Niewidomy Gucio z białaczką odszedł :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 13:05 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Niedowład nóżek może byc przy białaczce, czekamy na wyniuki i Gucio - strasznie dużo dobrej, słonecznej, cieplutkiej energii z Wrocka Obrazek
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto mar 16, 2010 13:10 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Mamucik a z jakich powodów ten niedowład moze być, jesli nie nowotwór?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto mar 16, 2010 13:31 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Filemonku, objaw ten zauważyłam przy mojej Zuzi, ciagnie dama nieco swoimi zgrabnymi nóżkami, ma białaczkę, nie ma chłonniaka. W temacie galli o białaczkowcach, też ktoś pisał o takim objawie, DZisiaj mam mało czasu, jutro zerknę. Na pewno pisał Qajtek, ze gdzies o tym czytał. Ale nie wiem, czy jeszcze wchodzi na miau - wszedł wtedy w związku z chorobą Sony, niestety juz za TM. Ale napisac do niego nie zaszkodzi.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Wto mar 16, 2010 16:12 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Biedny koteczek :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto mar 16, 2010 22:36 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

:!:

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro mar 17, 2010 9:36 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Co u Gucia?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro mar 17, 2010 11:26 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

W górę

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro mar 17, 2010 12:10 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Pani Dr wróciła od Gucia, znowu oczy są gorsze, spojówki spuchniete, czerwone. Gucio chodzi jakby na sztywnych nogach. pojawił sie guz pod brzuszkiem. Dostał steryd, jeśli się nie poprawi do piatku to prawdopodobnie pomożemy mu odejść. To bardzo trudna decyzja ale nie chcemy by cierpiał. Wszystkie objawy wskazują na chłoniaka, lub inny nowotwór który dołaczył do białaczki. :cry:

Filomen

Post » Śro mar 17, 2010 12:37 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Biedusia :(

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro mar 17, 2010 13:10 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

:cry: :cry: :cry:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro mar 17, 2010 13:13 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

smutno :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Śro mar 17, 2010 13:53 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Bardzo smutno :cry:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Śro mar 17, 2010 14:21 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Filomen pisze:Pani Dr wróciła od Gucia, znowu oczy są gorsze, spojówki spuchniete, czerwone. Gucio chodzi jakby na sztywnych nogach. pojawił sie guz pod brzuszkiem. Dostał steryd, jeśli się nie poprawi do piatku to prawdopodobnie pomożemy mu odejść. To bardzo trudna decyzja ale nie chcemy by cierpiał. Wszystkie objawy wskazują na chłoniaka, lub inny nowotwór który dołaczył do białaczki. :cry:

Nieśmiało napiszę Filemonie - to on musi chceĆ odejść.
Jestem na tym forum sporo lat - ale rzadko opisuje tu moje zwierzeta, bo z reg. sama daję sobie radę. Napiszę jedna rzecz: kiedyś, lata temu, głupi mamucik nie uśpił dzielnego i madrego Tygrysia, chorego na białaczkę, żółtaczkę, z owrzodziałymi oczami, wyłysiałego i z zainfekowaną całą jamą ustną. Olbrzymi niegdys kot ważył 2,5 kg, kiedy go wziełam z ulicy.
IMiesiąc czasu Tyrgyś był tylko na kroplówkach, które zresztą robił mu wredny mamucik, bo tylko on mógł do niego w szpitaliku podchodzić
Wygraliśmy.

Ale też i zmarły mi dwa Ogonki na białaczkę. Niemniej - jeśli tylko jest cień nadziei, a cierpienia dają jeszcze szansę to napiszę, że naprawde cuda sie zdarzają.

We wrzesniu ubiegłego roku zachorowała Zuzia, kocia z ulicy, która została juz u mnie. Z koci została skórka. Wynika morfologii były tak straszne, ze były powtarzane, bo wg wyników Dama nie powinna żyć. Przy okazji wskazywały, że szpik kostny został już ostro zaatakowany przez białaczkę, a być może to i nowotwór.

Dzisiaj Zuzi właściwie tylko brakuje kułeczek pod brzusiem :ok: Kiedy po dwóch miesiącach zrobiłam jej morfologie znów była powtarzana, bo nikt nie mógł uwierzyć, że to jej wyniki.
To właściwie chciałam napisac, że cuda sie zdarzają. Naprawdę.
Bardzo mocno trzymam kciuki - jeśli tylko mogę w czymś pomóc, choćby dlatego, że z białaczką jestem od lat za pan brat, to tylko daj znac na PW, bo nie zawsze wchodze w dany temat.
Trzymajcie sie cieplutko
Ostatnio edytowano Czw mar 01, 2012 12:02 przez mamucik, łącznie edytowano 3 razy

mamucik

Post » Śro mar 17, 2010 14:35 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

Mamucik - nie raz walczyłam o trudne przypadki. I była PP i FIP i białaczka. Walczyłam do końca.
u Gucia główny problem to brak domu, który podejmie ta walkę o ile jest jeszcze możliwa.
ja nie dam rady - mam 5 niebiałaczkowych kotów i niedlugo na 2 -3 tygodnie wyjeżdzam za granicę, dlatego tez nie podejme się takiego wyzwania.
tak jak w pierwszym poście napisałam szukamy domu na cito - pomogę z opłaceniem kuracji, utrzymania ale nie mogę dać Guciowi tego co najbardziej potrzebne domu i czasu, który potrzebny jest przy kuracji. Czy chemia, czy interferon, czy badania zabierają czas i osoba, która zobowiąże sie do opieki nad Guciem musi go mieć.

Filomen

Post » Śro mar 17, 2010 14:40 Re: Niewidomy Gucio z białaczką domek tymczas lub stały na cito

:cry: :cry: :cry:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

[poprzednia][następna]