Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 8:57 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) )+Ryszarda FOTO!

Sami, co z Tobą kocie?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 03, 2010 8:57 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) )+Ryszarda FOTO!

Wczoraj uwalił się w transporterku. Jeszcze troszkę go podkarmiłam, ale nie jest zbyt chętny na jedzenie. Widać, że w nocy łazikował, od rana też był "na pokoju". Ja już nie wiem, czy go boli brzusio, czy tylne łapki :( Tak dziwnie chodzi. Ja już nawet się zastanawiam, czy on np jakoś nieszczęśliwie nie zeskoczył z półek, gdzie lubi siedzieć. Nie wiem kompletnie co o tym myśleć. Wczoraj mu nie dałam no-spy, bo po prostu nie miałam.
Dziś rano dałam mu mokrej bozity, troszkę poskubał, ale bez rewelacji. Jak chciałam mu podać z ręki, to się po prostu odwrócił. Suchego troszkę skubnął. Cały czas dziwnie chodzi :(
Do weta pojedziemy po południu. Aniu o co mam pytać? Co mają zrobić? Ja już kompletnie nie wiem :?
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Śro mar 03, 2010 9:00 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) )+Ryszarda FOTO!

Co to się dzieje? Biedny Sami...... koniecznie trzeba do weterynarza i powiedzieć o objawach. Kurcze, co to może być?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 03, 2010 9:28 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) )+Ryszarda FOTO!

Biedny Sami :( :ok: za koteczka
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro mar 03, 2010 9:29 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) )+Ryszarda FOTO!

Oby to była tylko jakaś banalna przypadłość!!! Czekamy na wieści od weta i z całych sił zaciskamy kciuki za Samiego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro mar 03, 2010 9:42 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) )+Ryszarda FOTO!

Sami, kciuki za brzusio. Oby przestał boleć.
Kasiakom - nawet bez USG - wet może wymacać, jeżeli powiększona jest wątroba, nerki. Jakiś trop będzie. Oby się wszystko szybciutko wyjaśniło i to czymś błahym.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro mar 03, 2010 12:07 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

Czy ktoś z Aleksandrowa mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną w pewnym domku? Jaskół po wyzdrowieniu ma szansę na naprawdę konkretny domek :D Namiary podam na PW.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Śro mar 03, 2010 14:02 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

wysłałam przelew-po południu juz powinien być.Trzymam kciuki za Samiego..i dom Jaskółka :D
Serniczek

Post » Śro mar 03, 2010 17:28 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

Serniczku dziękuję ślicznie - pieniążki już są :D
Byliśmy z Samim u weta. Tylna noga w "łokciu" spuchnięta jak bania - wczoraj tego nie widziałam. Kot 40 stopni gorączki :? Dostał 2 zastrzyki - antybiotyki, niestety nie mogę odczytać co to. Narządy wewnętrzne "na macanego" ok, łapka na pewno nie złamana. Jutro po pracy znowu antybiotyk.
Jak wróciliśmy do domu to wylazł z transporterka, troszkę wypił, troszkę chrupnął. Przede wszystkim wylazł.
Mam nadzieję, że za kilka dni już będzie ok.
Grzybek chyba się pakuje i wyjeżdża, bo kot porasta włosem.
Jaskół wcina wszystko, co Sami zostawi :roll: , łazi za mną, mruczy i wywala brzucho do głaskania. Na kolanach i na rękach jeszcze za bardzo nie lubi przebywać.
Ryśka grzeczna i słodka - sterylka w poniedziałek o 8:30 - prosimy o kciuki. Jeszcze postaram się wystawić bazarek na sterylkę. Link oczywiście wkleję.
Na rzie to tylle
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Śro mar 03, 2010 19:49 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

po antybiotyku grzyb może sie siać......niestety pilnowac trzeba i nowe ogniska zaraz pryskać :?
Serniczek

Post » Śro mar 03, 2010 20:00 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

Serniczku będziemy pilnować i smarować. Sami zaopatrzony nawet w trzecią dawkę felivaka i się nie boimy :)
Kotuś wyszedł z transportera, dał buziaczki, podjadł, a teraz grzeje mi pośladki i nereczki. Mojemu słoneczku się nieco poprawilo. Fakt, że kupę strzelił nieciekawą, ale co tam - ważne, żeby wydobrzał.
Dał nawet kilka buziaczków Jaskółowi i wyczyścił mu łepek.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Śro mar 03, 2010 20:28 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

No to ciekawe co on wyprawiał, ze tak sobię tę nóżkę nadwyrężył :roll:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro mar 03, 2010 20:33 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

to dobrze, że to tylko nózia a nie jakaś infekcja. Niedługo przejdzie :) Sami wycałował Jaskóła no proszę :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 03, 2010 20:33 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

Możecie mnie pokroić na kawałeczki i dać kotom - nie mam pojęcia co on zrobił :oops: Widziałyście sesję zdjęciową na półce - on sobie tam włazi, może źle zeskoczył z jakiejś wyższej. Nie mam pojęcia :? Ważne, że zaczął jeść...
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Czw mar 04, 2010 9:38 Re: Sami i Jaskółeczek - wizyta przedadop.Aleksandrów Łódzki!!

Kasia a badanie kału miał robione, może jakiś wredny pasożyt się i Samiego zalągł. Trzymam kciuki za zdrowie chłopaków i baby :ok:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

[poprzednia][następna]