Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2010 12:53 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Tylko, że Ty Apsik77 jesteś członkiem prozwierzęcej społeczności, zorientowana w potrzebach i pielęgnacji zwierzęcia. Nie zawsze rodzice, których pociechy nagle wyrażą chęć posiadania czworonoga tacy są. Najczęściej nie mają o tym zielonego pojęcia. Natomiast jesli mają i pomimo tego równie mocno jak ich dziecko pragną tego zwierzaka (psa/kota/chomika/padalca/ect), to... nie czekają na błogosławiony gest fundacji tylko zwierzę już dawno w takiej świadomej rodzinie jest.
Żaden rozsądny rodzic nie przyjmie żywego stworzenia w prezencie dla dziecka (dziecka zdrowego czy chorego, nie ma znaczenia) jeśli nie jest to jego (rodzica) pragnieniem, a nie tylko ukłonem w stronę dziecięcego marzenia. Poza tym jak pisałam wcześniej uważam, że dla rodziny z dzieckiem objętym szczególną opieką medyczną zwierzę powinno pochodzić TYLKO ze sprawdzonej pod względem zdrowia (genetyka) i charakteru hodowli. Tutaj była mowa o niekontrolowanym rozrodzie, być może również w pokrewieństwie, to nie jest dobre źródło dla judymowskich gestów.
I jak już ktoś powyżej napisał trzeba pomyśleć o piesku nauczonym przynajmniej zachowywania czystości w domu (choć wiem, że wiele yorków robi w domu do kuwety :roll: )
Odniosłam wrażenie (być może błędne) że pieski z tej hodowli są w pewnym sensie "potrzebujące specjalnej troski", więc należy znaleźć im domy, które skupią się na ICH zdrowiu i komforcie przede wszystkim, a nie niejako przy okazji.
Czsem próba upieczenia na siłę dwóch pieczeni przy jednym ogniu może być nieciekawa w skutkach... oby nie było tak w tym przypadku...
Żeby było jasne, nie dyskredytuję dziecięcych marzeń, mam różne zwierzęta i dwoje małych dzieci, ale zwierzęta towarzyszyły mi zawsze, jeszcze zanim zostałam matką, a nie dlatego że dzieci chciały

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Pon lut 15, 2010 13:21 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:dla wyjaśnienia ,piesek nie jest z tej hodowli.
Jest z Warszawy.
ma 10 tyg.
rozumiem,że temat gorący ale czytajmy to co jest napisane wczesniej.... :?
Serniczek

Post » Pon lut 15, 2010 15:57 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Może to banał co powiem , ale marzenia dodają wiary w to ,że będzie lepiej i ,że świat nie kończy się dla chorego dziecka na szpitalach i rehabilitacjach . Wszyscy mamy prawo do marzeń , które mogą zdziałać wiele dobrego.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pon mar 08, 2010 13:22 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

piesek pojechał i mam nadzieje że wszyscy go pokochają.
a Matylda będzie miała powód do szybkiego powrotu do zdrowia.
Wychowałam się ze zwierzętami ,moje dziecko wychowałam ze zwierzętami ,wnuczkę wychowuje w bardzo licznym futerkowym stadzie ...
od nas tak wiele zależy.

Oczywiście przegadałam wiele długich minut z całą rodzina Matyldy za czym zdecydowałam się spełnić to marzenie ,oczywiście z czyjąś pomocą. 8)
będzie również podpisana umowa adopcyjna z klauzulą o kastracji itp.równie dokładna jak umowa adopcyjna kota. :wink:

Wszystkim wolontariuszom Fundacji Spełnione Marzenie wielkie uznanie za to co robią.
bibuś tobie wielkie dzięki za naświetlenie sprawy .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto mar 09, 2010 8:01 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

:1luvu:
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Śro mar 10, 2010 12:50 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Jamagda

Od: Wto cze 09, 2009 8:06

Post » Nie mar 21, 2010 22:21 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

jakby Wam się przydały te kontakty- nie wiem, czy to odpowiedzialne potencjalne domki, ale warto sprawdzić:

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z193204855

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z193007515

trzymam kciuki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]