K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 19, 2010 12:26 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

edit_f pisze:
Akima pisze:No to szynką spróbuję. W catroomie latają dwie nieszczepione koleżanki koteczki od edit-f. Zastanawiam się nad jej wypuszczeniem teraz bo obawiam się że odkąd u nas jeszcze nic nie zjadła. Boję sie też od Marinę i Dymitra.

dwie koteczki w catroomie (Pola i Tola) są szczepione.. Kora (bura koteczka z klatki górnej prawej) nie jest szczepiona.. ona w tej klatce się wykończy.. wypuścić, ale gdzie? kłaj?

To samo tyczy Dymitra. Nie wiem, co jest większym ryzykiem: klatka czy zaraza? I to i to może je wykończyć :cry: Nie wiemy, czy nie jedzą ze stresu czy z choroby.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt mar 19, 2010 12:27 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

ja wychodzę, niech ktoś do mnie zadzwoni i powie czy puszczać czy nie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt mar 19, 2010 12:28 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Akima pisze:
edit_f pisze:
Akima pisze:No to szynką spróbuję. W catroomie latają dwie nieszczepione koleżanki koteczki od edit-f. Zastanawiam się nad jej wypuszczeniem teraz bo obawiam się że odkąd u nas jeszcze nic nie zjadła. Boję sie też od Marinę i Dymitra.

dwie koteczki w catroomie (Pola i Tola) są szczepione.. Kora (bura koteczka z klatki górnej prawej) nie jest szczepiona.. ona w tej klatce się wykończy.. wypuścić, ale gdzie? kłaj?

nie jest szczepiona ale dostała surowicę. może jednak ?

no właśnie, teraz są po surowicy więc dla niej może bezpieczniej w catroomie. KK i kalci chyba wybite do nogi tym ostatnim odkażaniem

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt mar 19, 2010 12:29 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Akima pisze:
edit_f pisze:

nie jest szczepiona ale dostała surowicę. może jednak ?

Surowica nie chroni przed kaliciwirozą, której początki Roman wczoraj podejrzewał u Aiszy (nadżerki) i kazał obserwować.
Ostatnio edytowano Pt mar 19, 2010 12:33 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt mar 19, 2010 12:30 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Akima pisze:Mam prośbę o wymianę dyżurów w Wielkim Tygodniu. Środa to mój ostatni dzień w pracy Obrazek. Pytanie do neizniszczalnej i queen-ink, czy któraś z was mogłaby się ze mną wymienić na poniedziałek lub wtorek ?

Ja mogę. Do środy na pewno będę w Krakowie.
Czy został w takim razie w tym tyg. dyżur za Leone na niedzielę?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt mar 19, 2010 12:33 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

jeśli koty mają to cholerstwo na sobie przez pół roku, to...
jeśli tydzień, to przetrzymać...
Nuka, Kićka, Gaspar, Maciek, 8 bielanków, Agrest, Jerry, bezimienny kotek z zakopianki, Franek, Wisienka, Baloo, Ptyś... i coraz dłuższy szpaler.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt mar 19, 2010 12:40 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

miszelina pisze:
Akima pisze:Idę zaraz do Kociarni z surowizna. Będę przekupywać. Co sądzicie o wypuszczeniu burej kotki od edit_f na catroom ?

A ona szczepiona?!
Dotychczas tylko szczepione chodziły luzem :roll: Jeśli tak, to ok.

BTW: wczoraj surowizny nie tknęła nawet Agłaja

surowizna i na moich dyzurach byla nietknieta.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt mar 19, 2010 12:40 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

queen_ink pisze:Ja mogę. Do środy na pewno będę w Krakowie.
Czy został w takim razie w tym tyg. dyżur za Leone na niedzielę?

W niedzielę zastępuje nas Milu.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt mar 19, 2010 12:41 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

lutra pisze:jeśli koty mają to cholerstwo na sobie przez pół roku, to...
Nuka, Kićka, Gaspar, Maciek, 8 bielanków, Agrest, Jerry, bezimienny kotek z zakopianki, Franek, Wisienka, Baloo, Ptyś... i coraz dłuższy szpaler.

Borowka...
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt mar 19, 2010 12:56 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

lutra pisze:jeśli koty mają to cholerstwo na sobie przez pół roku, to...

nie jest powiedziane, że pozostałe koty miały kontakt z wirusem, zwłaszcza dzikie, z którymi kontaktu osobistego nikt nie szukał.
W tym wypadku przetrzymanie spowoduje, że będziemy mieć pewność, że one nie zachorowały a czy coś na sobie wyniosą? tego nikt nie wie. Na pewno warto jedno virkonowanie "w przestrzeń" zrobić

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt mar 19, 2010 13:43 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

W związku z tym, ż3e sytuacja szczególna więc wymaga poświęceń od dyżurujących.

Od dzisiaj prosze się nie pokazywać się na Kocismkiejbez szynki, dzisiaj była polędwica z indyka. Jadły aż im się uszy trzęsły: Aisza!!!, Dusia, Agłaja i Marina.

Murka dzisiaj niezainteresowana surowym :cry: Ona chce do domu i z klatki. Dymitrowi zostawiłam surowe. Majka niezainteresowana. Czy ktoś widział, że ona je ? Bura od edit_f zerowe zainteresowanie. Wsadziłam jej szynkę i surowe na talerzyku do kuwety. Niestety nie odebrałam telefonu od edit_f a na koncie mam puchy więc nie wypusciłam koteńki. Niech zrobi to ktoś na dyżurze popołudniowym.

Armaturki słodziaki. Ja bym się zastanawiała nad szynszylem. On odstaje od dwójki dzikusów. Karmiłam czarną i biało-burą na rurach ryzykując updaek z krzesła. Wszamały dużo surowego. Jadły z reki. Widać że wyluzowały.

Tak więc prosze Państwa bez szynki ani rusz!!!!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt mar 19, 2010 13:52 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Z kim ja jutro stoję od 11. Kota jak rozumiem nie ma, znaczy puszki też tzreba wziąć z Kocimskiej ?
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt mar 19, 2010 13:55 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Akima pisze:Z kim ja jutro stoję od 11. Kota jak rozumiem nie ma, znaczy puszki też tzreba wziąć z Kocimskiej ?

Ze mną :)
Mogę wziąć Filka, ale nie wiem, czy się nie będzie bał.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt mar 19, 2010 13:56 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Kto może przyjść w sobotę na wieczorny dyżur?!

DYŻURY GALERIA KRAKOWSKA!

Sobota 20.03 Kto / z kim / który kot

11:00-14:00 AKIMA / QUEEN_INK/ KOT?
14:00-17:00 SOLANGELICA / KOSMA_SHIVA/ KOT?
17:00- 20:00 EDIT_F / KTO? / KOT?
dyżur transportowy: Leone

Niedziela 21.03 Kto / z kim / który kot
11:00-14:00 MISZELINA / ETIOPIA / KIKUR
14:00-17:00 MISZELINA / ANNA09 / KOT?
17:00-20:00 TWEETY / KASTAPRA / KOT?

-----------------------------------

Sobota 27.03 Kto / z kim / który kot
11:00-14:00 PATKA / MIUTI / kot od Patki
14:00-17:00 NOEMIK / KTO? / KOT?
17:00- 20:00 ETIOPIA / QUEEN_INK/ KOT?

Niedziela 28.03 Kto / z kim / który kot
11:00-14:00 MISZELINA / NOEMIK / KIKUR
14:00-17:00 MISZELINA / KTO? / LUCKY
17:00- 20:00 TWEETY / ANNA09 / KOT?
Ostatnio edytowano Pt mar 19, 2010 14:01 przez noemik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pt mar 19, 2010 13:58 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

queen_ink pisze:
Akima pisze:Z kim ja jutro stoję od 11. Kota jak rozumiem nie ma, znaczy puszki też tzreba wziąć z Kocimskiej ?

Ze mną :)
Mogę wziąć Filka, ale nie wiem, czy się nie będzie bał.

on raczej nie jest luzak. będziemy zarabiać na piękne oczy :roll:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

[poprzednia][następna]