Przerasta mnie to .....no i przerosło..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 09, 2010 22:23 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Kurde i znów pod górkę...

Zaklinam los, żeby nie było więcej "+" !!!!!

Szkoda tych kotów - bardzo szkoda... :(

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Śro mar 10, 2010 10:14 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

co tam u naszych kociastych??? jak one się czują? - za ich zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro mar 10, 2010 11:07 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

obejrzałam tyłeczek kreski-wyglada oki, wiec mam nadzieje,ze nie ma kicia rozwolnienia.
maila nadal nie dostałam.
U kotków dziś dobrze...

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro mar 10, 2010 11:40 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Kurcze nie panikujcie, bo zejść można.
Otworzylam stronę i myślałam, ze już cos następnego wiadomo:(
Trzeba tylko mocno się rozglądać, zeby być przygotowanym na wszystkie ewentualności. No i szukać szukać.

Wszyscy, którzy maja pojęcię o pozyskiwaniu funduszy pomyślcie czy da się gdzieś znaleźć takie fundusze na kocie sanatorium, hospicjum czy jak to nazwać.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro mar 10, 2010 12:30 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Mała załóż wątek, że szukamy domów dla fivków. Bo narazie nie wiadomo jak sie nie przejdzie wątku o co chodzi. A jak popilnujemy watku, żeby był widoczny to więcej osób, które mogłyby pomóc dowie sie o problemie.
Bo tak kisimy się we wlasnym towarzystwie.

Wciąż zaglądam do watku czy nie ma czegos fajnego z wiadomości. No bo przeciez sie pojawią:))

Lidka

Post » Śro mar 10, 2010 12:46 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Lidka pisze:Mała załóż wątek, że szukamy domów dla fivków. Bo narazie nie wiadomo jak sie nie przejdzie wątku o co chodzi. A jak popilnujemy watku, żeby był widoczny to więcej osób, które mogłyby pomóc dowie sie o problemie.

Lidko, i tak przeważnie będziemy się tak kisić. :wink:
Ile jest osób, które świadomie wezmą FIV-ka? Ile jest osób, które nawet jak pomyślą o tym, będą miały odwagę napisać o tym na forum? Przecież `poprawność zdrowotna` zakazuje łączenia kotów nosicieli z nie-nosicielami. A ile osób ma możliwość i jednocześnie dość samozaparcia, by izolować koty?
Z kolei nowe, niedoświadczone osoby będą się zwyczajnie bały brać koty `z wyrokiem` - ale czego się spodziewać po nowych, skoro i [wydawałoby się] doświadczone osoby potrafią zalecać eutanazję nosicieli.

Mam chyba gorszy dzień...
Złoszczę się na siebie za to, że więcej nie mogę, że edukacja zdrowotna kociarzy ma takie właśnie skutki, wreszcie - że świat jest do dupy dla małych kotków.

Jesooo - róbcie te testy, bo wszyscy tu powariujemy z niepewności. :wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro mar 10, 2010 12:59 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Ale wiesz, taki wątek "celowy" pozwoli może troche na edukację. No i jeszcze wyośli problem.
Ja wiem, że dziewczynczy zgrzytają, bywa, ząbami na moje wpisy, ale czasem piszę coś głupiego z bezsilnosci:( A teraz bardzo bym chciała, żeby wszystkie miały szansę.

Lidka

Post » Śro mar 10, 2010 13:02 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Agn pisze:
Lidka pisze:Mała załóż wątek, że szukamy domów dla fivków. Bo narazie nie wiadomo jak sie nie przejdzie wątku o co chodzi. A jak popilnujemy watku, żeby był widoczny to więcej osób, które mogłyby pomóc dowie sie o problemie.

Lidko, i tak przeważnie będziemy się tak kisić. :wink:
Ile jest osób, które świadomie wezmą FIV-ka? Ile jest osób, które nawet jak pomyślą o tym, będą miały odwagę napisać o tym na forum? Przecież 'poprawność zdrowotna' zakazuje łączenia kotów nosicieli z nie-nosicielami. A ile osób ma możliwość i jednocześnie dość samozaparcia, by izolować koty?
Z kolei nowe, niedoświadczone osoby będą się zwyczajnie bały brać koty 'z wyrokiem' - ale czego się spodziewać po nowych, skoro i [wydawałoby się] doświadczone osoby potrafią zalecać eutanazję nosicieli.

Mam chyba gorszy dzień...
Złoszczę się na siebie za to, że więcej nie mogę, że edukacja zdrowotna kociarzy ma takie właśnie skutki, wreszcie - że świat jest do dupy dla małych kotków.

Jesooo - róbcie te testy, bo wszyscy tu powariujemy z niepewności. :wink:

Jakby co, to w stolycy służę telefonem do Pana Osiatkowywacza. Wystarczy jakaś wnęka, kąt w mieszkaniu i już można stworzyć kocią izolatkę. Szlag mnie trafia, że moje mieszkanie nie jest z gumy. I że moja matka zapisała willę bratu :evil: Tam byłoby DWA PIĘTRA dla kociastych...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 10, 2010 13:05 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Wciąż zaglądam do watku czy nie ma czegos fajnego z wiadomości. No bo przeciez sie pojawią:))

Jest przecież wątek "FIV-ki pariasi kociego świata". I boguszki miały swój wątek adopcyjny... Jak się to skończyło - wiadomo. Poza dwoma (jeden pojechał do Niemiec) kociska wylądowały u Agn. Albo siedzą (chyba 3 sztuki) w forumowych DT.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 10, 2010 13:19 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

własnie, watek o Fiv jest, jak wyjda plusy-napisze tu, zmienie tytuł, wymienie konkretne koty
choc przyznam ,ze nie mam nic prawie optymizmu w sobie

Jak bedzie dwoch, trzech pozytywnych to bedziemy mysle, bardzo walczyć.
Jak bedzie ich kilkanascie-nie ma co się oszukiwac,ze znajdą przystań

Mała1

Post » Śro mar 10, 2010 17:20 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Trzeba do konca walczyć.
Przecież właściwie teraz tym kotom nic sie nie dziej. To nie są zabiedzone koty.

Lidka

Post » Śro mar 10, 2010 17:31 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Lidka pisze:Trzeba do konca walczyć.
Przecież właściwie teraz tym kotom nic sie nie dziej. To nie są zabiedzone koty.

Lidziu-tak,teraz się Im nic nie dzieje,ale jak test będzie pozytywny,nie daj Bóg,to nie ma miejsca dla takiego kota w schronisku :cry:
Ta kociarnia,w której teraz siedzą musi się zwolnić dla kotów świeżo po sterylce lub takich które źle tolerują przebywanie w większej grupie lub na zewnątrz.I to jest podstawowy problem-co zrobić z kotami +
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Śro mar 10, 2010 18:01 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Agn-wyglada na to,ze pociag do Torunia wyruszy w sobotę-czy to Ci jakos krzyzuje plany?

Lidka-one po testach + w schronisku po prostu nie moga zostać.Tak jak pisałam juz gdzies tam wczesniej, ze wzgledu na dobro ogołu kotów, a jest to jak sama wiesz ostatnio duzy ogół, koty z plusem bedą poddane eutanazjii
Na tą kociarnie np sa wypuszczane kotki dzien po sterylkach, bo klatki juz powoli zaczynaja pękac znów w szwach.
Rok temu o tej porze roku kotów na kociarni było 12cie. W tym roku jest około 60 szt, a jak wiesz ciagle przychodza nowe. A sezon tak naprawde dopiero sie zaczyna.
Nie chce mysleć nawet jak to będzie latem, jak będzie tłok.
A na kociarni koty sie bija czesto, tak naprawde sie biją...niestety.Wystarczy jeden nerwowy jedynak.To prawie codziennie zmieniajaca sie grupa kotów, ciagle jakis nowy, wiec ciagle nerwowo

Mała1

Post » Śro mar 10, 2010 20:47 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Boje sie o tym wszystkim myslec :(

no nic
po pierwszych testach juz cos bedzie wiadomo.
trzeba zaklinac los, zeby nie było juz +
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro mar 10, 2010 20:49 Re: Przerasta mnie to - trzymajcie kciuki za minusy

Bardzo się denerwuję jutrem :|
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

[poprzednia][następna]