~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 02, 2010 20:58 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

No właśnie nie chciałbym, żeby Buka jechała pociągiem. Za dużo by się działo jak na jej nerwy. Do Wrocławia autem nie pojadę, bo nie mam prawa jazdy. Auta zresztą też.

A Major nie jest winien. Choruje, bo zanim trafił do Matyldy, to nikt o niego nie dbał. I to teraz wychodzi.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto mar 02, 2010 21:06 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Tajemniczy Wujek Z. pisze:No właśnie nie chciałbym, żeby Buka jechała pociągiem. Za dużo by się działo jak na jej nerwy.

O kurcze, tu może być problem - bo ja nie mam swojego auta... :( :|

Coś wymyślę, ok? :oops:

Tajemniczy Wujek Z. pisze:A Major nie jest winien. Choruje, bo zanim trafił do Matyldy, to nikt o niego nie dbał. I to teraz wychodzi.

To było tak żartobliwie napisane, wiem że to nie jego wina :) ale super że teraz ma dobrą opiekę :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw mar 04, 2010 21:25 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Jasne, ze samochodem byloby lepiej.. albo w ogole w przyspieniu, bo Buka faktycznie sie stresuje.. ale z drugiej strony nigdy nie jechala w dluga podroz.. moze zakryta kocykiem wcale by sie tak nie stresowala..

Tak czy inaczej.. najwazniejsze zeby dojechala do celu.. nawet jak sie troche postresuje, to kosztem super domu, wiec mysle, ze i pociagiem da rade pojechac :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw mar 04, 2010 21:35 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

No nie wiem :| Widziałem, co Żbiku wyprawiał w czasie przesiadki z WKD do tramwaju, widzieliśmy z Anuk jak Buka reagowała, gdy czekaliśmy na światłach w Milanówku i przejechał głośniejszy samochód, jak rozpaczała w kolejce... Naprawdę przykry widok :( Wolałbym, żeby pojechała samochodem, bez przenoszenia i niepotrzebnego rabanu.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Czw mar 04, 2010 22:00 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Sądzę, że i w samochodzie będzie zestresowana :( może kombinacja samochód + ogłupiacz...?

Cameo

Post » Czw mar 04, 2010 22:15 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Bez przesady. Chodzi mi głównie o to, żeby uchronić Bukę przed głośnymi miejscami i nie przenosić jej za często z kąta w kąt.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Czw mar 04, 2010 22:29 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Ja wiem że chcesz dla niej jak najlepiej...

Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam Kaya w transporterku, jaki był wystraszony, mimo iż jechał samochodem z Piotrem. Teraz wręcz szaleje w transporterze że chce wyjść :mrgreen:

Cameo

Post » Czw mar 04, 2010 23:07 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Nie no wiadomo, ze jak bedzie opcja samochodowa, to Buka pojedzie autem..
ale jak nie bedzie, to przeciez nie bedziemy w nieskonczonosc czekac.. dla niej kazdy dzien w schronie.. jak z reszta dla kazdego kota, to o dzien za dlugo..
Moze wtedy faktycznie podac panience jakiegos oglupiacza..

iskra666

Post » Sob mar 06, 2010 21:32 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Dzisiaj do domu pojechala Zdrapka :dance: :dance2:
Badz szczesliwa koteczko !!! :)

Mamy tez wiesci od Fizi i Zbika :)
Zarowno Fizia jak i Zbik fantastycznie zaaklimatyzowali sie w swoich nowych domkach! :D
Duzi Fiziutka byli juz z nia u weterynarza i zaczynaja porzadne leczenie kolezanki :D
Fizia pcha sie na kolana do swoich nowych duzych.. upomina ich miauczeniem gdy tylko jej nie glaszcza :D
Natomiast Zbik dostal na imie Miłek i podbija serca domownikow.
Jest juz wyluzowany.. mizia sie i grucha po Zbikowemu :)
Ladnie je i korzysta z kuwetki i juz nawet zaczal witac gosci :D

Bardzo sie cieszymy , ze milanowiaki sa szczesliwe w swoich nowych wspanialych kochajcych domach !!! :D

iskra666

Post » Wto mar 09, 2010 8:18 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Nowy film Jeżynki!

http://www.youtube.com/watch?v=Ae8BOoVzQF8

Nasza Świnka-Jeżynka z zakręconym ogonkiem jest najsympatyczniejszą kocią kosmitką w galaktyce! :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Wto mar 09, 2010 10:28 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Pisze i tu bo sytuacja jest na prawde nieciekawa :(

Schronisko w Milanowku czyli my jestesmy zgloszeni do ankiety wewnetrznej na dogo.
Mamy w schronisku ponad setke psow.. to czym sa karmione wola o pomste do nieba..
to odpadki z supermarketow.. czesto bardzo mocno po terminie waznosci..
smierdzi to nieziemsko.. podejrzewam, ze rownie wspaniale smakuje..
mozecie sobie wyobrazic co sie dzieje z brzuchami i w ogole ze zdrowiem psow, ktore jedza
gotowane wedliny czy zielonkawe juz kurczaki..
wiekszosc z nich ma wieczna biegunke..

Wygrana w krakvecie pozwolilaby nam na zakup karmy..
jakiekolwiek karmy dedykowanej psom.. !
to bardzo odciazyloby ich brzuchy.. chociazby na kilka miesiecy...
Niestety sami oraz z darow nie jestesmy w stanie im pomoc,
a schronisko karmy kupic nie chce bo twierdzi, ze nas na nia nie stac :(

dlatego zwracam sie z mega wielka prosba..
jezeli ktos ma konto na dogomanii lub znajomych ktorzy tez zastanawiaja sie na kogo zaglosowac.. bardzo prosze...
pomyślcie o psach z Milanowka...

Ania

iskra666

Post » Nie mar 14, 2010 9:53 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ glosowanie krakvet! str.12

Wczoraj do domu pojechała Jeżynka :ok: :ok: :ok:
Dobrego życia kocinko !!!!
:ok:

iskra666

Post » Nie mar 14, 2010 20:14 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ glosowanie krakvet! str.12

Kilka słów co nowego u milanówkowych pociech Lotki i Nutki.

Lotka jest z nami od roku z kawałkiem. Po ciężkiej walce ze świerzbem za radą Iskry zmieniliśmy weterynarza na Panią Cetnarowicz z Białobrzeskiej. Okazało się, że uszy są czyste (żadnych pasożytów, grzybów, bakterii) a jej drapanie to prawdopodobnie wynik uczulenia. Teraz lotka wcina karmę hipolaerginczą tęsknie obwąchując miejsca, gdzie jadła Nutka (ale pyszności dla Nutki już się skończyły o czym później). Jeszcze czasem Lotce strupki wychodzą, wtedy musi dostać minimalną dawkę sterydu i jest spokój na parę tygodni z drapaniem i strupami.

Obrazek

Nutka ma brzydki kamień na zębach, postanowiliśmy go usunąć. Z badań krwi wyszły nienajlepsze próby wątrobowe, potem w moczu też podejrzenia co do pracy nerek. W końcu USG wyjaśniło co Nutce dolega. Wygląda na to, że ma przewlekłe zapalenie wątroby (żre hepatil jak panie z reklamy) oraz odmiedniczkowe zapalenie nerek (no i drugi kot też musiał się pogodzić z karmą weterynaryjną). Tu dużo trudniej, bo Nutka wyczuwa kurczaka i rybę na każdą odległość i jęczy żeby jej dać, trzeci dzień opieramy się jej niesamowicie wielkim oczom (kot ze Szreka to przy niej pikuś). Co do trzustki, jelit, jamy brzusznej nic niepokojącego nie wyszło. Te nerki i wątroba to też nie jakiś wielki dramat (na szczęście) i być może hepatil + hills k/d doprowadzi Nutkę do dobrej kondycji. No i Nutka wcale a wcale nie ma trzech lat, tak na oko Pani wet bardziej osiem. W każdym razie polerka zębów została odłożona na czas nieokreślony.

Obrazek

jadzinka

Od: Wto kwi 07, 2009 18:43

Post » Pon mar 15, 2010 0:19 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

iskra666 pisze:Pisze i tu bo sytuacja jest na prawde nieciekawa :(

Schronisko w Milanowku czyli my jestesmy zgloszeni do ankiety wewnetrznej na dogo.
Mamy w schronisku ponad setke psow.. to czym sa karmione wola o pomste do nieba..
to odpadki z supermarketow.. czesto bardzo mocno po terminie waznosci..
smierdzi to nieziemsko.. podejrzewam, ze rownie wspaniale smakuje..
mozecie sobie wyobrazic co sie dzieje z brzuchami i w ogole ze zdrowiem psow, ktore jedza
gotowane wedliny czy zielonkawe juz kurczaki..
wiekszosc z nich ma wieczna biegunke..

Wygrana w krakvecie pozwolilaby nam na zakup karmy..
jakiekolwiek karmy dedykowanej psom.. !
to bardzo odciazyloby ich brzuchy.. chociazby na kilka miesiecy...
Niestety sami oraz z darow nie jestesmy w stanie im pomoc,
a schronisko karmy kupic nie chce bo twierdzi, ze nas na nia nie stac :(

dlatego zwracam sie z mega wielka prosba..
jezeli ktos ma konto na dogomanii lub znajomych ktorzy tez zastanawiaja sie na kogo zaglosowac.. bardzo prosze...
pomyślcie o psach z Milanowka...

Ania

Ja kiedyś miałam konto, ale ostatnio (po zmianach technicznych na dogo) nie mogę się zalogować.
Ale jeśli masz bezpośredni link do watku, to podaj. Spróbuję!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon mar 15, 2010 22:10 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~ wielka prośba ! str.10

Anuk pisze: Ja kiedyś miałam konto, ale ostatnio (po zmianach technicznych na dogo) nie mogę się zalogować.
Ale jeśli masz bezpośredni link do watku, to podaj. Spróbuję!

Link jest w podpisie Iskry.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]