Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 15, 2010 19:21 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Tylko jak mu wytłumaczyć, że prawie 6cio kilowy kotek nie da rady się wspinać po firance?

Da radę, spokojnie. :twisted:

U znajomej 10 kg kocur wlazł za kociakiem na karnisz. I kociak i kocur i zasłony i karnisz łomotnęły na śpiących pod spodem ludzi.
Kołki pod karnisz wiercono potem jak na byka, zasłony i firanki skrócono do połowy. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw mar 18, 2010 11:43 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Aparat żyje :D
Za oknem biało, ale w domu - zielono nam!
Obrazek Obrazek

Ja też chcę!! Wpuście mnie!!
Obrazek

Od wczoraj czekałem, ale się doczekałem :!: :twisted:
Teraz cała zieleninka moja :!: :!: Z nikim się nie podzielę :twisted:
Obrazek Obrazek

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Czw mar 18, 2010 12:43 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Od wczoraj czekałem, ale się doczekałem
Teraz cała zieleninka moja Z nikim się nie podzielę

Obrazek Obrazek

:ryk: :ryk: I po zielenince...

Idealny wystrój Wielkanocny: baranek (z charakteru) w owsie. Dołożyć rudego Garfa jako kurczaka i będzie komplet. :ryk:
Obrazek

MariaD

Post » Czw mar 18, 2010 12:45 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

:ryk: :ryk: :ryk: kwicze z radosci, ale widac przynajmniej ,ze czarne to kot :ryk: u mnie tez rudy papirusa zdobywa przez wejscie na niego :roll: :roll: :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 20, 2010 21:26 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

MariaD pisze: Idealny wystrój Wielkanocny: baranek (z charakteru) w owsie. Dołożyć rudego Garfa jako kurczaka i będzie komplet.

A Fredzię ubiorę jak pastereczkę, niech nie czuje się pominięta :lol:

Czinek od kilku nocy próbuje innych miejsc do spania niż strona od ściany.
Najpierw położył się na miejscu Fredzi (ja leżałam na boku z kolanami zgiętymi, Fredzia zawsze się uwala w zgięciu między nogami a brzuchem). Biedna kotka miejsca sobie szukała dobre 30 minut. Najpierw na moim boku, potem na udzie. Aż w końcu się zlitowałam i położyłam na brzuchu, zameldowała się od razu między nogami. A co zrobił wtedy Czinuś? Usłyszał wujka Garfa jedzącego chrupki w kuchni i poleciał sprawdzić, czy mu wszystkich nie wyżarł :ryk: Fredka przeszła na swoje własne, prywatne miejsce zadowolona :wink:
Następnej nocy Młody położył się na miejscu Garfa (między moimi stopami). Myślicie, że Garf z tego powodu poszedł spać gdzieś indziej? :ryk: Wyobraźcie sobie jak mi wygodnie było w baardzo szerokim rozkroku z dwoma kotami między nogami :ryk:
Ostatniej nocy Czinuś wymyślił sobie, że nie będzie spał na łóżku, ale w środku (kiedyś niestety butelką rozwaliłam sobie podszycie, a potem kociaki i duże koty dokonały reszty, tak więc nawet Czinuś się mieści w dziurze jak chce się zamelinować w środku łóżka). Kiedy Księciuniowi się odwidziało spanie w środku? Jakoś koło 2 nad ranem, wyraźnie przy tym pokazał, że wchodzenie sprawia mu o wiele mniej problemów niż wychodzenie z pudła łóżka :twisted: Chociaż i tak najbardziej lubi spać od ściany :D Fajnie się śpi z trzema kotami, ułożonymi ze wszystkich stron, jejuniu co to będzie w lecie jak będzie gorąco 8O :lol:

Koty dostają do misek mieszankę RC, który mi się jeszcze ostał, i TOTW. Nie sądziłam, że różnica w tempie zjadania suchego będzie taka ogromna 8O Jak normalnie musiałam sypać przynajmniej raz dziennie miarkę, tak teraz sypię raz na półtora, dwa dni 8O Oczywiście u mnie suche stoi cały czas, bo moje koty na szczęście jedzą tylko wtedy kiedy potrzebują, same sobie dozują :wink: Poza, oczywiście, kolacjami, kiedy to zagłodzonymi kotkami okazują się być Fredzia i Czinek :mrgreen: Garfield zjada po kilka kawałeczków serca lub zlizuje sos z kawałków z puszki i tyle, ale pozostałe dwa ogony urządzają istny koncert. Fredzia wycieczki do kuchni z krzykiem, jak tylko wstanę z fotela, rozpoczyna już od 19. Czinek przyłącza się około 20 i tak do samej kolacji :twisted:

Czinek ostatnio stał się chyba jeszcze bardziej miziasty. Wskakuje co chwila na kolana jeśli siedzę przy kompie (teraz jest to strasznie niewygodne, bo prawe oparcie mi pękło i Tato je odkręcił i zabrał, żeby skleić i umocnić, więc w zasadzie mam tylko siedzisko, bo nawet się oprzeć nie da, chyba, że planuję wycieczkę na podłogę), przychodzi na oparcia foteli, układa się tyłkiem na mnie a przednią częścią na oparciach :wink: , ociera się o nogi jak stoję. Tylko pozbył się zachowań z "łóżka" :wink: Czyli już nie maca mnie łapką po twarzy w środku nocy, ale i tak śpi przytulony do mojego boku :1luvu:
Strasznie kochanie mam te koty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gosiak104

Post » Pon mar 22, 2010 21:14 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

wspanialy opis -ja dzieki rudemu budze sie co rano z usmiechnieta gebunia mimo,.ze nie jestme rannym ptaszkiem i normalnie bylabym nieszczesliwa ....

rety jak on potrafi mruczec do ucha , lapeczkami dotykac w reke...ryude jest kotem ,co potrzebuje bardoz bliskieog kontaktu i fajnie ,bo potrafi sobie samo zadbac o ten kontakt ....ostantio jak sie przebudzilam w nocy ....to poczulam takie male rude ze spi wzdluz mojego tulowia, lapki przednie mialo w mojej rece i pysio 3cm od mojego :ryk: :ryk: :ryk:

Natomiast akupunktura w wersji przejscie po panci dostaojnym krokiem to hihi juz inna historia;) miedyz nogi pakowal sie mi jak byl mlodszy;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto mar 23, 2010 14:32 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

O jeżuuu, mało na zawał właśnie nie zeszłam :evil:
Śliczna pogoda, słoneczko świeci, więc kotki się balkonują. Jak co chwilę chodzę na balkon zobaczyć czy wszystko gra. Zachodzę teraz, sprawdzam, liczę... nie ma Garfa Obrazek . Matko i córko!!! W jednym rogu przy siatce jest maleńka przerwa. Maleńka i do tego sztywna, więc rozciągnąć się nie da, ale jest, a kot jak każdy wie zmieni wielkość głowy do wielkości główki szpilki i się przeciśnie Obrazek
Wpadłam do domu, narzuciłam na siebie bluzę i lecę w kapciach pod blok. Oblazłam wzdłuż balkony - nie widać. Kolejne siwe włosy pod farbą się pojawiają a ja biegam pod blokiem i kiciam. No dobra nie widać nigdzie idę do domu chociaż buty założyć. Weszłam, liczę jeszcze raz. Fredzia jest, Czinek jest Garfa nadal brak. Wzięłam laserek, może się jednak gdzieś zakamuflował. Niestety brak oczekiwanej reakcji. Ok, wychodzę na balkon, może z góry go wypatrzę Obrazek (oczami wyobraźni widzę połamanego kota, który zakamuflował się gdzieś i boi się ruszyć z ukrycia. Wołam: "Garfieeeeld, kici kici" - "Miauuu". "Gaaarieeeld!!!" - "Miiiiaaaauuuu". No kurde słyszę go, ale gdzie Obrazek Może po murku poszedł na balkon sąsiadów?? Wychylić się nie ma jak, bo siatka, więc znowu: "Gaaaarfiiieeeld!!!" - "Miau!" Dobra idę w stronę balkonu sąsiadów, z myślą, że jak nie zobaczę to pędzę do nich, może ktoś jest o tej porze w domu. Przechodząc obok górnej części krytej kuwety, która leży sobie na balkonie dostrzegam coś rudego w środku. Głupkot jeden wlazł przez drzwiczki, ale wyleźć już nie potrafił Obrazek UFUFUF Obrazek

Gosiak104

Post » Wto mar 23, 2010 15:50 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

O mamo, dobrze, że tylko w kuwecie utknął :lol: ja też zawsze przeliczam koty wielokrotnie, do tej pory jednak Fryga ma gdzieś taką kryjówkę w domu, że ni jak nie idzie jej znaleźć jak sam nie wyjdzie :roll: no po prostu oszaleć można :evil:
A może jakieś zdjęcia z balkonowania - na balkonie powinno być dość światła nawet dla Czinusia :mrgreen:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto mar 23, 2010 16:19 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

ewkaa pisze:
A może jakieś zdjęcia z balkonowania - na balkonie powinno być dość światła nawet dla Czinusia :mrgreen:

Cfaniara Obrazek
Jutro dopiero będę balkon sprzątać, bo przez ostatnie deszcze jeszcze rogi dosychają a nie chcę rozmazać całego tego pozimowego brudku :wink:
Teraz i tak balkonujemy się tylko chwilę jak słoneczko świeci, bo kafelki zimne, ten badziewny metal na murku też a Garf ma wrażliwy pęcherz :roll:
Ale może już niedługo zanabędziemy sztuczną trawę i koty będą mogły sobie do woli siadać na dupskach :twisted: Czinek już polubił siedzenie na balkonie i wyraża dość głośno swoje oburzenie jak zagonię towarzystwo do mieszkania :mrgreen:

Gosiak104

Post » Wto mar 23, 2010 17:27 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

opowiesc jak z mego najstraszniejszego snu .....tylko z happy endem , u mnie specjalistka od podnoszneia cisnienia jest Smakusia , ktora pare razy zwiala juz na klatke schodowa ,bo braciszek drzwi otwiera szeroko na balkon i liczy ,ze jej sie znudzi :twisted: :twisted: :twisted: wczoraj malo brakowalo ,a bym mu lutnela :evil:

anulka111

Post » Wto mar 23, 2010 18:13 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 - pamiętaj - Garf jest RUDY a rude maja inaczej pofalowane zwoje mózgowe. :mrgreen:

I na to trzeba brać poprawkę zanim się dostanie zawału szukając kotecka po ulicach. :lol:

ewkaa pisze:Fryga ma gdzieś taką kryjówkę w domu, że ni jak nie idzie jej znaleźć jak sam nie wyjdzie :roll: no po prostu oszaleć można :evil:

Zupełnie jak Bajra, ja już jej teraz nie szukam jak znika w swojej czasoprzestrzeni. Po prostu czekam aż wylezie. :)
Obrazek

MariaD

Post » Wto mar 23, 2010 19:53 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

MariaD pisze:Gosiak104 - pamiętaj - Garf jest RUDY a rude maja inaczej pofalowane zwoje mózgowe. :mrgreen:

Ekhm... ja też jestem ruda :?
Właśnie się zasapałam, jak pokazywałam znajomemu przez dłuższy czas Czinka w pozycji wystawowej :ryk: Myślałam, że codzienny basen trochę wyrobi mi mięśnie i kręgosłup :lol:

Gosiak104

Post » Wto mar 23, 2010 20:06 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:
MariaD pisze:Gosiak104 - pamiętaj - Garf jest RUDY a rude maja inaczej pofalowane zwoje mózgowe. :mrgreen:

Ekhm... ja też jestem ruda :?
Właśnie się zasapałam, jak pokazywałam znajomemu przez dłuższy czas Czinka w pozycji wystawowej :ryk: Myślałam, że codzienny basen trochę wyrobi mi mięśnie i kręgosłup :lol:
czy ktos moze mi pokazac na fotce jak prawidlowo taka pozycja wyglada? maluszka zas chetnie bym poogladala na zdjeciach

i sie nie przejmuj kocham wszystko co rude :ryk: :ryk: :ryk:

anulka111

Post » Wto mar 23, 2010 20:13 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Ekhm... ja też jestem ruda :?

Ups. :oops:

Ale kotem nie jesteś? 8) Nie chowasz się w kuwecie i nie rozpaczasz, że nie umiesz wyjść?

Gosiak104 pisze:Właśnie się zasapałam, jak pokazywałam znajomemu przez dłuższy czas Czinka w pozycji wystawowej

Kochana, to jeszcze nie koniec rośnięcia czarnejdziuryzoczkami :mrgreen: Idź na siłownię. :wink:

anulka111 pisze:czy ktos moze mi pokazac na fotce jak prawidlowo taka pozycja wyglada?

Tu jest bardzo dobry opis ze zdjeciami: http://kocieforum.pl/viewtopic.php?t=1642 anulka, namów kogoś by tak potrzymal Rysia. Ciekawe jak sie zachowa. :)
Obrazek

MariaD

Post » Wto mar 23, 2010 20:39 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

fajnie to wyglada ....ale nic z tego ....on lubi byc noszony na plackach jesli juz .....a najbardziej to lubi lezec na kolanach i obmacywac mnie lapkami :1luvu: lub lezec na mnie jak dzis rano i masowac mi twarz lapkami i tak bez konca ;)ale poczytalam tego linka i bede probowac go tak trzymac choc przez chwile :))

anulka111

[poprzednia][następna]