Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 02, 2010 21:34 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Czy to prawda, że Lusi adoptowana?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro mar 03, 2010 16:36 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Bungo pisze:Czy to prawda, że Lusi adoptowana?

Tak :)

ToraNeko

Od: Wto lut 16, 2010 17:25

Post » Śro mar 03, 2010 20:57 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

chociaż ona się doczekała :cry:

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Śro mar 03, 2010 21:54 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:chociaż ona się doczekała :cry:

Co się stało?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro mar 03, 2010 23:12 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Aldona?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro mar 03, 2010 23:13 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Bungo pisze:
Tunisia pisze:chociaż ona się doczekała :cry:

Co się stało?

No własnie?
Chyba nie Aldona...?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro mar 03, 2010 23:41 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

niestety Aldonka :(

Tunisia

Post » Czw mar 04, 2010 0:30 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:niestety Aldonka :(

o nie...:cry:

mahob

Post » Czw mar 04, 2010 8:23 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

A jak Faga ? Jak testy białaczkowe ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw mar 04, 2010 8:42 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Akima pisze:A jak Faga ? Jak testy białaczkowe ?

z tego co wiem, to niestety :(
ale czuje sie dobrze, ma apetyt

aha, Izabelka zdaje sie ze ma mocznice:( szczegolow nie znam
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Czw mar 04, 2010 13:29 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Nowi na stronie schroniskowej, przerzucam tu i do pierwszego postu. Wiemy o nich cos wiecej? Gdzie siedza?

MICIA 37/02/10

Micia to przemiła koteczka o ślicznym ubarwieniu. Lubi się przytulać i ugniatać przysłowiowe ciasto. Z pewnością okaże się wspaniałym kocim przyjacielem. Czeka na dobry, odpowiedzialny dom, który należycie o nią zadba i nigdy nie porzuci.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNARZ 46/02/10

Marynarz to milutki, rudy, pręgowany kocurek, bez skrupułów oddany przez właściciela. Czeka na nowy dom, w którym będzie mógł na nowo zaufać ludziom. Początkowo jest trochę nieśmiały, ale wzięty na ręce wtula się w człowieka, potrzebuje dużo serca, a na pewno odwdzięczy się tym samym.

Obrazek
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Czw mar 04, 2010 14:05 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Weszłam właśnie na stronę dwukropek.pl - gdzie dodaję ogłoszenia i ze zdziwieniem zobaczyłam, że serwis ten będzie zamknięty 8O . Nie będzie już można dodawać ogłoszeń.
Oni tam sugerują w zastępstwie stronę kupsprzedaj.pl - mogę tam przenieść ogłoszenia.
Na kupsprzedaj też wystawiam ogłoszenia różnym zwierzakom i jakiś tam odzew z tej strony jest, więc może nie jest jakaś zła.

Tak więc zamiast dwukropek.pl będe teraz wystawiać na kupsprzedaj.pl.
Poza tym adopcje.org tak jak do tej pory.

:roll:

mahob

Post » Pt mar 05, 2010 20:02 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Mićka po sterylizacji wróciła do karmicielki, Marynarz wciąż jest (mg 6). Jest to bardzo wystraszony kocurek w wieku około 1,5 roku, zaszczepiony, wykastrowany, oddany przez właściciela, całkowicie domowy i milutki. teraz chowa się w zamkniętym na zewnątrz włazie na wybieg, gdzie niestety przesiaduje Miła i miałam problem z wydłubaniem go stamtąd ponieważ dostałam solidnie po łapach od przemiłej Miłej - j3nny jak będziesz w niedzielę to uważaj z wkładaniem tam rąk aby pogłaskać Marynarza bo poleje się krew ;)

Fagulinkę można nadal ogłaszać ponieważ poza permanentnym zapaleniem spojówek jest zdrowa tj. nie ma białaczki :ryk: i wogóle bywa ostatnio niezwykle milutka i kochana

nowe wcielenie Mohera - Bajor, on jest już prawie 2 miesiące, nic nie pisałam bo nie było wiadomo czy wogóle wyjdzie na prostą
trafił po wypadku i wyglądał makabrycznie, jest starszym miłym kocurem ok 7-letnim, ma chorobę autoimmunologiczną objawiającą się powstawaniem pęcherzy na skórze, trzeba to smarować maściami ze sterydami, w końcu chyba stwierdził ze chce do domu i zabrał się za siebie, teraz wygląda tak:

Obrazek

A to Zdenek z białaczką, on tak bardzo lubi pozować do zdjęć że nie mogłam się oprzeć więc wstawiam, taki z niego kozak
Obrazek

Tunisia

Post » Pt mar 05, 2010 20:24 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

aaa powstawiam sobie tutaj koty, które pilnie potrzebują nowych opiekunów . mimo że mieszkają w domu nie są zsocjalizowane (poza nielicznymi wyjątkami), koty, kotki w łącznej liczbie 8 są grubaśne, niedotykalskie, mocno starsze, wysterylizowane. Ich schorowana pani, przebywa teraz na badaniach, przez cały kwiecień będzie w szpitalu, potem nie wiadomo co będzie, prawdopodobnie przeprowadzi się do córki, poza Kraków, tam też są koty, więc p. Danusia bardzo prosi o znalezienie swoim ukochanym (choć trudnym) kotom nowych domów. Pani na pewno zabierze za sobą kotkę Tangusię, która wykarmiła na smoczku, a która ma obecnie 20 lat :!:
na razie (nie wiadomo kiedy p. Danusia wróci do domu) kotami zajmujemy się na zmianę ja z jej sąsiadką
zdjęcia kotów powstawiam i muszę pomyśleć co dalej
Agatka - bardzo miły i przylepny pączek - to ten wyjątek :) choć jak robiłam zdjęcia to wlazł po łóżko
Obrazek

Persik - najgrubszy kot na świecie i bardzo przyjazny, to tzw. cyt. "synek mamusi"
Obrazek

Murzynka - wiekowa i płochliwa, przygarnięta z ulicy bardzo bardzo dawno temu wraz z małymi (o których niżej), dała się sfotografować w zamian za wołowinkę
Obrazek

[IMG=http://img215.imageshack.us/img215/7458/murzynka2.jpg][/IMG]

Tunisia

Post » Pt mar 05, 2010 20:26 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Kto oddał tego rudzielca ? Znacie nazwisko ? Bardzio mi przypomina mojego Irisha, którego wyadoptowałam.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

[poprzednia][następna]