» Pt mar 05, 2010 11:39
Re: IsaDORKA i Anfisa - nie jest fajnie :(((((((
Dorka miała wczoraj prawie pełen przegląd - prawie, bo nie pobieraliśmy krwi - to bedzie robione w poniedziałek. Jest stan zapalny listwy mlecznej - dostała antybiotyk i przez kilka dni jej dupsko pokłuję, bo na usg watroba wyszla podrażniona (struktura jednorodna, nie jest powiększona, ale obraz jest dziwny, lekko zaokraglone krawędzie, trudno opisać). Nerki i pęcherz ok, tzn. nerki bez zmian. Za to na rtg pomimo, ze jeszcze rano przy mnie zostawiła kupala w kuwecie i praktycznie od ostatniego zatkania codziennie był, wyszło totalne zapchanie kupalem jelit. To także jest dziwne zważywszy, ze wyproznia sie normalnie, a złóg jest. Daje jej ostatnia szanse na przepchanie jej tego i pozbycie sie, jesli sie nie uda, albo jesli sie uda a jelito sie nie obkurczy czeka ja operacja bo to bedzie oznaczalo megacolon.
Nie wiemy jeszcze wszystkiego bo nie ma badania krwi, ale prawdopodbnie zatrucie toksynami od tego złogu (w ktorym moga tkwic resztki chemi po narkozie) + stan zapalny nałożyły się razem i po odstawieniu antybiotyku zaatakowało.
Anfisa pojedzie na kontrole jutro (mialo byc dzis ale nie wyrobie). Pomimo antybiotyku, kropli, inhalacji nadal nochal zapchany, dzis rano prawie oddychac nie mogla. Podejrzewam, ze na pewno wlazło w zatoki, a że jest to stan przewlekły to w zatokach może dziać się wszystko z grzybica tkanki włącznie. Dodatkowo kazde zkraplanie jest dla nej niesamowitym stresem, o ile przepięknie łyka tabletki, można ją czesać, obcinac pazurki i inne takie bez problemu, to zakraplanie oczu o nosie nie wspomnę wywołuje w niej tak paniczny strach, w ogóle musi się bardzo odprężyć żeby pozwolić sobie głaskać główkę. Można ja wytarmosić i wymiziać wszędzie oprócz głowy.
Troche odetchnelam, ze u Dorki nic zakaźnego się nie dzieje, a z drugiej strony nadal nie wiem na czym stoję. To, że w najbliższym czasie obie musza miec zabiegi -vprzede wszystkim zęby, a Anfisa na pewno również nosek, z Dorkowymi jelitami mam nadzieję, że nie trzeba bedzie działać, to pewne.