SAMANTA już w DOMU! :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 19:30 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

No i jednak sie ubierzcie :mrgreen: bo zima wraca i snieg :(
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro mar 10, 2010 19:32 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Anda, szukaj, szukaj, jak masz chęć i chwilę czasu :wink: Ja znalazłam tylko z Lbn o 12, który do Wawy dojeżdża na 14:30, bez przesiadek. Inny przyjeżdża już po 16, czyli za późno. Trochę się boję tego czekania, bo to półtorej godziny, no ale nic się nie poradzi (tzn, ja się nie ma czego bać, tylko Sam).
Zaraz spanikuję, bo pierwszy raz będę wiozła kota na większą odległość. Zastanawia mnie na przykład jak poradzić sobie z cuchnącą niespodzianką w przedziale bez pomocy osób trzecich :|

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Śro mar 10, 2010 19:53 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Jesli moge coś doradzic-kotka najlepiej przed podróża przegłodzić-tylko woda do picia.Do transporterka zamiast kocyka włóż podkład higieniczny-ok 2zł w aptece,nawt jak nasika,to wsiąknie w podkład.Ja ostatnio ekspediowałam 2 kocurki z Mazur do Wrocławia,dostały promazyne,po pół tabletki na 12 godzin przed podróżą i po 1 tabl.na godzine przed podróżą-dawka w 1 tab-25 mg-na kota ok 5-6 kg.Podróz zniosły bardzo dobrze,chociaz trwała od 6.30 do 23!-4 etapy!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro mar 10, 2010 20:05 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Podkłady są, czekają na wykorzystanie. Zastosuję więc mini głodówkę, myślałam już o niej wcześniej. Może dostanie tylko jakieś małe śniadanko. Coztego uraczy ją naszykowaną wyprawkową kolacją :twisted:

Psychotropy, uff, no nie wiem. Owszem myślałam o czymś na uspokojenie, ale może czymś łagodnym. Sam, jakby nie patrzeć, jest po ciężkich przejściach, swojego czasu była w stanie, który został określonym jako depresja. Dużo dylematów.

bloo

Post » Śro mar 10, 2010 20:09 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Bloo, czy potrzebne jest Ci finansowe wsparcie?
Jeśli tak - ślij PW z numerem konta bo mi się gdzieś zapodział.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro mar 10, 2010 20:11 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Chcesz homeopaty?? Sedatif na stres mam w tabletkach. Mogę ci przywieźć.
"
SEDATIF PC

Postać farmaceutyczna

Tabletki.

Wskazania do stosowania

Wspomagająco w stanach nadmiernej pobudliwości nerwowej, nadmiernej nerwowości spowodowanej stresami, drażliwości, objawach nerwicy wegetatywnej, zaburzeniach snu."
Na pewno kicia sie uspokoi.
Ostatnio edytowano Śro mar 10, 2010 20:14 przez Anda, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro mar 10, 2010 20:11 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Ja konsultowałam się z wetkami i zrobiłam dokładnie tak jak mi kazały-łacznie z głodówką,no cóz-Twoja wola,Twój wybór.Ale pamietaj,że tak długa podróż to ogromny stres dla kociny,nie wiem czy nie bardziej szkodliwy niż prochy.
:ok: :ok: :ok: :ok: ,żeby wszystko poszło gładko!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro mar 10, 2010 20:14 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

kropkaXL pisze:,dostały promazyne,po pół tabletki na 12 godzin przed podróżą i po 1 tabl.na godzine przed podróżą-dawka w 1 tab-25 mg-na kota ok 5-6 kg

Bardzo proszę, żadnych psychotropów :roll:
Sam da sobie radę, ok. 19:30 będziemy w domu, od 11-tej - to jest 8 godzin w transporterze, nic jej nie będzie. Spokojnie :ok:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Śro mar 10, 2010 20:17 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Poproszono mnie na innym watku o doradzenie,napisałam tylko to co poleciła mi wetka i tyle.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro mar 10, 2010 20:23 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

pixie65 pisze:Bloo, czy potrzebne jest Ci finansowe wsparcie?
Jeśli tak - ślij PW z numerem konta bo mi się gdzieś zapodział.

Damy radę, dziś Matki Boskiej Pieniężnej :twisted: Niech również moja rodzicielka ma wkład, dajmy jej szansę :twisted:

Anda, jutro wpadnę to pogadamy.

Dobra sikanie mamy na podkłady, a co z kupą? 8) Zaopatrzę się w woreczki, ale wyciągnąć kota i toto (chociaż znając życie żeby wyciągnąć kupę trzeba ją będzie skrobać z kota :roll: ), i kota przypilnować, i włożyć (a Sam nie lubi transporterów), nie lada wyzwanie.

bloo

Post » Śro mar 10, 2010 20:25 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

kropkaXL pisze:Poproszono mnie na innym watku o doradzenie,napisałam tylko to co poleciła mi wetka i tyle.

Rozumiem ;) Ja się zawsze boję nieprzewidzianej reakcji na leki podczas podróży, w takim wypadku w pociągu nic nie można zrobić... :roll:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Śro mar 10, 2010 21:21 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

bloo pisze:Dobra sikanie mamy na podkłady, a co z kupą? 8) Zaopatrzę się w woreczki, ale wyciągnąć kota i toto (chociaż znając życie żeby wyciągnąć kupę trzeba ją będzie skrobać z kota :roll: ), i kota przypilnować, i włożyć (a Sam nie lubi transporterów), nie lada wyzwanie.

Na wszelki wypadek weź ze sobą nawilżane chusteczki (takie jak te do niemowlęcych pup tylko w małych opakowaniach).
Może masz albo chciałabyś mieć szelki ze smyczą?
Żeby zabezpieczyć kota i się na wypadek konieczności wyjmowania z transportera.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro mar 10, 2010 21:36 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

pixie65 pisze:Może masz albo chciałabyś mieć szelki ze smyczą?
Żeby zabezpieczyć kota i się na wypadek konieczności wyjmowania z transportera.

To jest bardzo dobra propozycja. Szelki na kocie i smycz w kieszeni mogą się przydać :ok:

bloo liczę na to, że czego nie zużyjesz w drodze do Wawy, to mi przekażesz na dalszą trasę ;)
ObrazekObrazek

coztego

Post » Czw mar 11, 2010 11:03 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Powodzenia Sam Bloo i coztego podczas podróży :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw mar 11, 2010 15:59 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE lub WARSZAWA - ZABRZE!

Mam chusteczki dla bobasów, mam szelki i smycz (to były czasy, kiedy Bandzior mieścił się w szelki :spin2: ), tak jak pisałam wcześniej mam podkłady, chociaż może jeszcze dokupię. Mam homeopaty od Andy na wszelki wypadek. Będzie jedzenie, jakieś zapasowe koce (Anda mówi, że zimno, ja tam wierzę :mrgreen: ), woda mineralna, micha, hmmm, chyba tyle, co?

Coztego, przekażę wszystko, co tylko będzie potrzebne, spoko loko :wink:

Kussad, dziękujemy :mrgreen:

bloo

[poprzednia][następna]