prosimy dowiadywać się pod koniec przyszłego tygodnia. Znana jest już lista lekarzy, którzy będą wykonywać zabiegi, pozostała sprawa podpisania z nimi umów.W rejonie Pani zamieszkania (Oliwa ul. Liczmańskiego)zabiegi będzie wykonywać lecznica na ul.Kaprów."
Brak przepływu informacji w schronisku???
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw mar 18, 2010 10:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

maria_z pisze:
Marea pisze:Dodzwonilam sie do schroniska i przetarg nr 1 nie powiodl sie ze wzgl. na zbyt wysokie ceny zaproponowane przez wetow bioracych udzial w przetargu i bedzie przetarg nr 2 :roll:

Dziwne :(
Wczoraj otrzymałam mail ze schroniska podpisany przez p. Tomasza Łucyszyna, w którym pisał m.in. "O termin rozpoczęcia akcji prosimy dowiadywać się pod koniec przyszłego tygodnia. Znana jest już lista lekarzy, którzy będą wykonywać zabiegi, pozostała sprawa podpisania z nimi umów.W rejonie Pani zamieszkania (Oliwa ul. Liczmańskiego)zabiegi będzie wykonywać lecznica na ul.Kaprów."
Brak przepływu informacji w schronisku???

Byc moze :roll: Pani z która ja rozmawiałam zajmuję sie bodajże księgowościa, ale przez księgowość umowy i finanse przepływają wiec powinni byc w temacie również
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 18, 2010 13:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dostałam mail od osoby która by chętnie zaadoptowała Kropkę.

Na pkdt.pl jest kica bardzo podobna do Kropki i w podobnym wieku.
Chmurka, dałabym głowę że jest spokrewniona z Kropką :)
Ten podobny pyszczek i takie ciapki na łapkach.
Jak z nią? Ma dom?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw mar 18, 2010 14:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Nie wiem, robiłam swego czasu na allegro ogłoszenia kotom od p. Ani z Suchanina, jak możesz to podaj tej osobie tel. pani Ani, lub zadzwoń do p. Ani i się zorientuj.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw mar 18, 2010 15:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Mogę się wyżyć? BO MNIE ZARAZ ROZNIESIE....

Chodzi o jemioła, dzięcioła jednego.... Jemioł od zeszłego roku ma kotkę, wiosną się zdziwił że 8miesięczna kicia ma rujkę, a latem się zdziwił że ma kocięta :/ Ponieważ domy im znajdował w taki sposób ze nie pytajcie (masakra) to zakosiłam mu Alibabę i w ciągu tygodnia wyadoptowałam zbója malego. Został rudy kocurek (miał iść do koleżanki) i młoda mama.
Żeby było ciekawiej dzięcioł ma dziewczyne która wówczas w ciąży, obecnie już po całkiem niedawno. Obiecali że jesienią ciachną kotkę.
W styczniu się dowiaduję... że nie ciachnęli bo kasa, ale w marcu na pewno bo będa zniżki. Mało tego!!!! Rudego nie oddali bo dziewczyna (w ciąży! hormony!) płakała że nie!!!! Myślałam że mnie trafi! Dałam proverę na wszelki wypadek i wymusiłam termin ciachania.
Teraz tydzien po terminie umówionym jemioł mówi że nie zawiózł bo brak kasy bo dziecko! Nosz kurde..... co on się TERAZ dowiedział że dziecko???????? Przeciez ja tłuka pancernego zamorduję chyba! Żeby było ciekawiej, rudasa nie oddali jak był malutki i miał duże szanse, to teraz się do tego przymierzają! Oczywiście niekastrowany :evil:

I ten osioł mi melduje jeszcze, ze nie jest pewien czy kotka czasem juz nie jest kotna!

I ja oczywiście teraz bedę latać i wozić koty i jeszcze wykładać za dzięcioła .... (zapowiedzialam ze jak ona jest znów kotna, to ja mu zrobię coś takiego ze on też będzie w ciąży i nie będzie to miła czynność)

Sory musiałam się wykrzyczec :/
Ech :evil:

Z tej złości idę sadzić krzaki pokopię trochę może mi przejdzie.
Ostatnio edytowano Czw mar 18, 2010 15:58 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw mar 18, 2010 15:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Poruszam znów temat kotki z Oruni Górnej - jest już po sterylce, dochodzi do siebie. Jutro ją odbieram z Elbląskiej. Nie mam jednak pomysłu co dalej, bo tak jak się domyślałam - karmicielka znów zrobiła dużo szumu z domem dla niej, a nic z tego nie wyszło. Czy jest agresywna, nie wiadomo. Trudno coś powiedzieć o kocie zamkniętym w klatce... Na Orunię nie mogę jej wypuścić pod ten balkon bo to mija się zupełnie z celem. Ech ... :cry:
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pt mar 19, 2010 11:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziś dostałam telefon od karmicielki - stan kotki jest kiepski - ma podwyższony poziom kreatyniny i nerki jej źle pracują... Także jest pod kroplówkami, a co dalej będzie z nią to nie wiadomo... Nie wiem czy to wina tego chloru czy kotka jest po prostu chora na coś ... Będę pisać na bieżąco co się z nią dzieje ... :(

Obrazek

Matyliano

Post » Pt mar 19, 2010 11:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Matyliano pisze:Dziś dostałam telefon od karmicielki - stan kotki jest kiepski - ma podwyższony poziom kreatyniny i nerki jej źle pracują... Także jest pod kroplówkami, a co dalej będzie z nią to nie wiadomo... Nie wiem czy to wina tego chloru czy kotka jest po prostu chora na coś ... Będę pisać na bieżąco co się z nią dzieje ... :(

Biedactwo :(
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pt mar 19, 2010 11:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Kurcze.. Czy mimo wszystko nie można złożyć doniesienia na tą wariatkę? Pewnie i tak nic z tego nie wyniknie ale gdyby wiedziała, że ktoś więcej się tym interesuje to następnym razem może się zastanowi.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pt mar 19, 2010 11:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Karmicielka wynajmuje tam mieszkanie nielegalnie i nie chce zeznawać. Nikt poza nią i jeszcze jedną babką która też wynajmuje tego nie widział. Ja bym ich pozabijała najchętniej ... :/ Mam tą substancję w domu, w słoiku. No ale ja jako ja nie mogę nic zrobić w tej sprawie. Obdzwoniłam już wszystkie instytucje - no i wszyscy zgodnie mówią - to sprawa na policję, a ona na policję nie pójdzie ... Grrrrr... Beznadziejna sytuacja...

Obrazek

Matyliano

Post » Pt mar 19, 2010 12:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Wiem jak wygląda sytuacja i czy mimo wszystko nie można zawiadomić policji? Wiadomo karmicielka nie będzie zeznawać ale jeśli przyjdą panowie w mundurach chociaż pogadać to może następnym razem ta baba się zastanowi zanim zabije czy skrzywdzi jakieś zwierze..

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pt mar 19, 2010 12:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Aniu! Dzwoniłam jeszcze raz do TPOPZ. Oni zajmą się tą sprawą. Wysłałam im @ wszystkie dane z opisem sytuacji, łącznie z danymi tej debilki, która to zrobiła. Wezmą z lecznicy historię choroby koteczki i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Obrazek

Matyliano

Post » Pt mar 19, 2010 12:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Kto ma gdańską klatkę-łapkę, ktora ostatnio byla u Agi Marczak a potem ktoś pozyczyl ją od Dzidzi?
Pilnie potrzebna!!!!

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt mar 19, 2010 13:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Proszę o info, jak musi być minimalna długość klatki-łapki???
Która z tych klatek będzie wystarczająco dobra?
http://www.allegro.pl/sklep/6736511_farmen
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

[poprzednia][następna]