Bura i tri ciachnięte, Rudy i Pusio w DS, Tęcza w DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 19:28 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe.Straciliśmy DT :( Pilnie DT/DS

:ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob lut 20, 2010 1:52 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe.Straciliśmy DT :( Pilnie DT/DS

kinia098 pisze:Oj, żeby mi się udało ją złapać :( Na razie nie wiem, kiedy będę ją łapać :/

pisałaś, że może być w ciąży, dlatego łapiesz na początku ferii... pisałaś też, że kotka daje się dotknąć- więc ze złapaniem nie powinno być problemu :roll: myślę, że nie wolisz potem usypiać ewentualnych maluchów, jeśli uda Ci się je odpowiednio wcześnie odnaleźć?

tak, wiem, nie kopie się leżącego, ale czasem trzeba zmobilizować... :twisted:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lut 20, 2010 7:26 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe.Straciliśmy DT :( Pilnie DT/DS

XAgaX pisze:tak, wiem, nie kopie się leżącego, ale czasem trzeba zmobilizować... :twisted:

Ktoś kiedyś się zastanawiał: "No to kiedy ich kopać?" :wink:

Kinia mobilizuj się, ja - i nie tylko ja - trzymamy kciuki za łapankę :D

Kaprys2004

Post » Sob lut 20, 2010 15:06 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe.Straciliśmy DT :( Pilnie DT/DS

W ferie wysterylizowałam Łatkę. Była u mnie jakieś 5 dni, a ja transporter mam tylko jeden.
Poza tym rzadko kicię widzę, a Pani, której ona daje się dotknąć jakoś niezbyt chce współpracować. A kicia nie jest oswojona tak jak, np. Klucha i na mój widok ucieka. Miałam łapać, to znowu urząd odmówił darmowych sterylek. Wpadnie mi teraz kasa na sterylizacje darłowskich kotek, więc będę łapać, ale uwierzcie, że to nie tak łatwo. Mam też inne obowiązki.

PS: XAgaX, podaj mi Twój adres do przesyłki kolczyków z bazarku.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon lut 22, 2010 2:56 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe.Straciliśmy DT :( Pilnie DT/DS

Kciuki więc..

Kaprys2004

Post » Wto lut 23, 2010 0:29 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe.Straciliśmy DT :( Pilnie DT/DS

kinia098 pisze:W ferie wysterylizowałam Łatkę. Była u mnie jakieś 5 dni, a ja transporter mam tylko jeden.

rozumiem. Dlatego zastanowiłabym się nad poszukaniem chętnych DT posterylkowych w Twojej okolicy, jeśli talony z UG nie obejmują obligatoryjnie przechowania (w Warszawie tylko lecznice ze szpitalikiem są brane pod uwagę) - faktycznie zapomniałam o tym, że w dużych miastach łatwiej o przechowanie :oops:

Poza tym rzadko kicię widzę, a Pani, której ona daje się dotknąć jakoś niezbyt chce współpracować. A kicia nie jest oswojona tak jak, np. Klucha i na mój widok ucieka. Miałam łapać, to znowu urząd odmówił darmowych sterylek. Wpadnie mi teraz kasa na sterylizacje darłowskich kotek, więc będę łapać, ale uwierzcie, że to nie tak łatwo. Mam też inne obowiązki.

co do kasy- celowo ciągle przypominam o Kasie Kastracyjnej, żeby pieniądze nie stały na przeszkodzie. Panią "załatwiłabym" ulotkami o korzyściach płynących ze sterylek- podaj mi maila, a Ci podeślę do wydrukowania. I wiem, że to nie tak łatwo- koleżanka w styczniu złapała kotkę, na którą polowała "drobne" 4 lata (ale się obie ucieszyłyśmy!), tym niemniej trzeba próbować- myślę, że nikt nie chce, aby pojawiły się kolejne małe, z którymi nie wiadomo co się stanie...

i wiem, że to nie zawody, ale piszesz z osobą, która pracuje na 3/4 etatu i pisze pracę magisterską ;) nie mówię, że pogodzenie wszystkiego jest łatwe, ale na pewno możliwe :)

i to nie ma być atak- wierzę, że dasz sobie radę, i mocno trzymam kciuki! :)

PS: XAgaX, podaj mi Twój adres do przesyłki kolczyków z bazarku.

zaraz to zrobię, nie było mnie w weekend w domu :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lut 24, 2010 19:36 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

Ja nie wiem, gdzie te maluchy, dziś też ich nie było. Nawet w dwa miejsca patrzałam :| Matki jak na złość też dziś nie było.
Obrazek

kinia098

Post » Czw mar 04, 2010 21:03 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

Dzisiaj również małych nie było... Ani matki. Karmicielka, która miała dzwonić w razie, gdyby złapała kociaki, dzisiaj tylko odchyliła firankę i gdy mnie zobaczyła, to od razu się schowała... :roll: Jestem ciekawa, jaki był powód.... Może jednak wie coś o maluchach, a boi się, że będę wypytywać? ...
Obrazek

kinia098

Post » Sob mar 06, 2010 1:02 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

kinia098 pisze:Dzisiaj również małych nie było... Ani matki. Karmicielka, która miała dzwonić w razie, gdyby złapała kociaki, dzisiaj tylko odchyliła firankę i gdy mnie zobaczyła, to od razu się schowała... :roll: Jestem ciekawa, jaki był powód.... Może jednak wie coś o maluchach, a boi się, że będę wypytywać? ...

nie ma wyboru- trzeba wziąć łapankę matki w swoje ręce i klatkę, żeby uniknąć kolejnego miotu. A karmicielka po prostu czuje, że Cię zawiodła...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob mar 06, 2010 10:17 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

Ale matki też nie widzę :| Nie wiem, gdzie one się podziały. Może matka gdzieś lata, a małe nie wiem :|
Obrazek

kinia098

Post » Sob mar 06, 2010 23:06 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

jeśli matka ma jakieś ulubione miejsca, o których wiesz, rozpoczęłabym łapanie właśnie od nich. Jeśli żyje, prędzej czy później się tam pojawi.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie mar 07, 2010 13:03 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

XAgaX pisze:jeśli matka ma jakieś ulubione miejsca, o których wiesz, rozpoczęłabym łapanie właśnie od nich. Jeśli żyje, prędzej czy później się tam pojawi.

Zawsze zaglądam tam, gdzie się pojawiała. Tam, gdzie zobaczyłam ją pierwszy raz i pod oknami bloków. Może się gdzieś przeniosła :| I teraz tylko sporadycznie przychodzi na jedzenie.
Obrazek

kinia098

Post » Sob mar 20, 2010 10:28 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

Dowiedziałam się, że niby kociaki zamknięte są w czymś a'la strych 8O 8O Info od okolicznych dzieciaków, więc wierzyć, czy nie 8O
Obrazek

kinia098

Post » Sob mar 20, 2010 10:46 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

Sprawdzić ten strych. Każdy trop jest dobry. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob mar 20, 2010 13:39 Re: Darłowo- kotka tri i jej małe. Małe zniknęły.

Dyktatura pisze:Sprawdzić ten strych. Każdy trop jest dobry. :)

dokładnie, choć trudno mi w tę wersję o strychu uwierzyć. Ale wiem po sobie, że jak czegoś nie sprawdzę, będę miała wyrzuty sumienia...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]