Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 13:20 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

witam fanklub Fionki.
Od razu sie wytłumaczę,ża jako gapowata kobita jestem uzależniona od córki tj.jej aparatu i przerzucania do kompa.A mam mała siłe perswazji. Na foty trzeba poczeka.
Fionka dziś miała ciężki poranek. Mieliśmy zabrać ją do weta na ew doszczepienie. Co ona urządziła za wrzaski, drapanie, wyrywanie sie jak zobaczyła,że ją w kontener wkładamy. Wiecie, serce sie kraje ile w niej strachu i niepewności. Jest rozdarta między chęcią przytulenia sie do ludzia a ogromnym stresem. Jakoś nie można w niej zatrzeć instynktu,leku siedzącego w środku.Ma takie rzuty dobroci do nas i totalnego leku. To mały kot i powinien szybko sie przystosować. Tak nam sie wydaje, taka jest ogólna opinia.Nie jest znana nam wszak znana jak duża jest wrażliwość kota. Ona ma (według mnie laika)syndrom kota po przejściach. Poczekamy,pokochamy...będzie siedzieć ile trzeba i czekać na swego ludzia. Ale boję sie co to będzie po strylce.
Posumowując mała nie pojechała.TZ powiedział,ze stresować jej nie będzie i już.To jest wolne tłumaczenie :wink:
Gadałam z wetem.Stanęło na jednym szczepieniu. Nie będziemy jej dokładac kolejnego kopniaka.
Dziś wróciła Bianka ze sterylki i tafiła do pokoju ze swoją klatka. Będzie podstawka na kawe :wink: One są w jednym wieku i ta nie wychodzi z klatki.Bianka z powodu wyjątkowo zapracowanego ostatniego tygodnia cofnęła sie z oswajaniem.
Zobaczymy jak dziewczyny podejdą do siebie.Może obu to pomoże.Nasze koty stanęły ,usiadły ,rozwaliły sie i gapią w klatkę jak w telewizor.Normalne Animal Planet :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro mar 10, 2010 14:29 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

:ok:

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Śro mar 10, 2010 15:13 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

fakt ,kot po ciężkich przejściach związanych z urazem ma zdecydowanie
gorsze pojęcie o kontenerze :evil: ,z własnego podwórka :kot po amputacji
ogona i urazie łepka nie nawidzi kontenerka ,na rękach u mnie twarzą w mordkę
jest ok ,w klatce tłucze sie do krwi 8O : kotek po chorobie pp w konten. aniołek-
-ozdrowiał to mało kratki nie rozdrapał na strzępy :evil:
strach takie koty ponownie wkładac do klateczki ,bo myślimy sobie że śmiertelnie
sie obrażą ale to chyba nie do końca jest tak żle :mrgreen:
mała dzikuska po sterylce jak wróciła do pokoju zachowała się jak pies szczęśliwy z powrotu
pana do domu :mrgreen:
jak tu pojąć koty :mrgreen:
co do szczepień to ja mam zdanie : szczepić- psycha na póżniej :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro mar 10, 2010 16:37 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ona jest raz zaszczepiona!
Gadałam z wetem.Zostanie jak jest.I nie będziemy jej męczyć dodatkowym stresem. Nie bedę przytaczać jego wywodów... :mrgreen:
Poza tym iwona66 nie znasz mojego TZ.Ciężko jak kot płacze.On jak Pikuś leci na ratunek :wink: Niby na mnie gada,narzeka,nosem kręci ale zabiłby mnie gdyby małej/innym cos sie stało.On nawet w telefonie wszystkie foty tymczasów ma i pokazuje na rodzinnych i nie rodzinnych uroczystościach 8O :lol: Ja jestem od znoszenia,obsługi i ogrowania on od kochania i gruchania.
Pisałam już,że w klatce mała strasznie rozpaczała,wyłaziła z niej jakimiś mało widocznymi dziurami,skakała jak małpa,obtarła sobie kikuty,poździerała skóre i utkwiła w dziurze...
Wiem,ze przystosowanie bez krat jest trudniejsze,ale nam sie nie spieszy.Mieliśmy już dziki i jakoś poszło. Myśle,że bez sterylki i tak jej nie puszczę.Niech u mnie zostanie to całe zło, które ją spotkało.Na swoim ma byc tylko kochana :1luvu: .
Poza tym przybyło nam tymczasów w tym czasie... :cry:Ludzie wyrzucają ja na nie włążę :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 10, 2010 16:48 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

to fajnego masz TŻ mój jest przeciwieństwem, teoretycznie wszystko wie
ale do pomocy to prędzej na kanapie by zasnął niz pomógł :evil:
krzywdy nie zrobi ale o jedzeniu dla zębatych i kosmatych zapomni :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw mar 11, 2010 11:07 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fioneczko, straszliwie spadłaś... Śmigaj na pierwszą po domek! :D :D :D
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Czw mar 11, 2010 11:39 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

fionka obrażona totalnie. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw mar 11, 2010 11:43 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

No jeszcze dzisiaj. Przeciez kontenerek wczoraj był próbowany. Złośnica jedna obrażalska. :twisted:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw mar 11, 2010 12:54 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

mimbla64 pisze:No jeszcze dzisiaj. Przeciez kontenerek wczoraj był próbowany. Złośnica jedna obrażalska. :twisted:

Fionka jest pamiętliwa,oj ma charakter dziewczyna :mrgreen: Córce dała się pogłaskać i na ręce stargać a mnie szerokim łukiem omija :twisted: Śmiesznie wygląda jak tak pędzi trójłapek -wyglada jak struś pędziwiatr :ryk: .
A już było prawie pieknie :cry: Jak bawiła sie to nawet pzreze mnie przelatywała i nie przeszkadzało jej to.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 12, 2010 0:05 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

I jak tam Fionka, odbraziła się? :mrgreen:
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Pt mar 12, 2010 7:22 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

dzien dobry Fioneczko :D

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Pt mar 12, 2010 8:15 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Witamy z ranka!
Fionak obrażona na maksa :mrgreen: na mnie.
Ale dziś przydybałam ją w łazience i wygłaskałam aż zaczelą mruczeć. Bardzo prycha na Biankę,która została przeniesiona do pokoju. Pikuś i Fionka mają chyba nam za złę,że nie moga wylegiwać sie na pufach i oglądać ptaszki.Blisko stoi klatka i trzymaja sie od niej z dala.Dziś solidarnie zaszyli się w szfie oboje. Małej powoli kończy sie rujka.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 12, 2010 11:01 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

domku gdzie jesteś?
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 12, 2010 15:06 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

skakaj po domek króliczku :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 12, 2010 15:08 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Ask@ jak się rujka kończy, to pewnie niedługo kastracja?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]