Pokaz kotów rasowych w Toruniu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2004 12:48

Uffffffff
dzwoniłam do sklepu ;) Okazuje się, ze bedzie się tam wsyatwiał tylko 1 hodowca, który będzie miał rodowodowe koty Norweskie Leśne i Rosyjskie Niebieskie.
I będą tylko te kotki!
Uffffffff
Pani nic nie wspominała o promocji RC....

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Pon maja 03, 2004 21:07

Jestem bardzo zainteresowana ,czy ten''POKAZ'' się odbył? Jeśli ktoś to widział proszę o kontakt

EDYTA.G

Od: Pt sty 16, 2004 18:00

Post » Pon maja 03, 2004 21:13

Ja widzialam tylko chwilke.
Koty siedzialy w kontenerkach a co chwila milion ludzi pchalo lapy do klatek. swoja droga ze ludzie wystawioaja swoje zwierztaka na taki stres :?
Z pozytywnych rzeczy to tylko to, ze slyszalam jak facet tlumaczyl madrymi argumentami dlaczego nie kupowac zwierzat bez rodowodu.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon maja 03, 2004 21:47

Kojarze człowieka :? :?

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie maja 09, 2004 0:07

Lidiyo, mam prośbę - czy mogłabyś mi opisać (np. na pw) dokładnie ten pokaz? Odbył się bowiem bez wiedzy o zgody związku, o inspekcji weterynaryjnej nie wspominając :?

Oberhexe

Post » Pon maja 10, 2004 8:33

Witajcie.Wszelkiego rodzaju "sklepowe pokazy" zależą od organizatorów i od......hodowców ktorzy zgadzają sie na wzięcie w nich udziału.
Ja regularnie biorę udział w tzw animacjach RC.
Firma zakupiła na ten cel typową klatkę wystawową.To ja razem z przedstawicielem RC i kierownikem sklepu ustalam w którym miejscu sklepu ma być ustawiona klatka.Koty,tak jak na klasycznym pokazie są cały czas pod moją opieką.Promocją karmy oraz rozdawaniem próbek zajmuje się osoba przeszkolona przez RC.Tak że w moim interesie jest dopilnowanie aby jakiś typek nie pchał rąk do klatki.

Takie animacje nie mogą się odbywać bez skompletowania wszystkich zezwoleń,ale tym zajmuje się sklep.

Uważam że takie pokazy powinny się odbywać jeżeli są zapewnione wszystkie warunki bezpieczeństwa.
Nie wyobrażacie sobie nawet jak ludzie mało wiedzą na temat różnic miedzy hodowlą a pseudohodowlą.

Na szczęście nigdy nie musiałam odmawiać mojego udziału w pokazie dlatego że sklep handlował kotami lub psami.
Jestem temu całkowicie przeciwna!!!
Obrazek

Eury

Od: Pon lut 10, 2003 14:58

Post » Pon maja 10, 2004 9:19

Byłam i rozmawiałam z gościem. Rzeczywiście tłuamczył ludziom,że nie ma kotów rasowych bez rodowodu. Jak należy karmić koty i o nie dbać (to o czym rozmawiamy na dforum). Pan ma w sumie 14 kotów. Część z nich to dachowce. O wszystkie dba jednakowo.
I szczerze mówiąc to ja nie widziałam różnicy mędzy tym pokazem, a wystawą czy pokazem na szerszą skalę....
Obrazek
Obrazek

Keskese

Post » Pon maja 10, 2004 9:42

Keskese, róznica choćby jest taka, ze na wystawe/pokaz trzeba meić zgode inspekcji weterynaryjnej. Ten facet jej oczywiscie nie miał. Ponieważ sprawa sie rozniosła, my teraz mozemy nie uzyskać zgody na nasz, o wiele większy poakz w Bydgoszczy.

Oberhexe

Post » Pon maja 10, 2004 10:47

Megi, nie znam się na przepisach. Nie wystawiałam nigdy kota, więc nie mam pojęcia co i jak trzeba załatwić.

Tylko wg mnie, ten pokaz nie był szkodliwy, a wręcz można powiedzieć, że dzięki temu facetowi niejedna osoba usłyszala o pseudohodowlach i o dobrym traktowaniu kotów. Facet jest wg mnie oki, traktuje koty należycie.
Jesli chodzi o warunki w jakich koty były na tym pokazie, to nie odbiegały one od tych panujacych na wystawach.
Obrazek
Obrazek

Keskese

Post » Pon maja 10, 2004 10:50

Kes, Ty nie musisz mieć pojecia. Ten facet tak, bo jest członkiem związku i nazywa siebie hodowcą. Zgromadzenie trzech kotów rasowych w miejscu publicznym wymaga juz zgody inspekcji weterynaryjnej.

Oberhexe

Post » Pon maja 10, 2004 11:02

Ale tym zajmuje się sklep!!!
Żaden normalny kierownik nie będzie się podkładał żeby coś robić bez zezwoleń.
Każdy sklep jest pod nadzorem tej istytucji :wink:
Obrazek

Eury

Od: Pon lut 10, 2003 14:58

[poprzednia]