Pakt Czarownic XIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 10:35 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

OT - na pocieszenie zmaltretowanej Siostry Matahari dodam, że jakaś bakteria czepiła sie i mnie. Wniosek - częstowano nimi równiez na wynos :wink:

OT nr 2 - czekajcież, juz ja wam następnym razem przywiozę łososia :x , sama w niedziele resztki dożerałam - nikt o przepis nie zapytał :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro mar 03, 2010 11:03 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

AYO pisze:OT - na pocieszenie zmaltretowanej Siostry Matahari dodam, że jakaś bakteria czepiła sie i mnie. Wniosek - częstowano nimi równiez na wynos :wink:

OT nr 2 - czekajcież, juz ja wam następnym razem przywiozę łososia :x , sama w niedziele resztki dożerałam - nikt o przepis nie zapytał :cry: :cry: :cry:

przepis to ja miałam dostać... i właśnie dożarłam resztki i za malizną mi smakowało... kcem jeszcze...
dogorywam, ale footra nie dają niestety...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Śro mar 03, 2010 11:11 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

AYO, ja kcem przepis na ŁoSosia :D

Baciczko, skąd te piękne liseczki ? Czy to jakies forumówki ? ja kcem więcej zdjątek i w ogóle :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro mar 03, 2010 11:13 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Sie robi już:
Proporcja na 1 kg płatów surowego łososia - maja byc grube.
3 łyzki cukru
2 łyżki soli
1 łyżka białego pieprzu świeżo mielonego
gorczyca
koperek drobno siekany
Łososia podzielic na kawałki, z których potem ładne plasterki wyjdą, dokładnie odsączyć, nasmarować mieszaniną i ułożyć na zakładkę skórą do góry.
Przez najlepiej trzy dni trzymać na najzimniejszej półce lodówki i kilka razy dziennie nasączać sokiem, który się wytworzył.
Można też dodać trochę cytryny.
Przed podaniem na stół obrać z marynaty, włożyć na chwilę do lodówki, żeby się lepiej kroiło - potem pokroić możliwie cienko be skóry oczywiście. :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro mar 03, 2010 11:21 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Widziałam ostatnio piękne filety świezego łososia w supermarche (o ile tam mozna mówić o dobrym towarze ... :roll: ).
Wypróbujemy :ok: Dzięki :D
Obrazek

psiama

Post » Śro mar 03, 2010 11:22 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

A ja mam nerwa, aż mnie nosi...

Ludzie, czy życie to musi być taka kara? ZA CO?

Nerwa mam! I basta.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro mar 03, 2010 11:37 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Psiama - te filety MUSZĄ być grube na wysokość, bo będziesz je potem strugać w plasterki 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro mar 03, 2010 11:44 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

AYO pisze:Psiama - te filety MUSZĄ być grube na wysokość, bo będziesz je potem strugać w plasterki 8)
Będę miała na uwadze :wink:

Siostry !!!
Pamiętacie wątek Tymka, tego Tymka ..., zamęczonego na śmierć.
Jest inicjatywa - zerknijcie prosze http://www.petycje.pl/4786.
W JEDNOŚCI SIŁA. Nie pozwólny, by ludzie krzywdzili zwierzaki !!!

Jest już przeszło 2 tysiące podpisów ZA :ok: . Ja już się podpisałam 8) .
Obrazek

psiama

Post » Śro mar 03, 2010 11:49 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Zrobione 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro mar 03, 2010 11:53 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Dziewczyny... Pomysł dobry. Tylko od lat nic z tego nie wynika. Bo nie wysokość kary ma znaczenie a jej nieuchronność...
Póki PSL bedzie przy korycie, zmiany prawa na korzystniejsze wobec zwierząt będą nierealne...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro mar 03, 2010 12:01 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Tak, największym problemem jest egzekwowanie kar i prewencja. Od lat ...
Obrazek

psiama

Post » Śro mar 03, 2010 12:21 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Bardzo dobry pomysł! :ok:
Ostatnio były nawet wyroki więzienia bez zawiasów dla takich dewiantów.
Więc jednak może coś ma szansę się zmienić.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro mar 03, 2010 13:24 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

AYO łosoś był super, bardzo mi smakował! A teraz sobie sama zrobie, HA!
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro mar 03, 2010 13:29 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Kirke - jak pypeć na języku :ryk:
Zakładam się o każdą kasę, że zniknął bez śladu jak tylko się staremu wyspowiadałaś :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro mar 03, 2010 14:52 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Oto podstawowy przepis na slodkie muffinki
(12 sztuk), według którego na 100% zawsze wychodzą:

- 250 g maki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 jaja
- 250 g jogurtu lub maślanki lub mleka
- 100 g cukru
- 60 g stopionego masła
- wedlug upodobania 250 gświeżych owoców, zamrożonych (dodaje się je prosto z zamrażalnika) albo owoców z puszki, lub po prostu mieszankę bakali, wiórków kokosowych itp.

Muffinki podstawowy przepis
Piekarnik nagrzać na 180°C, powsadzać papilotki w zagłębienia formy, albo jak ktoś ich nie ma, wysmaruje zagłębienia blaszki margaryna i wstawi formę do lodówki. (Foremek silikonowych nie trzeba wysmarowywać tłuszczem).

Make + proszek d. piecz. + sodę + cukier wymieszać, ewentualnie przygotować owoce....
Jaja, jogurt/mleko/maślankę , cukier wymieszać, dodac owoce i make z proszkiem.
Szybko wymieszać, przelać do zaglebien formy i wstawić do piekarnika.
Piec 20-25 minut. Po upieczeniu pozostawic co najmniej 5-10 minut w formie aby mogły wystygnąć. Jak muffinki nie chcą dobrowolnie rozstać się z forma to poruszajcie je delikatnie palcami, ale nie dobierajcie się do formy z nożem albo widelcem!

Zycze powodzenia i ostrzegam - pieczenie muffinek wprost uzależnia
Według tego przepisu mozna zrobic pikantne muffinki (bardzo pyszne).
Wtedy dajesz:
-zamiast cukru - 2 łyżeczki soli
-zioła (suszone lub świeże)
-200 g szynki
-200 g startego sera albo podsmażonych warzyw itd....
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

[poprzednia][następna]