Wwa,SaskaK-kocia tragedia,ds,dt!Ari wrócił..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 18, 2010 1:01 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Musimy znaleźć dt dla Adeli. Wiem, ze to cud, ale wierze w cuda. Z różnych przyczyn nie mogę jej wziąć do siebie, ani Aga Ratuszek tez nie może. Jeżeli uda się zapobiec powrotowi koteczki do "domu" bedzie super. DT dobrze aby miał doświadczenie w oswajaniu lęklowych kotek. Jeśli ona tam wroci to jej szanse na adopcję są praktycznie zerowe..

W pierwszym poście umieściłam dzisiejsze zdjęcia kotkow i koteczek. Sorry za jakośc - robione telefonem komórkowym (i to pewnie wiele wyjaśnia). Poza tym kocurki chowały się więc musiałam użyć sprytu i inteligencji, aby zrobic cokolwiek.

Dzisiaj na tyle.. Jutro mam nadzieję spotkać się z Aga Ratuszek i będziemy opracowywać strategie dzialania. Ja mam tysiące myśli w głowie i rzeczy ktore chcę lub nie chcę powiedzieć. Mam nadzieję, że zasnę..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 18, 2010 9:36 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Marzeniu, jakby co, to daj znać na pw.

I trzymaj się :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw mar 18, 2010 10:53 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

prosimy pilnie o dt dla Adelki :!:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw mar 18, 2010 11:09 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...str.10

XAgaX pisze:ja się coraz poważniej zastanawiam, czy nie warto zgłosić tej sprawy do Straży dla Zwierząt - po interwencji (=odebraniu) koty będą karmione i kastrowane. Na początek można postraszyć panią tym rozwiązaniem i dać np. 2 tygodnie na poprawę, zaznaczając, że jak powiadomicie służby, może mieć sprawę w sądzie za niewłaściwą opiekę nad zwierzętami. Trzymam kciuki!

gdzie? bo przeciez nie na Paluchu... a tam by pewnie trafiły i zaraz się jeszcze bardzie pochorowały, a chore nie idą do adopcji.

Marzenia a zdjęcie Adelajdy? Na pierwszej stronie nie widzę.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw mar 18, 2010 11:25 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...str.10

Mysza pisze:

Adelajda jest jeszcze w swoim domu, ale już wczoraj dostałam smsa że "nic z tego nie będzie" i że trzeba ustalić termin powrotu kotki. Ponieważ jej opiekunka jeszcze się nie odezwała do domku, więc nie wiem kiedy wroci z adopcji, ale dla mnie najlepsze rozwiązanie to dt dla Adeli, a nie powrót do walczących o jedzenie kotów, odżywianych kaszką bebiko raz dziennie. Jeśli Adela wróci natychmiast zrobimy jej zdjęcia i zaczniemy ogłaszać. Jest praktycznie taka sama jak Brunia, tylko że cała czekoladowa, śliczna... tak strasznie mi jej żal...

Marzenia11

Post » Czw mar 18, 2010 11:34 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Bruni na pierwszej stronie tez nie ma ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw mar 18, 2010 11:38 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Mysza pisze:Bruni na pierwszej stronie tez nie ma ;)

ups :oops: :oops: :oops: faktycznie, Aga Ratuszek usunęła zdjęcia kotków, ktore znalazły domki :ok: wstawimy je. Nie wiem tylko, czy ja mam zdjęcie, czy też Aga. Dam znać, jak wstawię.

Marzenia11

Post » Czw mar 18, 2010 12:03 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

To jet Brunia, siostra Adelki. Adelka jest do niej bardzo podobna:

Obrazek
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Czw mar 18, 2010 12:05 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Piękna :D

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw mar 18, 2010 12:35 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Wydaje mi się, ze Adela ma troszkę krotszą sierść, jest bardziej gładka, ale nie jestem pewna, widziałam koteńkę tylko raz i to przez kilka minut. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :ok:

Marzenia11

Post » Czw mar 18, 2010 13:40 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Adela wraca dzisiaj lub jutro..... :( :( :(

Marzenia11

Post » Czw mar 18, 2010 14:18 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

podrzucam - sprawa jest poważna, więc czuję się usprawiedliwiona w upowaniu :wink:

Marzenia11

Post » Czw mar 18, 2010 15:58 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

:!:

Marzenia11

Post » Czw mar 18, 2010 22:28 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...str.10

Mysza pisze:
XAgaX pisze:ja się coraz poważniej zastanawiam, czy nie warto zgłosić tej sprawy do Straży dla Zwierząt - po interwencji (=odebraniu) koty będą karmione i kastrowane. Na początek można postraszyć panią tym rozwiązaniem i dać np. 2 tygodnie na poprawę, zaznaczając, że jak powiadomicie służby, może mieć sprawę w sądzie za niewłaściwą opiekę nad zwierzętami. Trzymam kciuki!

gdzie? bo przeciez nie na Paluchu... a tam by pewnie trafiły i zaraz się jeszcze bardzie pochorowały, a chore nie idą do adopcji.

na gumtree jest sporo ogłoszeń kotów "pod opieką Straży dla Zwierząt"- wnioskuję z tego, że przebywają w lokalu należącym do SdZ bądź współpracującej ze Strażą lecznicy. Tam na pewno byłoby im lepiej niż w tym mieszkaniu.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 19, 2010 0:19 Re: Wawa,SaskaK.-tam jest koci dramat...s.10-PILNIE DT dla Adeli

Ja nie ma duzo doswiadczenia w sprawach pilnego ratowania zwierzat, ale moze faktycznie forumowo trzeba zadecydowac o kontakcie ze straza dla zwierzat.

Moge kupic troche zarcia, i isc tam z ktoras z dziewczyn zeby sie przekonac.
Dajcie znac na pw to bysmy sie kontaktami wymienily.

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

[poprzednia][następna]