Proszę o zamknięcie wątku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 15, 2010 7:49 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

Trzymam kciuki :ok:

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Pon mar 15, 2010 13:52 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

Troche sie skomplikowała sprawa, ale jak kotka tam dzis bedzien apewno zostanie zabrana..
Trzymam kciuki mocno :ok:

P.S
Ten Trikolor to moze wysoce zaciążona kotka? Słyszałam o jednym jedynym przypadku kota- szylkreta ( ktory trafił do CoolCaty) . Zadziwiająca mutacja genetyczna gdyż w zasadzie kocur o tej masci nie ma racji bytu ( z punktu naukowego ;) ) .
Więc albo kolejny fenomen albo wielka kocica z możliwoscia równie wielkiego bagażu w brzuszku.. :(

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon mar 15, 2010 18:11 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

niestety dzisiaj się nie udało :cry:
byłam tam dwa razy, tak jak obiecałam, kicałam, szeleściłam chrupkami, nikt nie przyszedł

na samym przystanku oraz za nim kociaste mają ustawione miseczki z mokrym, suchym jedzeniem oraz z wodą więc głó im nie grozi
rano wszystkie miski były pełne, jak wracałam suche było opróżnione do połowy po mokrym nie było śladu, więc jest szansa,że między moimi obecnościami tam był jakiś kot i się posilał

jutro będę tam jeszcze raz w podobnych godzinach jak dzisiaj tzn 9 30, 17 może tym razem się uda

solaris wrazie czego jutro też do ciebie dzwonić?

maga_86

Od: Wto lis 10, 2009 23:07

Post » Pon mar 15, 2010 18:25 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

maga_86 pisze:

Tak,proszę :)

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pon mar 15, 2010 18:37 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

No to dalej trzymamy kciuki :ok:

Tak bywa..

Kiedys Manga spod krzaka ( juz w nowym domu ;) ) siedziala przy pewnym sklepie w Rumi jak tylko ja widzialam. Jak trzeba bylo ja zabrac zapadla sie pod ziemie :? W pewna listopadowa noc z tesciowa z wejherowa jechalysmy i w deszczu szukalysmy nie bylo. Ale wkoncu za ktoryms razem inna forumowiczka ja "dorwała" i kotka po operacji trafila do mpacz i do nowego domu :wink: Wiec nie wszystko stracone, tak to z kociastymi bywa :ok:

Angel_

Post » Pon mar 15, 2010 19:45 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

Przed chwila mój mąż wracajac jeszcze raz zajechał na przystanek. Kotki ani widu..

Angel_

Post » Pon mar 15, 2010 21:58 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

maga_86 pisze:niestety dzisiaj się nie udało :cry:
byłam tam dwa razy, tak jak obiecałam, kicałam, szeleściłam chrupkami, nikt nie przyszedł

na samym przystanku oraz za nim kociaste mają ustawione miseczki z mokrym, suchym jedzeniem oraz z wodą więc głó im nie grozi
rano wszystkie miski były pełne, jak wracałam suche było opróżnione do połowy po mokrym nie było śladu, więc jest szansa,że między moimi obecnościami tam był jakiś kot i się posilał

jutro będę tam jeszcze raz w podobnych godzinach jak dzisiaj tzn 9 30, 17 może tym razem się uda

Dzięki Maga_86, rozglądaj się, może się uda.
Kasia, która miała ją wziąsć na taki awaryjny tymczas,
jeżdziła tam od trzech dni i też jej nie widziała.
Dobrze, że kotka piękna, to o tymczas nie trudno.
Gdy szukałam Niktę, to nie dość, że ponad miesiąc to trwało,
to jeszcze nikt jej nie chciał na tymczas, mimo, że miziasta do bółu była.

Nie można też wykluczyć, że ktoś dał jej dom z pobliskich mieszkańców.
Najlepiej byłoby porozmawiać z kimś kto tam mieszka.
Maga_86 dobrze byłoby zostawić kartkę do karmicielki z nr telefonu i pytaniem o kotkę.

Ja kotkę widziałam tak z 5 min. Tyle, że zdążyłam wyjąć telefon i fotki zrobić.
Byłam na tym przystanku przez przypadek, bo wysiadłam w złym miejscu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon mar 15, 2010 23:09 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

trzymam za kicię kciuki :ok: :ok: :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto mar 16, 2010 10:38 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

angel dzwoniła przed chwilką solaris, kotki nie może złapać z pogórza w tej chwili, bo jedzie na rehabilitację z mężem. kotka była widziana tam dziś rano.
prośba kto może podjechać na pogórze??????????????????nie ma tej trikolorki, tylko czarna miziasta z tym ryjkiem rudawym.
angel zabrałąbys ją do siebie? dam jej jedzenie z darowizn dla PKDT, i żwirek. policzyłąbys tę tańszą opcję?
dziewczyny musimy zrobić składkę dla kici na hotelik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- jeżeli angel się zgodzi.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto mar 16, 2010 10:54 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

Jak pisałam :ok:
Ale jak ja wziac?? Maga dzis tamtedy nie wraca z uczelni?? Jak miziasta kurcze to w autobusie przytrzymac opatulic szalikiem czy cus..
Moj maz w pracy dziw Lęborku i nie wiadomo kiedy bedzie :?
Napewno przed 18 bo do RUmi do weta musi mnie zawiesc z Jedrkiem :roll:
A solaris o ktorej bedzie wracac z rehablitacji??

Angel_

Post » Wto mar 16, 2010 11:12 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

koło 14.00 poprosze solaris żeby tam zajechała daj szybko namiary do ciebie bo nie wiemy gdzie ją wieźć

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto mar 16, 2010 12:45 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

Wysłałam Ci odrazu namiary ale już poszłaś :(
Mam nadzieje, ze wrocisz do tej 14 i odczytasz pw :ok:

Angel_

Post » Wto mar 16, 2010 13:50 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

Dzwoniła do mnie Maga_86 , że kicia jest na przystanku ale nie ta , o której pisała kotika tylko ta druga , czarna z rudo-białym pysiem, przepiękna i niezmiernie miziasta. Byłam z mężem w Gdańsku na Zaspie w szpitalu i nie mogłam po koteczkę podjechać.Prosiłam Sabinę o napisanie o koteczce na jej wątku z prośbą o transport ale jak widać nikt nie ma możliwości. Niestety sprawa sie komplikuje bo muszę z moją mamą po południu jechać na zabieg i najwcześniej będę mogła kotkę zabrać ok 18 i co dalej bo o 18.30 mam łapankę dzikusów w Rumi.Może jednak ktoś wcześniej zabierze koteczkę jeśli ta kotka jeszcze tam będzie . :?

solaris

Post » Wto mar 16, 2010 14:00 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

solaris pisze:Dzwoniła do mnie Maga_86 , że kicia jest na przystanku ale nie ta , o której pisała kotika tylko ta druga , czarna z rudo-białym pysiem, przepiękna i niezmiernie miziasta. Byłam z mężem w Gdańsku na Zaspie w szpitalu i nie mogłam po koteczkę podjechać.Prosiłam Sabinę o napisanie o koteczce na jej wątku z prośbą o transport ale jak widać nikt nie ma możliwości. Niestety sprawa sie komplikuje bo muszę z moją mamą po południu jechać na zabieg i najwcześniej będę mogła kotkę zabrać ok 18 i co dalej bo o 18.30 mam łapankę dzikusów w Rumi.Może jednak ktoś wcześniej zabierze koteczkę jeśli ta kotka jeszcze tam będzie . :?

Ostatecznie przed 18 jesteśmy już u Podgórskiego, więc może odrazu tam mogłabyś mi ją podrzucić ?

Angel_

Post » Wto mar 16, 2010 14:01 Re: GDYNIA. Przystankowa Szylka błaga o ratunek.

Rozmawiałam przed chwileczką z Maga_86 ,jesteśmy umówione na 18 na złapanie koteczki i maga ją zabierze do siebie na tyczas tak ,że sprawa załatwiona z tą koteczką a szylkę będzie maga wypatrywać może się odnajdzie. :)

solaris

[poprzednia][następna]