Ryś przeszedl samego siebie, sprzatalam kuwety i wymienialam calkowicie w jednej z nich zwirek , jak juz wyparzylam ja i wytarlam do sucha i postawialm ,to zadzwonil telefon - wmiedzyczasie obserwowalam jak Rys wlazl do kuwety ....poogladal ja sobie i wyszeld....po glebokim namysle 2sekundowym wlazl ponownie i rabnal wielkie siu do kuwety pustej bez zwirku-wyglada na to ,ze wynalazkow z chochla podtykana pod zadek w jego wypadku nie bede musiala stosowac ,bo to juz drugi raz.....

Ryś bacznie tez interesuje sie wc.....nie wiem co mu sie w tej pieknej glowce zalega za pomysl ...ale lubi siedziec na desce klozetowej hm..... czyzby szykowal sie do zaoszczedzenia personelowi na zwirku i chodzeniu do smietnika z urobkiem?
Rano zrobilam pierwszy test Orijena....nasypalam tej karmy z rana do jednej miseczki ciut by zobacyzc jak zareaguja koty -Smakusia ,ktora kocha wolowinke z wielkim smakiem jadla jak na nia te chrupki, Gucio sprobowal i mine mial normalna-chrupek to chrupek, Rys skubnal tez pare sztuk....miseczka zostala odstawiona poza zasieg ,zostanie znow wystawiona pozno wieczorem ...jako dogryzka do rc ktory siediz w innych miskach
Mam tez obledna liczbe zdjec z zrodla o imieniu Ala aktualnych bo sprzed dwoch dni ....kilka nawet ja zrobilam jej aparatem -bede sukcesywnie wklejac

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.