» Wto mar 16, 2010 0:11
PROSZĘ O DT DLA CAŁEGO BIAŁEGO
Bardzo proszę o tymczas dla całego białego kocurka. Kotek ma 5 miesięcy, komplet szczepień, jest zdrowy, odrobaczony.
Kocurek został oddany do adopcji 2 miesiące temu. Pani początkowo była nim zachwycona, jednak szybko uległo to zmianie. Głuchota kota (jest biały) zaczęła jej dokuczać. Tłumaczyła, że kot nie jest karny, nie można na niego krzyknąć, gdy broi, bo jest głuchy. Ponadto kot zniszczył jej choinkę i już go nie chce. Nie pomogły moje tłumaczenia, że każdy kot może zniszczyć choinkę lub przynajmniej stłuc kilka bombek (taka kocia natura). Gdy znalazłam kotu dom stały i wysłałam wiadomość do opiekunki, nagle dostałam odpowiedź, że kot uciekł (nie wiem jak, skoro są zabezpieczenia na balkonie i w oknach- chyba się teleportował). Nowy opiekun zatem rozmyślił się, a kotek nagle się znalazł, z tym, że pani każe go zabierać natychmiast.
Ja wzięłam na tymczas w zeszłym tygodniu agresywnego starszego kota plus mam jeszcze trzy na "stałym tymczasie" z e.coli hemolit. Nie mam gdzie go upchnąć, by się nie zaraził albo nie został pogryziony przez innego kota.
Biały to unikat, nie zagrzeje miejsca długo na tymczasie. Ale trzeba go niezwłocznie zabrać, by znowu tej pani "nie uciekł" .