*Schr.Opole-Tula i Ingar. WIELKI DZIEŃ! :D*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 18, 2010 20:00 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Bardzo niefajnie czyta się takie rzeczy :( Cud, że na Wrocław nie posypały się gromy po tym, jak już dwa razy adoptowała od nas fundacja z Berlina...
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw mar 18, 2010 20:57 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

no i zawsze ktos musi namieszac. a pomoc to niekoniecznie.
ale - never mind.
strasznie sie ciesze. nie zagladalam przez jakis czas, bo po pracy wracam zj##ana jak kasztanka pilsudskiego po przewrocie majowym. w dodatku znowu nie dostalam powiadomienia z watku. zajrzalam bez specjalnej nadziei, ze cos sie zmienilo z okazji zblizania sie do setnej strony. a tu setna strona minieta i taki news!
tindo :lol:
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Czw mar 18, 2010 21:43 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

sanabel22-
jak chcesz mieszać,to załóz własny watek na KŁ i tam mieszaj!-może znajdziesz kibiców.
Tildo-masz rację-nie zniżajmy sie do takiego poziomu!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw mar 18, 2010 21:51 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

O matko, sanabel22 - zaręczam Cię że dziewczyny byle komu, kota nie oddadzą. Zawsze spisywana jest stosowna umowa, a domek sprawdzany. Dlaczego gryzie Cię szczęście tych kotów?

Sorry, ale nie mam do Ciebie zaufania, nie dość że jako nowicjusz posiadasz status "ukryj się na forum", to jeszcze 90% twoich postów dotyczy pewnego kontrowersyjnego tematu na Koci-Łapci... a feee...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw mar 18, 2010 22:20 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Pokój między narody! ;)

Jako, że forum jak sama nazwa wskazuje, jest miejscem gdzie ścierają się opinie różnych ludzi na forum publicznym i takie opinie mają prawo się tutaj pojawić.

Wiem, że swego czasu było dużo kontrowersji na temat wywozu kotów z Polski do Niemiec. Ale po pierwsze, myślę, że nie z takim przypadkiem mamy tu do czynienia a po drugie, nigdy i nikt z nas nie ma do końca pewności gdzie oddaje kota.

Staramy się zrobić wszystko co możliwe by poznać dom, by być jak najbardziej pewnym tego domu. Ale żadne wizyty, maile, rozmowy, nic nie zagwarantuje nam 100% pewności. Nawet umowa adopcyjna nie ma zbyt dużej mocy prawnej.

Fakt, ani ja ani nikt inny, nie pojedzie do tindo na wizytę przed-adopcyjną do Berlina. Ale mam na taką wizytę (czy też po-adopcyjną), zaproszenie a, że z racji zawodu nie jest to dla mnie większym problemem, wiem, że mogę koty w Berlinie odwiedzić.

Poza tym, bardzo dużo pisałyśmy z tindo o kotach, o adopcji, warunkach itp itd Powierzenie jakiejkolwiek żywej istoty "obcej" w sumie osobie opiera się na ogromnym kredycie zaufania. I tindo ten kredyt u mnie ma. Na czuja, odczucia, rozmowy. I jestem pewniejsza tej adopcji niż niejednej adopcji bezpośrednio ze schroniska. Gdzie ktoś przychodzący po kota, może wcisnąć każdy kit, dostać kota a później zrobić z niego skórki. I nikt tego nigdy się już nie dowie :(

Jutro przed rodzinką wielki dzień - testowanie i chipowanie! Trzymajcie kciuki za testy, to najważniejsze!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw mar 18, 2010 22:23 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw mar 18, 2010 22:24 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

A Tula nie miała już czasem robionych testów? no, jak miała pojechać z Ingarem do Krakowa :roll:

edit:

Boo77 13.05.09 pisze:Przytulanka miała zrobiony test na FeLV - NEGATYWNY!!!!!

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt mar 19, 2010 8:58 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

kropkaXL pisze:sanabel22-
jak chcesz mieszać,to załóz własny watek na KŁ i tam mieszaj!-może znajdziesz kibiców.

Po co mnożyć wątki?
viewtopic.php?f=1&t=108412

kropkaXL pisze:Tildo-masz rację-nie zniżajmy sie do takiego poziomu!

No jasne, lepiej na lewo i prawo wydawać koty, aby statystyki szły w górę.
A gdzie dobro kotów?

Gwoli ścisłości, nie twierdzę, że w tym przypadku tak jest, ale chcę zwrócić uwagę na problem.
Na przyszłość.

sanabel22

Od: Pt paź 30, 2009 18:01

Post » Pt mar 19, 2010 11:50 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Tak oczywiście masz tu do czynienia ze stadem baranów, które nie sprawdzając domów rozdaje koty na prawo i lewo. Wręcz robimy łapanki na ulicach wciskając koty pijaczkom i innym szumowinom. Zadowolona?
A teraz już idź i nie zawracaj gitary :smokin:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt mar 19, 2010 12:38 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

ciiiiii... proszę :(

sanabel22 pisze:
kropkaXL pisze:Tildo-masz rację-nie zniżajmy sie do takiego poziomu!

No jasne, lepiej na lewo i prawo wydawać koty, aby statystyki szły w górę.
A gdzie dobro kotów?

Gwoli ścisłości, nie twierdzę, że w tym przypadku tak jest, ale chcę zwrócić uwagę na problem.
Na przyszłość.

Sanabel, a masz jakiś stu procentowo skuteczny sposób by sprawdzić przyszły dom? Czy to w kraju czy to poza jego granicami?
Obrazek

Boo

Post » Pt mar 19, 2010 12:39 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

phantasmagori pisze:Tak oczywiście masz tu do czynienia ze stadem baranów, które nie sprawdzając domów rozdaje koty na prawo i lewo. Wręcz robimy łapanki na ulicach wciskając koty pijaczkom i innym szumowinom. Zadowolona?

Wcale tak nie uważam, ale ostrożności nigdy nie za wiele.
Zresztą czytajac to forum można bardzo łatwo przygotować się do rozmowy przedadopcyjnej.
Z góry wiadomo jakie pytania się zadaje i jak trzeba odpowiedzieć, aby zostać zaakceptowanym.

phantasmagori pisze:A teraz już idź i nie zawracaj gitary :smokin:

Bo ty mi każesz?
To twoje prywatne forum?
Najlepiej udawać, że nic się nie dzieje, to takie typowe tutaj.
I "siąść" na kogoś kto ma inne zdanie.
Wtedy to dopiero jest "jazda", co nie?

sanabel22

Post » Pt mar 19, 2010 12:44 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Boo77 pisze:Sanabel, a masz jakiś stu procentowo skuteczny sposób by sprawdzić przyszły dom? Czy to w kraju czy to poza jego granicami?

Nie ma takich sposobow.
Dlatego trzeba brać wszystko pod uwagę, nawet to co wydaje sie nieprawdopodobne.

sanabel22

Post » Pt mar 19, 2010 12:47 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Cameo pisze:A Tula nie miała już czasem robionych testów? no, jak miała pojechać z Ingarem do Krakowa :roll:

edit:

Boo77 13.05.09 pisze:Przytulanka miała zrobiony test na FeLV - NEGATYWNY!!!!!

Fakt, miała. Ale tylko białaczkę (takie wtedy testy udało się mi dostać) a był robiony bo ona ciężko się leczyła z kataru. Teraz oboje mieli test i na FeLV i na FIVa.

I oczywiście wyniki są NEGATYWNE!!!!!! :D

Rodzinka już zaczipowana i ma zrobione paszporty :)
Obrazek

Boo

Post » Pt mar 19, 2010 12:49 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

sanabel22 pisze:
Boo77 pisze:Sanabel, a masz jakiś stu procentowo skuteczny sposób by sprawdzić przyszły dom? Czy to w kraju czy to poza jego granicami?

Nie ma takich sposobow.
Dlatego trzeba brać wszystko pod uwagę, nawet to co wydaje sie nieprawdopodobne.

Czyli co Twoim zdaniem robić?
Ok, wezmę pod uwagę, nie mając do tego podstaw tylko możliwość prawdopodobieństwa, że w Niemczech może im się coś stać złego. I co dalej?
Obrazek

Boo

Post » Pt mar 19, 2010 12:58 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Boo77 przepraszam ale nie zdzierżyłam.
Wiedząc jak bardzo dokładnie Ty sprawdzasz domy zanim wydasz kota trudno spokojnie czytać takie zarzuty.

Już się nie odzywam :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]