ps. i jeszcze mam pytanie gdzie w Wawie w okolicach Bielany-Żoliborz-Bemowo najlepiej oddać do ludzkiego labu mocz na posiew?
Moderator: Moderatorzy
serum pisze:Szkoda że te wyniki są nie do odczytania
malgorzata_z pisze:- Następne badanie będzie w pn., tj. 08.03.2010.
czy jest również wypłukiwana tak jak NIESTETY hemoglobina, która "leci na łeb na szyję" czy wyniki ukazują jej prawidłowy obraz po kroplówkach? kiedy będę wiedziała jaki jest jej prawdziwy poziom?
... no i morfologia... hemoglobina spadła dramatycznie (hematokryt 16,4; erytrocyty 3,69 w ostatnim badaniu) - spodziewam się, że musi być między tymi wynikami, tzn. między poziomem mocznika w krwi i morfologią, jakaś zależność?
kokolo pisze:Ja wiem tylko tyle, że anemia postępuje przy kroplówkach, ale pewnie wypłukanie mocznika jest priorytetem.
Wiem już też, że furosemid jest b. zły w leczeniu mocznicy.
Podkreślam, że bardzo chciałabym pomóc, ale nie znam się i też radzę poczekać na innych, bo się lepiej znają.
mocno trzymam kciuki.
AlkaM pisze:Ja jako mieszkajaca od lat poza Polska musze przyznac, ze z pojeciem "wyplukiwanie mocznika" po raz pierwszy spotkalam sie na tym forum i nigdzie poza nim
Avian pisze:Pytałam już na moim wątku, zapytam też tu.
Na pewno robicie badania w Laboklinie - czy porównywaliście wyniki laboklinu z tymi robionymi w innym labie? Ja zrobiłam drugi raz w przeciągu paru miesięcy i znów wyszła spora różnica w moczniku.
W listopadzie mocznik wg laboklinu 130, lokalnie 80
wczoraj laboklin 170, lokalnie 70![]()
Pozostałe wyniki bardzo zbliżone.
Kreatynina od listopada maleje sukcesywnie, wczoraj 3,1 (od listopada 4,9)
Ponieważ to nie wyniki leczymy, a kota, nie wyrywam włosów z głowy, bo widzę, ze nie zachowuje się jak kot z podwyższonym mocznikiem. Ma apetyt (wprawdzie wciskam strzykawką, ale je dużo), nie wymiotuje, nie ma zapachu mocznikowego.
Powtórzę za 3 tygodnie, tylko nie wiem, czy znów laboklin, czy szukać jeszcze innego labu ...
malgorzata_z pisze:... i jeszcze jedno: dlaczego Furosemid jest BARDZO ZŁY przy leczeniu mocznicy???
malgorzata_z pisze:jaki inny lek można podać? po odstawieniu Phytophale Kicia praktycznie przestała się drapać więc to pewnie ten lek powoduje reakcję alergiczną.
malgorzata_z pisze:jeśli chodzi o Rubenal 75 i Ipakitine, to wet twierdzi, że nie można podawać ich razem... Kicia bierze teraz Ipakitine, a Rubenal 75 - tak po prawdzie - był na próbę kiedy Kicia przestała przyjmować Ipakitine w pokarmie (myślałam, że tabletki są mniejsze, i że dam radę przemycić).
w pn zaraz zapytam weta o tę kwestię - BARDZO DZIĘKUJĘ za uwagę na ten temat!
malgorzata_z pisze:mam nadzieję, że Kicia będzie walczyć... póki co od 2 dni nie je - nie wiem czy podawać jej coś na siłę???
malgorzata_z pisze:dzisiaj dostała Catosal
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości