Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 07, 2010 20:51 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

casica pisze:A jak w ogóle jest możliwe zabieranie kotów ze schroniska przez osobę, która ma tam zakaz wstępu? 8O

Ma Pani złych informatorów, ja nie mam tam zakazu wstępu.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie mar 07, 2010 21:04 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

To musiało dojść do prawdziwej rewolucji w przeciągu ostatniego miesiąca
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie mar 07, 2010 21:10 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Na jakiej podstawie Pani tak sądzi?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie mar 07, 2010 21:13 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

iwcia pisze:Na jakiej podstawie Pani tak sądzi?

Na podstawie prostego pytania i prostej odpowiedzi. Pytanie zadałam pani dyrektor.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie mar 07, 2010 21:15 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

casica pisze:
iwcia pisze:Na jakiej podstawie Pani tak sądzi?

Na podstawie prostego pytania i prostej odpowiedzi. Pytanie zadałam pani dyrektor.

Ja takiej informacji nigdy nie otrzymałam i do tej pory nikt nie bronił mi wchodzić do schroniska.

iwcia

Post » Pon mar 08, 2010 12:56 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Kciuki za zdrówko wszystkich połamańców :ok:

A tak na marginesie, to chyba dyrekcji każdego schroniska powinno zależeć na jak największej pomocy w leczeniu i znajdowaniu nowych domków dla zwierzaków schroniskowych, prawda ?

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon mar 08, 2010 13:53 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Dzwonił nasz chirurg, Smolinosia już po operacji, ciężko było, ale łapki poskładane, dziewczynka właśnie leży pod kroplówką.
Oczko na razie zostało, będziemy próbowali je ratować, jeśli się nie uda to będzie usuwane przy wyjmowaniu gwoździ.
Po pracy jadę ją odwiedzić, ale dziś mi jej jeszcze pan doc nie odda, chce mieć ja na oku do jutra.
A mi trochę lżej, strasznie się denerwowałam.

iwcia

Post » Pon mar 08, 2010 13:57 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw mar 11, 2010 10:40 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Smolinosie odebrałam przedwczoraj z lecznicy, dziewczynka ciężko zniosła zabieg, niestety zabieg był długi, bo złamania skomplikowane i oprócz gwoździ mała ma założone obejmy.
Smolisia jest nadal nawadniana, bo sama nie piej, to bardzo delikatna kicia, wczoraj zjadła pierwsze jedzenie po operacji, je tylko, gdy podaję jej ręką a drugą muszę ją głaskać.
To taka kruszynka, a teraz, gdy ma ogolony niemal cały prawy bok wygląda na jeszcze drobniejszą, taki malutki kurczaczek, proszę trzymajcie za nią kciuki. :(
Były już nieśmiałe próby stawania na łapkach :D
Gagat śmierdzi okrutnie, ale wykastrować będzie go można dopiero przy zdejmowaniu gipsu, całe szczęście, że nie znaczy, pewnie, dlatego, że siedzi w klatce, co nas bardzo cieszy chwilowo, siedzieć ma do czasu zdjęcia gipsu, bo gwoździe w łapce przez piętę ma włożone i ma jak najmniej chodzić.
Dziś po operacji odbieram Nockę, całe szczęście, że ona ma drutowany przód nie jak Gagat tył i może chodzić, bo mała od niedzieli na czas rekonwalescencji idzie do rodziców, tam będzie miała do swojej dyspozycji cały pokój.
Miś łapeńki ćwiczy dzielnie, co prawda tą słabszą trochę mniej, ale stara się chłopak. Wczoraj po ćwiczeniach, gdy odpoczywaliśmy na łóżku, chłopak tak się rozmruczał, że zasnęliśmy oboje.
Wczoraj miała sterylizację Chinka, po powrocie z lecznicy, była jeszcze nie do końca wybudzona, jeszcze łapki się plątały, ale już włączył się jej szwędacz, więc spędziłam miły wieczór na chodzeniu za nią. Szybko zorientowała się, że na brzuszku jest coś nowego i postanowiła wyjąć te zbędne nitki, więc musiałam jej założyć kołnierz, chodzi obrażona na cały świat ;)

iwcia

Post » Czw mar 11, 2010 10:45 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Oj, dużo tego...

Kciuki trzymam za wszystkie połamańce.
I za Ciebie, co byś dała radę ze wszystkim.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw mar 11, 2010 10:49 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

nieustajaco :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw mar 11, 2010 11:12 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Trzymajcie sie połamańcy :ok:

Gagat śmierdzi :mrgreen: jakoś tak mi się to fajnie przeczytało ;) muszę się przyzwyczaić :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw mar 11, 2010 11:15 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Kciuki za wszystkie koteczki :ok:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Czw mar 11, 2010 14:26 Re: Ptachu, los... połamańce cztery Miś, Smolinka, Nocka i str36

Ode mnie też kciuki
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]