Kwiatek Szafirek - właśnie obryzła! Czy trujący??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 19:24 Re: Kwiatek Szafirek - właśnie obryzła! Czy trujący??

kropkaXL pisze:I bardzo dobrze zrobiłas Qlenko-najlepiej postaw kotom zielistkę-rośnie jak wściekła i koty moga ją sobie skubac,marzeniem byłby papirus,ale skąd go wziąć?-kiedyś w każdym domu był,ale to było baaardzo kiedyś :ryk:

Cebulowe generalnie nie powinny być tam gdzie koty-raczej wszystkie zawierają jakies szkodliwe paskudztwa,trzykrotka to takie popularne zielsko,a cyperus to oczywiście papirus.
O już mnie Bożenka ubiegła :ryk:

Trzykrotka:Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: No co chccesz bratnia duszo.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 16, 2010 19:28 Re: Kwiatek Szafirek - właśnie obryzła! Czy trujący??

Te same fale!
Qlenko-sorry za mały OT :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 16, 2010 19:44 Re: Kwiatek Szafirek - właśnie obryzła! Czy trujący??

aga - do łazienki nie wpuszczasz?

kurcze, jest ryzyko że mi się dobiorą do różnych środków chem.? Ja nie bardzo mam jak je zabezpieczyć... a kuweta stoi właśnie w łazience.

a papirusa pewnie wkrótce zakupię. chyba są w różnych obich etc.

cebula też od niedawna wiem, że trująca. jakie one wrażliwce! to jak te koty sobie radzą w naturze?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto mar 16, 2010 20:26 Re: Kwiatek Szafirek - właśnie obryzła! Czy trujący??

Jedzą perz!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 16, 2010 20:51 Re: Kwiatek Szafirek - właśnie obryzła! Czy trujący??

kropkaXL, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, że koty nie mają instynktu pod względem spożycia roślin i substancji trujących i szkodliwych. Moją opinię o nieszkodliwości szafirków (w przeciwieństwie do większości innych cebulowych) opieram na stronce, którą uważam za najpełniejszą pod względem listy roślin bezpiecznych http://www.cfa.org/articles/plants-non-toxic.html i niebezpiecznych http://www.cfa.org/articles/plants.html.
Rzecz jasna, że w razie wątpliwości lepiej na zimne dmuchać :)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia]