PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 0:11 PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Bardzo proszę o tymczas dla całego białego kocurka. Kotek ma 5 miesięcy, komplet szczepień, jest zdrowy, odrobaczony.
Kocurek został oddany do adopcji 2 miesiące temu. Pani początkowo była nim zachwycona, jednak szybko uległo to zmianie. Głuchota kota (jest biały) zaczęła jej dokuczać. Tłumaczyła, że kot nie jest karny, nie można na niego krzyknąć, gdy broi, bo jest głuchy. Ponadto kot zniszczył jej choinkę i już go nie chce. Nie pomogły moje tłumaczenia, że każdy kot może zniszczyć choinkę lub przynajmniej stłuc kilka bombek (taka kocia natura). Gdy znalazłam kotu dom stały i wysłałam wiadomość do opiekunki, nagle dostałam odpowiedź, że kot uciekł (nie wiem jak, skoro są zabezpieczenia na balkonie i w oknach- chyba się teleportował). Nowy opiekun zatem rozmyślił się, a kotek nagle się znalazł, z tym, że pani każe go zabierać natychmiast.
Ja wzięłam na tymczas w zeszłym tygodniu agresywnego starszego kota plus mam jeszcze trzy na "stałym tymczasie" z e.coli hemolit. Nie mam gdzie go upchnąć, by się nie zaraził albo nie został pogryziony przez innego kota.
Biały to unikat, nie zagrzeje miejsca długo na tymczasie. Ale trzeba go niezwłocznie zabrać, by znowu tej pani "nie uciekł" .

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Wto mar 16, 2010 0:21 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Może warto wpisać miasto?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto mar 16, 2010 6:51 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Koniecznie wpisz miasto, w którym jest kotek.
Wiem, że to nie śmieszne, ale uśmiałam się z tego, że przeszkadza pani głuchota kota. Mam białą głuchą Abi i to że nie słyszy robi z niej wspaniałą kotkę. Jest odważna i wesoła, niczego się nie boi - jest boska. Jak dla mnie głuchota kota niewychodzącego, to atut. Nasza Abisia wibruje się na pralce, jeździ na odkurzaczu - jest super.
No i pokażcie mi kota, który nie interesuje się choinką :mrgreen:
Kocurek poprostu źle trafił.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 16, 2010 8:12 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Też mam głuchą kotkę i tak jak pisze CC-to wręcz czasem atut,nie boi sie petard,odkurzacza,a żeby ja zawołac,wystarczy popukac w podłogę-wyczuwa drgania i reaguje!-poza tym ma wspaniały węch i nawet jak śpi,a ja wchodzę do pokoju-poznaje zapach perfum i budzi się !
Przy misce tez jest pierwsza.
Nikt z odwiedzających nie wie ,że jest głucha,dopiero jak mówię o tym ,to wszyscy sa zdziwieni-bo tak na dobrą sprawe ,tego nie daje sie tak szybko zauważyć.Ja i tak ją kocham,dla mnie jej głuchota nie ma najmniejszego znaczenia.
Oby kocio znalazł własciwy domek-szkoda go! :( :( :(
Wklej zdjęcia!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 16, 2010 8:20 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Mi radzą, żebym wzięła kota w tymczas, bo Azor jest nadpobudliwy i kastracja zmieniła jego zachowanie tylko wobec naszego synka.
Azor jednak wciąż niezaszczepiony :!: :strach:
Jeśli to bezpieczne, to biorę :) i jak już w jednym wątku o FIVkach z Katowic pisałam, że przez 1 miesiąc potrzebuję wparcia finansowego i merytorycznego, by nie popełnić takich błędów jak być może popełniłam z Azorem.
Mam możliwość izolacji kota w łazience tak długo, jak wytrzymam :wink:
najszczesliwsza

Post » Wto mar 16, 2010 13:36 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

najszczęśliwsza, Twoja wczorajsza decyzja o wstrzymaniu się z tymczasowaniem była słuszna.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto mar 16, 2010 14:33 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

jak też potwierdzam
Głuchota u kota to prawie same plusy
nareszcie mam z kim odkurzać mieszkanie
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 17, 2010 9:48 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Podrzucę. Tego kociaka trzeba zabrać jak najszybciej od tej niekociolubnej baby.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Śro mar 17, 2010 12:28 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Prosimy podać miasto :wink:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro mar 17, 2010 16:32 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Sorry, z tego wszystkiego zapomniałam faktycznie podać miasto. Warszawa, kot przebywa w Warszawie.
Dopóki był u mnie na tymczasie, również cieszyłam się z jego głuchoty, głównie przez odkurzacz- śmiesznie atakował szczotkę i rurę.
Biały ma pecha- znalazła się wymarzona nowa opiekunka, która miała poprzednio także głuchego białego kota (zmarł śmiercią naturalną). Wszystko było załatwione, cudowny domek w Lublinie i dzień przed moim przyjazdem pani dzwoni, że właśnie pod bramą znalazła kota. Ręce mi opadły- już nie tłumaczyłam, że temu białemu grozi niebezpieczeństwo itd.

inaf

Post » Śro mar 17, 2010 16:36 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Zdjęcia mam nieaktualne sprzed 2 miesięcy. Prosiłam Panią, by mi przesłała aktualne, co ułatwi poszukiwania nowego domu, i można się domyślić, że ich nie dostałam. Wszystko na zasadzie utrudniania życia. Awantury jej nie zrobię, bo może się to odbić na kocie.

inaf

Post » Śro mar 17, 2010 21:47 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

a zdjęcia konieczne...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro mar 17, 2010 22:11 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

A może ten wątek przenieść na Koty i napisać w temacie Warszawa?
Sprawa jest pilna.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw mar 18, 2010 9:09 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

Jeśli wykombinujecie transport do Łodzi, to ja go wezmę do siebie na DT.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw mar 18, 2010 10:16 Re: PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO

CoolCaty!!!!!!! Ty jesteś jak koci anioł - pojawiasz się zawsze tam, gdzie największa potrzeba - i ratujesz życie tylu kotom....... :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[następna]