Pakt Czarownic XIII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 12, 2010 15:26 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Babajaga a skąd Ty właściwie znasz i rozrózniasz te kolekcje? :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt mar 12, 2010 15:42 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Z ubiegłorocznych wizyt w Pradze u TŻ'a :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt mar 12, 2010 20:49 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Byłam w Pets at home...

Czarownice jaki cudny laserek dla kotów kupiłam!! No bajer pierwsza klasa!!
Oprócz zwykłej kropki wyświetla też motylka lub myszkę, gwiazdkę, uśmieszek!

Zestaw wraz z bateriami wychodzi gdzieś po 35 zeta... Dużo, ale to dla moich kochanych futerek!

Jak ktoś reflektuje to mogę przywieźć, ale zostały tylko 4 sztuki! No i będe mogła tam pójść dopiero w poniedziałek, wiec gwarantować, ze dostanę nie mogę.

Chce ktoś?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 13, 2010 16:33 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

Ja nie wiem co się dzieje ! Wszystkie Czarownice posnęły zimowym snem, czy cooo 8O Ja wiem, że śniegi, zimno i paskudna pogoda, no to tym bardziej powinny przed ekranami swoich monitorków zasiadać. Pewnie włóczą się gdzieś po okolicach i nowych czarrrnych kotów wypatrują, bo wiosna się zbliża (?) i maluchy niedługo zaczną się rozłazić.
Jedynie Prezeska regularnie popisuje i PYTANIE W TYTULE ZADAŁA !!! nie widzo, czy co ???

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 13, 2010 16:43 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

villemo5 pisze:Byłam w Pets at home...

Czarownice jaki cudny laserek dla kotów kupiłam!! No bajer pierwsza klasa!!
Oprócz zwykłej kropki wyświetla też motylka lub myszkę, gwiazdkę, uśmieszek!

Zestaw wraz z bateriami wychodzi gdzieś po 35 zeta... Dużo, ale to dla moich kochanych futerek!

Jak ktoś reflektuje to mogę przywieźć, ale zostały tylko 4 sztuki! No i będe mogła tam pójść dopiero w poniedziałek, wiec gwarantować, ze dostanę nie mogę.

Chce ktoś?

Ja chcę :mrgreen: choć nie czarownica :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob mar 13, 2010 16:43 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

Widzo :wink:
Uzupełniam kocie zapasy. Dlaczego to tak jest, że prawie zawsze żwirek i karma kończą mi się w tym samym czasie, bez wzgledu na to ile kupię :?: :roll: Robię zapasy na 2-3 miesiące, czasem na dłużej, i nie umiem tak wymierzyć, żeby w różnych miesiącach kupować :? Jakieś fatum to chyba jest :twisted:
W związku z powyższym kotom musi wystarczyć zwykła czerwona plamka - jedzenie i kuweta są chwilowo ważniejsze :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Sob mar 13, 2010 17:03 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

W związku z tym, że szanowne koleżanki mają większą wiedzę i doświadczenie, zadam pytanie : Moja Kośka - pers (prawie) była jeszcze w zeszłym roku kotem koloru czarnego. Od jakiegoś czasu zmienia umaszczenie na - szare 8O tzn. wygląda, jak siwiejąca brunetka. Na długości ok. 6 cm sierści ma dwa kolory: połowa kolor czarny, druga połowa (od skóry) całkowicie szary. Wygląda to jak farbowana brunetka z 3 cm odrostami. Pierwszy raz coś takiego spotykam, a Wy ? Czy może to być efekt długiego leczenia? Papunia cały czas to samo, więc chyba nie karma. W tym roku skończy 6 lat, więc to chyba nie ze starości.

jasdor

Post » Sob mar 13, 2010 17:10 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

Znam czarnego kotka, który ma brązowy podszerstek, to jest dopiero czad! Wygląda jak czarny a w słonku połyskuje miedziano. Piękny jest. Kolor futerka może się troszkę zmieniać u kota, nasz Kizik kiedy go dostaliśmy był beżowy, potem mu wyszły cętki a umierał jako prawie buras.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Sob mar 13, 2010 17:15 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

Jej tatuś był niebieski a mamusia czarna, może jakieś genetyczne skrzywienie. Kompletnie nie wiem o co chodzi. Ciekawe, czy wetka będzie coś o tym wiedzieć.
Myślałam, że to chwilowe na zimę, czy coś i że minie, ale nie mija, tylko sie pogłębia, coraz wyżej przebarwia sie na niebiesko.

jasdor

Post » Sob mar 13, 2010 19:46 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

Mój Muniek jest odbierany jako kot czarny, normalna regularna czarna pantera. Jednak podszerstek ma ewidentnie brązowy, co widać zwłaszcza w słońcu. Jak się trochę powygina, albo go trochę pomęczę to sierść się mierzwi i Munio staje się czekoladowy :)

A jak już przy nim jestem, to mam inne pytanie: dlaczego on gryzie końcówkę swojego ogona?? Jak zauważam, to próbuję odwrócić jego uwagę. Ma piękną, gęstą sierść, a ta końcówka ogona wygląda jakby ktoś ją nierówno ogolił maszynką na 3 mm w porywach do 5 ;)
Obrazek

kotolog

Od: Pon wrz 21, 2009 17:41

Post » Sob mar 13, 2010 20:22 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

No to mamy dwukolorowe koty :D
Moja Pycia biega za swoim ogonem. Ale ona jest jeszcze malutka, dziecko takie 6-cio miesięczne, to chyba bardziej dla zabawy. I strasznie długi i puchaty ma ten ogon. Niespotykanie jak na kota. Ogólnie wygląda jak czarny lis :D

jasdor

Post » Sob mar 13, 2010 20:27 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

Guziczek tez uwielbia zabawę własnym ogonkiem ale go sobie nie obgryza. Znałam kiedyś koteczkę, która miała jakieś zaburzenia psychiczne i wylizywała sobie do łysego tylko jedno miejsce na tylnej łapce.
Obrazek

babajaga

Post » Sob mar 13, 2010 21:02 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

amyszka pisze:
Ja chcę :mrgreen: choć nie czarownica :wink: :lol:

No własnie :twisted: Już dawno powinnaś się naprawić ;)
Laserek Ci kupię.

Dziś byłam w Londynie. Mojeeeeeeeeee nooooooooooooogiiii :mrgreen:

Po raz drugi w Londynie i po raz drugi część metra w remoncie :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 13, 2010 21:15 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

villemo5 pisze:Po raz drugi w Londynie i po raz drugi część metra w remoncie :evil:

To się nazywa być wybrańcem losu :mrgreen:
A ja nie lubię Londynu, bo będąc tam jakiś czas odkryłam, że z powodu hałasu ani razu nie słyszałam swoich kroków na ulicy i to było trochę jakbym znikła. Ale ja jestem dziwna więc dziwnie myślę i dziwnie czuję :wink:
Obrazek

babajaga

Post » Sob mar 13, 2010 21:18 Re: Pakt Czarownic XIII - komu laserek? s. 81

Ja też nie lubię.
Byłam drugi raz i mam wrażenie, że nic mnie tam już nie zachwyci...

Za to Paryż... :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]