rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 05, 2010 22:08 rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Kochani,

Z powodów osobistych, o których nie chcę publicznie opowiadać jestem zmuszona poszukać nowego domu dla moich dwóch kilkuletnich kotek Rosyjskich – Amber i Maszy.
To była dla mnie bardzo ciężka decyzja i przez rok starałam się poszukać innego rozwiązania.

Bardzo bym chciała aby trafiły one do jednego domu ponieważ są ze sobą bardzo związane.
Kotki nie przepadają za małymi dziećmi, więc odpowiedni domek dla nich to domek bez dzieci lub z dziećmi powyżej 10 lat.

Masza – młodsza, 3 lata temu przyjechała do nas z Niemiec:
To spokojna kotka, która chadza swoimi drogami. Najszczęśliwsza jest kiedy dajemy jej spokój. Na głaskanie przychodzi tylko wtedy kiedy sama ma na to ochotę. Szczególnie przymilna gdy prosi o jedzenie, wtedy można ją nawet brać na rękę 
Uwielbia ciepło, wypoczywa na kaloryferach lub kominku. Lubi wspinaczki. Im wyżej tym lepiej.
Jest bardzo piękną kotką. Ma wyjątkową sierść. Bardzo jasną i miękką. To zdecydowanie wyróżnia ją spośród innych kotów rosyjskich. Jest przedstawicielem rasy w nowym typie.

Amber – starsza, 6 lat temu przyjechała do nas z Gdyni:
Bardzo miła, zrównoważona kotka. Jej delikatna barwa głosu kojąco i kokietująco wpływa nawet na największych przeciwników kotów. Mieszkać z nią, to być każdego dnia hipnotyzowanym zielenią jej oczu, to czerpać przyjemność w dotyku wyjątkowej
lekkości niebieskiego futra, to żyć z prawdziwie dworskim kotem.
Amber jest zadziwiającym przykładem połączenia siły i delikatności. Podczas polowań na np.
owady budzi się w niej prawdziwy lew... aby za chwilę spokojnie zasnąć w łapkach swojej kuzynki Maszy. Czasami kotka postanawia sprawdzić miłość opiekunów i oddala się do drugiego pokoju nawołując mnie głosem równym płaczu dziecka. Trudno być obojętnym wobec takich lamentów. Trzeba ją wygłaskać – uwielbia to! Nie protestuje gdy noszę ja na rękach. Wręcz domaga się pieszczot.

Prawdziwie zainteresowanych opiekunów zapraszam do kontaktu mailowego ze mną pod adresem: aurorakoty@yahoo.com

aurora

Od: Sob sie 13, 2005 14:59

Post » Pt mar 05, 2010 23:00 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

pięknoty... zapiszę wątek, podrzucę przy okazji.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt mar 05, 2010 23:18 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Obrazek

Maszka i Amberka

aurora

Post » Sob mar 06, 2010 11:18 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Ze względu na maile jakie otrzymuję w sprawie kotek dodam, ze nie są one kotami wychodzącymi.

aurora

Post » Sob mar 06, 2010 13:06 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Czy są wysterylizowane? Oby nie trafiły na rozmnażacza!

auraa

Od: Wto wrz 16, 2008 16:09

Post » Nie mar 07, 2010 0:49 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Masza jest dawno po sterylizacji, Amber wysterylizuję przed oddaniem. Wcześniej nie było potrzeby gdyż rujki miała bardzo rzadko i przechodziła je wyjątkowo spokojnie.

Kotki są do adopcji - oczywiście z umową adopcyjną.

aurora

Post » Nie mar 07, 2010 0:51 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Auroro, uracz Miau większą ilością zdjęć Twoich błękitek... :)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie mar 07, 2010 1:06 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Proszę bardzo :-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

aurora

Post » Nie mar 07, 2010 1:32 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

aaaaaaaaaach... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie mar 07, 2010 1:34 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Sa naprawde piekne. Bol wiaacy sie z rozstaniem musi byc ogromny. Zycze kochajacych domkow. Mam nadzieje ze nigdy w zyciu nie zostane postawiona w podobnej sytuacji jak autorka watku :?
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie mar 07, 2010 2:04 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Ból związany z rozstaniem jest duży, ale zapewne poznam go dogłębnie dopiero w dniu kiedy dziewczyny będą opuszczać mój dom. Później ten strach czy mają dobrze... czy się nie pomyliłam wybierając nowy domek :(

To była ciężka decyzja. Najgorszy był wybór. Mam 4 koty, a mogę zatrzymać najwyżej dwa. Musiałam wybrać z tej 4. którą kocham.

Zostaje ze mną syjamka i orientka. Syjamka ma 8 lat. Jest najstarsza, troszkę choruje. Jej wiek jak i choroba sprawiły, że podjęłam taką decyzję w wyborze. Poza tym jest ze mną bardzo związana, płacze nawet gdy wychodzę do innego pokoju i zamykam za sobą drzwi. To dla niej kupiliśmy orientkę. Rusy trzymały się zawsze razem.

Obrazek

Obrazek

aurora

Post » Nie mar 07, 2010 9:03 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

aurora pisze:To była ciężka decyzja. Najgorszy był wybór. Mam 4 koty, a mogę zatrzymać najwyżej dwa. Musiałam wybrać z tej 4. którą kocham.

ojej .... :(
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Śro mar 10, 2010 11:58 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

up ! :kotek:
i kciuki za dobre domki :ok:
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Śro mar 10, 2010 17:10 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

Dzięki Asiu, poszukiwania ciąg dalszy.

aurora

Post » Śro mar 10, 2010 17:49 Re: rosyjskie niebieskie - szukam domku dla 2. kotek

halbina pisze:aaaaaaaaaach... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

no właśnie aaaaaaaaaaaaaaaaa............. :1luvu:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

[następna]