*Schr.Opole-Tula i Ingar. WIELKI DZIEŃ! :D*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw mar 04, 2010 19:36 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

:ok:

estela

Od: Nie gru 14, 2008 20:41

Post » Czw mar 04, 2010 20:23 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Prosimy o domek :!:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw mar 04, 2010 22:17 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Kto pokocha tak cudną parkę? kto?
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Czw mar 04, 2010 23:55 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

w górę kochani :)
Obrazek

dzikus

Post » Pt mar 05, 2010 0:03 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Kto mi moze cos wiecej powiedziec o tych koteczkach???
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt mar 05, 2010 0:19 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

anulka111 pisze:Kto mi moze cos wiecej powiedziec o tych koteczkach???

To może ja coś powiem :oops: więcej to powie Buffy albo Boo77
Tula i Ingar, to para kotusiów, które w schronisku znalazły siebie...
To para, która nie powinna być rozdzielona :!:
To para, która powinna znaleźć domek już teraz, bo rok w schronisku, to o rok za dużo jak dla nich .........
To para, która łapie za serducho i czeka,aż ktos to zauważy i ich weźmie, przygarnie, przytuli, przyjmie.......

pragnę domku dla nich i wierzę, że się znajdzie :!:
Obrazek

dzikus

Post » Pt mar 05, 2010 0:57 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

anulka111 pisze:Kto mi moze cos wiecej powiedziec o tych koteczkach???

Trochę w sumie mogę, bo znam zakochaną parę osobiście ;)

Ingarek, to drobny, śliczny burasek z zielonymi oczętami, co prawda troszkę płochliwy, ale w domowych warunkach szybko przekona się że człowiek jest fajny. Miałam takiego chłopaka na DT, po miesiącu wywalił brzuchola do miziania. Ingar dobrze rokuje, przydybany w kąciku pozwala się głaskać, ale najczęściej biegnie do swojej "mamusi" - Tuli. Przy niej czuje się bezpieczny.

Przytulanka to dla mnie kotka/zagadka - z jednej strony, dystyngowana starsza pani. A kiedy chciałam ją pogłaskać to dostałam z pazura :shock: niesamowita kotka, piękna, o czarnym futerku... schronisko to nie dom spokojnej starości, a ona potrzebuje właśnie mnóstwa spokoju i miłości, a wtedy napewno wypięknieje i stanie się kocią królową...

Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt mar 05, 2010 2:09 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Nie potrzebują wiele... troszeczkę miejsca , miseczkę, troszkę miłości i cierpliwości... Potrzebują szansy... szansy aby zaufać że człowiek nie jest zły...
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt mar 05, 2010 6:46 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Czyżby kotki znalazły sie w kregu zainteresowania potencjalnego domku????? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt mar 05, 2010 6:52 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Zapraszam wszystkich na bazarek
Coś dla kolekcjonerów na koty ze Schr.Opole
do końca niedaleko - sobota godz. 21.00.
Obrazek

fcmedyk

Od: Pon cze 08, 2009 6:29

Post » Pt mar 05, 2010 19:57 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

kropkaXL pisze:Czyżby kotki znalazły sie w kregu zainteresowania potencjalnego domku????? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak bardzo bym chciała :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt mar 05, 2010 20:14 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Dziewczyny napisały chyba wszystko co trzeba :) Jeśli coś jeszcze brakuje, proszę pytać.

Dość dobry opis "rodziny" jest w ich ogłoszeniach, np. tu:
http://kociarnia.opole.pl/koty-adopcje/adopcje-pilne
;)

w ogłoszeniu jest też link do filmiku, on bardzo wyraźnie obrazuje to, co ich łączy.

To o czym pisze Cameo, o Tuli. Fakt, potrafi pacnąć łapą. Kiedyś tego nie robiła, na początku była super przytulasta, z resztą dlatego nosi takie a nie inne imię. Z czasem się wycofała, poddała się rezygnacji :( Potrafi uderzyć łapą niejako w obronie syna Ingara, potrafi uderzyć, kiedy dotyka się jej głowy. Kilka miesięcy temu okazało się, że ma poważną infekcję ucha i to ucho ją po prostu boli. Infekcja została na pewno zaleczona, nie wiem czy wyleczona.

Ponad rok w schronie dla takich kotów to stanowczo za długo :(

Jeśli jest jakakolwiek szansa, cień szansy, błagamy o nią!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob mar 06, 2010 7:44 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

Błagamy wszyscy-na kolanach!!!!!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob mar 06, 2010 7:56 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

A ja poznałam Przytualnkę z tej cudownej strony rozmruczanej kotki układającej się potulnie pod ręką. Mruczenie tej kotki przypomina dzwoneczki. Jest wyjątkowe, z początkowo ciche szybko przybiera na sile. Tula lubi drapkanie i głaski. Trzeba zaakceptować to, że kotka nie zawsze mieć ochotę na długie pieszczoty. :1luvu: Ale poddaje się im z lubością. Jest przy tym wspaniała- to jak wypręża grzbiecik i ogonek... :1luvu: Jak ona pięknie, dźwięcznie mrunia... :1luvu:
Jej miłość do Ingara, obcego przecież i to w dodatku kocura, jest przy tym niezwykle wzruszająca. To jak go wylizuje, jak się do niego przytula, jak śpią razem- niczym jego mamusia.
Ingar jest onieśmielony, jestem pewna, że przez warunki w schronisku. Zawsze podchodzi, gdy zaczynam w boksie bawić się z innymi kotami. Próbuje nawet włączać się do zabawy- czyli jest w nim potencjał na radosnego kota.
Ingar daje się głaskać, ale początkowo jest problem z podejsciem do niego. Kiedy to się uda, kocur z prawdziwą lubością poddaje się ludzkim dłoniom. Nie reaguje nerwowo, nie drapie. Widać po nim, że pieszczoty i drapkanie sprawiają mu prawdziwą przyjemność. Kocha bardzo Tulę. Przychodzi do niej nie tylko, kiedy czuje się zgrożony, ale i w momentach, kiedy się potrzebuje zwyczajnie przytulić. Jest bardzo uczuciowym kocurkiem :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Sob mar 06, 2010 8:01 Re: *Schr.Opole-Tula i Ingar.Ponad rok w schronie ;( POMOCY!*

takie koty moglyby byc supertowarzyszami dla kogos, kto potrzebuje troche kociego ciepla w domu, ale nie ma czasu dopieszczac malucha i ogarniac pobojowiska po tym, co maluch narozrabia. takie koty znajda sobie kacik w domu, gdzie beda lubily siedziec. moze czasem przyjda do czlowieka na glaskanie, a moze beda czekac, zeby czlowiek przyszedl do nich.
idealna parka dla osob, ktore wiekszosc dnia spedzaja w pracy, ale chcialyby po powrocie zastac cos miekkiego, cieplego i mruczacego w domu, co na jego widok podniesie glowe z mina: no, jestes nareszcie. :cat3:
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

[poprzednia][następna]