Powrót kota- co zrobić?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 03, 2010 23:48 Powrót kota- co zrobić?

Witam wszystkich!
Jestem tu nowa i odrazu proszę was o opinię i pomoc jak mam postąpić!
W czym rzecz:
Na początku października zeszłego roku przybłąkała/ktoś podrzucił na budowę się do nas młodziutką kotkę, no żeśmy ją przygarneli ochrzcili na LUNĘ, była kotkiem siedząco-wychodzącym, ja bardzo się do niej przyzwyczaiłam była u nas do śwąt bożego narodzenia a po nich znikła , chodziłam , szukałąm "kiciałam" nanią i nic , podejrzenie padło na teścia że ją wywiózł. No i w rezultacie pogodziłam się z sytuacją że już jej nie będzie. A tu dziś kot się znalazł! po 2 miesiącach mój mąż jadąc na budowę z ciotką przyfilowała ją na naszej ulicy w sumie obok naszego domu! noo i zgarneli kocinę do chałupy!Nawet dopytywałąm męża czy to aby LUNĘ zgarneli ale ona ma specyficzny pyszczek więc się nie pomylił!

No i teraz nie wiem co mam zrobić, czy to możliwe że sama wróciła? bo nie chciałą bym aby kotka była takim mormonem troche tu troche tam! Nie wiem czy ktoś ją podobnie jak my przygarną bo myślał że bidulka- bo to akurat zimno było, czy może ktoś zamknął żeby myszy w domu nie mieć ( bo niestety taka okolica i sąsiedzi) a teraz ciepło i wypuścił? a do tego teraz okras "miłości" kotków i ktoś pozbył się problemu :-( Wiem że była z jeszcze innym kotkiem ale generalnie łaziła po ulicy! (i tu stawiam na sąsiadów)
Proszę was o opinie...pomoc! czy zostaje mi tylko ją zamknąć i żeby nie wychodzuiła ewentualnie na smyczy? czy zostawić i żeby wróciłą tam gdzie ostatnio przebywała.......tylko że będzie mi z tym źle...
Pozdrawiam
Kinga

A to włąśnie kicia po miesiącu pobytu u nas( generalnie przyszło chude, i brudne) u nas przytyła i wypiękniałą
http://images40.fotosik.pl/222/8a26d26b41a82e21.jpg
za duze zdjecie zamieniono na link. K

nania

Od: Śro mar 03, 2010 23:22

Post » Czw mar 04, 2010 0:16 Re: Powrót kota- co zrobić?

Jak to co robić ? Cieszyć się z powrotu kotki :D Mam też nadzieję że kotka wysterylizowana ....
Ludzie którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami....

Coola

Od: Czw cze 04, 2009 22:27

Post » Czw mar 04, 2010 0:33 Re: Powrót kota- co zrobić?

Coola pisze:Jak to co robić ? Cieszyć się z powrotu kotki :D Mam też nadzieję że kotka wysterylizowana ....

Nooo ...niestety nie zdążyliśmy jej wysterylizować, bo jeszcze nawet nie miała pierwszej rui..... wszystko było w planach a kotka zniknęła, noo też tego się obawiam że ten kto ją trzymał sprawy nie dopilnował a teraz pozbył się problemu dając kocinie kopa w d... sorry ....takie mam dziwne przeczucie zę to jest powodem powrotu kotki.
Nooo ja się oczywiście bardzo , tylko odrazu odczułam presję otoczenia..czyt. rodzice, teście... mimo że mój dom i mój kot... :-(

nania

Od: Śro mar 03, 2010 23:22

Post » Czw mar 04, 2010 5:28 Re: Powrót kota- co zrobić?

Leć do veta, bo nawet w ciąży można kotkę ciachnąć a ominie Cię szukanie domów dla n kociąt :roll: . Pewnie, że się cieszyć! No i może raczej nie wypuszczać, będzie bezpieczniej ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw mar 04, 2010 5:40 Re: Powrót kota- co zrobić?

bezpieczniej żeby kotka nie wychodziła z domu, kot wcale nie musi wychodzić, a jak raz zaginęła to może zaginąć znowu
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Czw mar 04, 2010 14:04 Re: Powrót kota- co zrobić?

Nie wypuszczać, może zaginąć, wpaść pod samochód, zostać pogryziona przez psa itd.
No i koniecznie wysterylizuj nie zwlekając, bo być może już jest w ciąży, a zaraz będzie wiosenny wysyp kociaków, dla których nie starcza domów :(

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03