Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 18, 2010 17:36 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Ola-wielkie dzieki!!!-pamiętam Alusia jako maleńkiego bidulka,a teraz to przepiękny marmurkowy krówek-cudo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To do siasi jedzie pingwin i koteczka?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw mar 18, 2010 17:37 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Dziewczyny, ustaliłyśmy z siasią, że jednak jutro do DS pojedzie tylko kocica. Dla Pingwina to jest zbyt wcześnie na niedoswiadczony, jeśli chodzi o dzikusy dom. Boje sie, ze ludzi może zaatakować ze strachu, nie chcę, zeby się zniechęcili.

Ale domek jak najbardziej nie rezygnuje z drugiego kota, albo Pingwin szybko sie oswoi (mało prawdopodobne) albo pojedzie tam kolejny złapany, jakiś bardziej proludzki kot.

Czy jest ktoś chętny na oswajanie Pingwina? :twisted: nie atakuje, tylko prycha i straszy, ale widać, ze sam się boi bardzo.

Edzina, ta kocica pojawiła się na moim balkonie stosunkowo niedawno, jakos przed zimą, jako dorosła kocica. A ze zołza to po spojrzeniu było widać :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw mar 18, 2010 17:39 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Kurczę-to masz zablokowaną łazienkę :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw mar 18, 2010 17:45 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Kasiu, no na razie tak, ale on naprawde w tym momencie potrzebuje kogoś doswiadczonego.

milenap

Post » Czw mar 18, 2010 19:40 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Ciekawa jestem, jak dzis Totuś i kocica?

Dla Pingwina dostałam od wetów próbki karmy RC Calm, już mu troszkę dałam, co prawda to trzeba stosować ok. 3 tyg. dla efektu, ale zobaczymy jaka będzie reakcja.

Jutro odbiorę od Edziny swój transporterek i znów łapiemy kolejne.Bo jeden mi troche Totus połamał i boje sie wkładac do niego dziukusy. Teraz chyba zasadze się konkretnie na kocice, żeby nie było niespodzianek.

milenap

Post » Czw mar 18, 2010 19:53 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

kropkaXL pisze:Ola-wielkie dzieki!!!-pamiętam Alusia jako maleńkiego bidulka,a teraz to przepiękny marmurkowy krówek-cudo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
(...)

KropkaXL - to Barba50 zdjęcia wstawiła :D Wstyd się przyznać - dokumentację foto Alusia to Basia ma, a nie ja :oops:

Już więcej Alusia na tym wątku nie będzie - OBIECUJĘ Milenko 8)

U Totka niestety postępów nie ma :? Znowu nie chce jeść jedzonka z antybiotykiem, ale już się tym nie martwię. Jestem pewna, że zje w nocy.

Przed nami weckend - będę miała więcej czasu na zajęcie się Totkiem. Zastanawiam się nad zabraniem Totka na wizytę kontrolną w niedzielę. Jeszcze to z wet Małgosią obgadam.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw mar 18, 2010 20:46 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Olu, ależ ja bardzo sie cieszę jak tu widzę Alusia :D :D

Olu, a jak jego zachowanie? widzisz jakieś postępy?

milenap

Post » Czw mar 18, 2010 20:52 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

No dobra. Odwoluje czesciowo to co napisalam. KICIA NIE JEST MILA. :twisted:
To znaczy dzika nie jest, ale faktycznie ma charakterek. Bo tak. Wchodze, siedzi pod lozkiem. Wolam - przychodzi, mizia sie. Ale jak chce poglaskac to jest odwrot i syczenie na mnie, a moze nawet by chetnie ugryzla. Jak nie ruszam - mizianie, ocieranie sie o nogi i wszystko inne w zasiegu. I jak tu rozgryzc babe?
Za to do kuwety pieknie wszystko zrobila. Pokoj sie zasmierdzial, ale bylo w kuwecie. Teraz wietrze. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw mar 18, 2010 21:10 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Buuu, łapie same niedobre koty :evil:

Przynajmniej do kuwety robią :roll:

Czyli jednak zołza :twisted:

milenap

Post » Czw mar 18, 2010 21:16 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

milenap pisze:Czyli jednak zołza :twisted:

...albo się jeszcze waha. :mrgreen:
Obrazek czy Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw mar 18, 2010 21:17 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

zabers pisze:
milenap pisze:Czyli jednak zołza :twisted:

...albo się jeszcze waha. :mrgreen:
Obrazek czy Obrazek

Jak ją przekonac do pierwszej opcji? :twisted:

milenap

Post » Czw mar 18, 2010 21:18 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

milenap pisze:Olu, ależ ja bardzo sie cieszę jak tu widzę Alusia :D :D

Olu, a jak jego zachowanie? widzisz jakieś postępy?

Postępów generalnie brak :roll: Z jednym wyjątkiem - Totek jest już rozluźniony 8) Nie reaguje na każdy ruch. Teraz właśnie śpi - rozwalony na miskach z wodą i jedzonkiem 8O

Wcześniej każde moje podejście do klatki wywoływało przerażenie u Totka - dzisiaj sobie kocurro spokojnie śpi :wink: Wyjaśnię - klatka stoi w sypialni, gdzie koncentruje się wieczorne życie. Klatka przykryta jest w 90% kocem :kotek:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw mar 18, 2010 21:22 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

milenap - Ha! I tu się wykręcę sianem: Nie wiem. Jam tylko robaczek od bazarków. :mrgreen:

(tak serio, to chyba tylko ... czas. Myślę tak po relacjach filo, u której jest Balbinka - ostatni kot z eksmitków)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw mar 18, 2010 21:23 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

dziewczynki jestem i ja :) pingwin faktycznie chłopak z charakterem :twisted: obsyczał mnie ile dała fabryka ale prawdę mówiąc wygląda to bardziej na totalne przerażenie niż na antyludzkie zachowanie. Pingwinek potrzebuje kogoś z większym doświadczeniem niż potencjalny domek, dlatego na razie tylko kotka do niego pojedzie :) tym bardziej chętni/chętne na takie wyzwanie mile widziani/ widziane :)
Milenko było mi bardzo miło że w końcu spotkałyśmy się na żywo :) jutro powtórka z rozrywki :) jestem zaszczycona że Twoje ogonki nie zwiały przede mną w najodleglejszy róg pokoju :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Czw mar 18, 2010 21:32 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

Ola, no to rozluźnienie to bardzo wazny i pozytywny objaw :D :D u mnie nie zdarzało mu sie spać tak, by na mnie nie reagował! to super :D mam wielką nadzieje, ze to tylko dobry początek :D

Ola, wiem, ze czas to jedyne lekarstwo, ale jakby ktoś jakieś czary-mary zrobił, to bym się bardzo ucieszyła :lol:

Siasiu, no nie tylko nie uciekły, ale obsiadły Cie momentalnie :lol:
Dziewczyny, czy Wy też sie tak musicie wstydzic za swoje koty? :roll: bo:
- Glus najpierw sie całował, potem Asie ugryzł i podrapał, wyganiał Miziaka i znów się przymilał :twisted:
- Czaruś ćwiczył ząbki i wchodził do talerzyków :twisted:
- Miziak zaległa na chyba godzine na Asi kolanach z żądaniem: miziaj! :twisted:

Reszta ciągle Asie obchodzila, podchodzila, wąchała kawe i wydało się, ze głodze koty, bo biedne aż musiały próbować sie dostać do ciastka :twisted: :oops:

milenap

[poprzednia][następna]