DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 22:25 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Mirka była :D A gdzie mój ulubiony facecik z łazienki?Nie ma foty?Co z czarną?

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Pon mar 01, 2010 23:43 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

nowości przybyłe pod koniec ubiegłego tygodnia przedstawię niebawem...
z kotką zdążyłyśmy... dziś ciachnięta została... obolała dochodzi do siebie w kontenerku... no i standart - depresja kaftanikowa...
wiadomo już co z Albim... od jutra zmieniamy antybiotyk i mam nadzieję, że do końca tygodnia facet odzyska wolność - na razie na diecie w klatce...
a ja mam katar total-gigant... normalnie umieram właśnie... jutro też poproszę weta o zastrzyk...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto mar 02, 2010 9:24 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

No to co z tym Albim?
I czekamy na zdjęcia nowych kotów!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie mar 07, 2010 18:04 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Albi ma pałeczkę coli niehemolityczną... znaczy lepszą w leczeniu niż inne... od wtorku dostaje celowany antybiotyk i qpale zagęszczone, no i dieta cały czas - indestinal i gotowany kurczak z ryżem... wszystko w klatce... od wtorku latam z nim codziennie na zastrzyk do weta... właśnie Albi szaleje z piłeczką w klatce i miaugoli o głaski...
Fuksja ma nawrót kataru... od wtorku codzienne zastrzyki u weta - panna w domu nie daje sobie zrobić nic...
dwa koty codziennie do weta na zastrzyk... w porywach były trzy, bo jeszcze Bolek jeździł przez trzy dni na zastrzyki... teraz jest na tabletach już... też przeziębiony...
Ripley wczoraj też zaliczyła weta... ucho znacznie lepiej... kolejne czyszczenie i zapuszczanie leków... za około trzy tygodnie powtórka... dorwałam panne w wiklinowym transporterku i zamknęłam... dziś bardzo nieufnie przyglądała się temu transporterkowi i nie zdecydowała się do niego wejść, żeby pospać - normalnie stoi jako budka... mam nadzieję, ze zapomni do kolejnej wizyty... a u weta zafundowała wszystkie możłiwe atrakcje - qpal, pawik i mokra plama... jak się sama umazała nawet nie wspominam...
czwórka kotów, które przybyły pod koniec lutego też przysporzyła mi sporo pracy i chyba siwych włosów na głowie... dwie kastracje - jedna z szukaniem w brzuchu tego co powinno być na swoim miejsce... jedna sterylka na cito i w strachu, bo sterylka aborcyjna i panna wysoko w ciąży... jeden zaglucony, więc zastrzyki i teraz tablety... a wszystkie miały kopalnie świerzba w uszach... krew się lała jak głupia... więc jeszcze cztery pary uszu do zapuszczania maści... no i wychudzone kotki były... domowe... nie będę na razie wchodzić w szczegóły jak i dlaczego koty znalazły się u mnie... jeszcze czekam na kontakt pani, która mi je przytargała...
a oto one
PiętaszekObrazekObrazekObrazekObrazek
MisiuObrazekObrazekObrazekObrazek
KiciuśObrazekObrazekObrazek
Kukulina, nazywana przeze mnie LinkąObrazekObrazekObrazekObrazek

Żabcia ma znacznie gorsze wyniki... niestety mimo leczenia...

Matahari

Post » Pon mar 08, 2010 8:51 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Matahari pisze:Ripley wczoraj też zaliczyła weta... ucho znacznie lepiej... kolejne czyszczenie i zapuszczanie leków... za około trzy tygodnie powtórka... dorwałam panne w wiklinowym transporterku i zamknęłam... dziś bardzo nieufnie przyglądała się temu transporterkowi i nie zdecydowała się do niego wejść, żeby pospać - normalnie stoi jako budka... mam nadzieję, ze zapomni do kolejnej wizyty... a u weta zafundowała wszystkie możłiwe atrakcje - qpal, pawik i mokra plama... jak się sama umazała nawet nie wspominam...

heh... to chyba klasyka w wykonaniu kotów z Krzyczek... nasza Cykorka podobnie reaguje u weta...

Ogromne kciukacze za zdrówko!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon mar 08, 2010 9:04 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

PiętaszekObrazekObrazekObrazekObrazek

Piętaszek jest super.Taki chudy,długołapy pajączek. :P

ola19

Post » Pon mar 08, 2010 11:09 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Przyjmij życzenia babo kochana :D od drugiej baby z samego rana :D
Niech dzień cały będzie radosny :D bądż zdrowa babo-aby do wiosny :D
Szczęścia życzę Tobie,sobie i innym babom na całym globie :D
by marzenia się spełniły i nas chłopy wyręczyły :D
My dziś drinki i kaweczki :D nasze święto dziś babeczki :D :D :D

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto mar 09, 2010 22:29 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

choroba ciągle mnie trzyma i nie mam czasu na chorowanie...
codziennie dwa koty na zastrzyk... dziś byłam drugi raz z trzema kolejnymi i od jutra jeszcze jeden będzie miał codzienne zastrzyki...jutro dodatkowo pojedzie Klara - coś dziwnego zrobiło jej się na uszach, więc cztery koty muszę targać... trzy bankowo do poniedziałku będą jeździć, nie ma innej opcji... zmęczona jestem tym wszystkim, najbardziej moim katarem i złym samopoczuciem...
dziś jakiś kiepski dzień był, u sierściuchów także... rano Bazylek został ostro pogoniony przez Gabrysia, Żabcię, Bolka i na końcu przez Melisę - tak po kolei go gnębili... jak wróciłam w południe od weta, w kuchni było pełno powyrywanego futra w kolorach rudym i biało-czarnym... po południu także jakaś różnica zdań była - rozpędzałam towarzystwo i uspokajałam Gabrysia... teraz też jakaś zadyma w kuchni, nawet nie chce mi się już interweniować... trzymajcie kciuki za mnie i futrzaste paskudy...

Matahari

Post » Wto mar 09, 2010 22:30 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

ola19 pisze:PiętaszekObrazekObrazekObrazekObrazek

Piętaszek jest super.Taki chudy,długołapy pajączek. :P

i wielkobrzuchy...

Matahari

Post » Śro mar 10, 2010 8:18 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Wielkobrzuchy tylko jak się naje :lol:

ola19

Post » Nie mar 14, 2010 17:17 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

kolejne adopcje miały miejsce... Poznaniaki - Dixel i Albi pojechały razem do jednego domku, a Rysia do innego... oba domki w Grudziądzu, właśnie wróciłam - wielkie dzięki dla Madzi za transport [ukłon]... wieści będę miała... z obserwacji w trakcie adopcji - Albi zaliczył kuwetkę, Dixel dopiął się do miski z jedzonkiem, oba dały się głaskać... Rysia najpierw skorzystała z kuwety, potem z misek, wystawiał się na głaski, mruczała, ciasteczkowała, przytulała się i baranki sprzedawała nowej pańci - przeszczęśliwa, że footer innych w pobliżu nie ma... bardzo się cieszę i z Poznaniaków i z Ryśki...
reszta stadka w tej chwili śpi, spokój i cisza w domu... Fusia coś nie halo reaguje na leczenie niestety... cały czas w tym nosie coś słychać i słychać... nie podoba się to wetowi, a mnie tym bardziej... chyba wymaz trzeba będzie zrobić...

Matahari

Post » Nie mar 14, 2010 17:52 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Matahari pisze:kolejne adopcje miały miejsce... Poznaniaki - Dixel i Albi pojechały razem do jednego domku, ...

Jejku, jak świetnie. Matahari, bardzo, bardzo się cieszę. I podziękowania dla Ciebie ogromne, i ukłony, i czerwony dywan.

I niech się chłopakom dobrze dzieje! :ok:

Oddzielne, lecz nie mniej gorące kciuki dla Rysi :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie mar 14, 2010 19:10 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

O jak się fartnęło gromadce!! Gratulacje!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie mar 14, 2010 21:13 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Matahari pisze:kolejne adopcje miały miejsce... Poznaniaki - Dixel i Albi pojechały razem do jednego domku, a Rysia do innego... oba domki w Grudziądzu, właśnie wróciłam - wielkie dzięki dla Madzi za transport [ukłon]... wieści będę miała... z obserwacji w trakcie adopcji - Albi zaliczył kuwetkę, Dixel dopiął się do miski z jedzonkiem, oba dały się głaskać... Rysia najpierw skorzystała z kuwety, potem z misek, wystawiał się na głaski, mruczała, ciasteczkowała, przytulała się i baranki sprzedawała nowej pańci - przeszczęśliwa, że footer innych w pobliżu nie ma... bardzo się cieszę i z Poznaniaków i z Ryśki...
reszta stadka w tej chwili śpi, spokój i cisza w domu... Fusia coś nie halo reaguje na leczenie niestety... cały czas w tym nosie coś słychać i słychać... nie podoba się to wetowi, a mnie tym bardziej... chyba wymaz trzeba będzie zrobić...

wielkie i niskie uklony dla Ciebie Gosiu:)

:1luvu:

dziekuje.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon mar 15, 2010 8:42 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

dzieki jeszcze raz Małgosia :)
zreszta Ty już wiesz, pomogłaś mi jak nikt nigdy dotąd :)

I się ciesze ze chłopaki mają taki dobry domek, należał im się jak mało komu!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]