<><><><><><><><> "KOCIA MAMA" ZAPRASZA <><><><><><><><>

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 14:22 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

Nowy banerek, tym razem dla Ewitki:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hgqnt][img]http://images36.fotosik.pl/153/6b1993c1a22a1dfe.jpg[/img][/url]

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pon mar 01, 2010 15:39 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

Zapraszamy wszystkich naszych "podglądaczy" i "podrzucaczy" do podpinania naszych banerków. To większa szansa dla naszych kotów na znalezienie wspaniałych domów. Wszystkie banery zamieszczone są na pierwszej stronie wątku wraz z kodami.

Dama Ya

Post » Pon mar 01, 2010 16:00 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

Dama Ya pisze:Zapraszamy wszystkich naszych "podglądaczy" i "podrzucaczy" do podpinania naszych banerków. To większa szansa dla naszych kotów na znalezienie wspaniałych domów. Wszystkie banery zamieszczone są na pierwszej stronie wątku wraz z kodami.

podpięłam sobie Evitkę :ok:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Pon mar 01, 2010 17:28 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

pucio79 pisze:
Dama Ya pisze:Zapraszamy wszystkich naszych "podglądaczy" i "podrzucaczy" do podpinania naszych banerków. To większa szansa dla naszych kotów na znalezienie wspaniałych domów. Wszystkie banery zamieszczone są na pierwszej stronie wątku wraz z kodami.

podpięłam sobie Evitkę :ok:

Dziękujemy przeogromnieObrazek

Dama Ya

Post » Wto mar 02, 2010 7:42 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

Zapraszamy do nas!

Dama Ya

Post » Wto mar 02, 2010 10:05 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

dzień dobry we wtorkowe przedpołudnie :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto mar 02, 2010 10:51 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

mmmm jakie cudne banerki:-)

a ja mam z rana dobre wiadomości:-)) Zefir i Arsen maja domek!!! będą razem mieszkać w domu pod Łodzią z przyjaciółmi naszej wetki-Magdy:-)
Obrazek

KM-Lodz

Od: Sob paź 24, 2009 21:31

Post » Wto mar 02, 2010 11:41 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

KM-Lodz pisze:mmmm jakie cudne banerki:-)

a ja mam z rana dobre wiadomości:-)) Zefir i Arsen maja domek!!! będą razem mieszkać w domu pod Łodzią z przyjaciółmi naszej wetki-Magdy:-)

Proszę, proszę :D Kolejne kotki wyadoptowane!! :ok: To te czarnuszki uratowane z pogorzeliska!

Dama Ya

Post » Wto mar 02, 2010 12:02 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

Zapraszamy na nowy bazarek na naszych "trudnych" podopiecznych.
Przedmiotem są piękne, modelinowe figurki kocie z serduchem:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=108427

Dama Ya

Post » Wto mar 02, 2010 12:12 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

KM-Lodz pisze:mmmm jakie cudne banerki:-)

HURA, HURA, HURA :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Wto mar 02, 2010 12:13 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

I jeszcze jeden bazarek z zabaweczkami dla Waszych kociaków:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=108428

Dama Ya

Post » Wto mar 02, 2010 16:51 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

Dama Ya pisze:Każdy kot będący pod opieką wolontariuszek fundacji jest zdrowy, odrobaczony i odpchlony, maluchy wydawane są do adopcji z książeczkami zdrowia i na umowę adopcyjną, a koty wolno żyjące są zdrowe i po zabiegach kastracji bądź sterylizacji.

Czy każdy kot wydawany do adopcji jest również zaszczepiony? Bo skoro zdrowy, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, by szczepić (wirusówki w gromadach kotów czy miejscach "przechodnich"= czytaj dt, to plaga, a dt z troski choćby o swoje koty, szczepi - tak przynajmniej jest w większości domów forumowych).
Czy tylko maluchy dostają książeczki zdrowia i tylko one wydawane są na umowy adopcyjne?
no sorki, jeśli się czepiam, po prostu pytam, jak czegoś nie rozumiem :oops:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto mar 02, 2010 18:12 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

Sis pisze:
Dama Ya pisze:Każdy kot będący pod opieką wolontariuszek fundacji jest zdrowy, odrobaczony i odpchlony, maluchy wydawane są do adopcji z książeczkami zdrowia i na umowę adopcyjną, a koty wolno żyjące są zdrowe i po zabiegach kastracji bądź sterylizacji.

Czy każdy kot wydawany do adopcji jest również zaszczepiony? Bo skoro zdrowy, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, by szczepić (wirusówki w gromadach kotów czy miejscach "przechodnich"= czytaj dt, to plaga, a dt z troski choćby o swoje koty, szczepi - tak przynajmniej jest w większości domów forumowych).
Czy tylko maluchy dostają książeczki zdrowia i tylko one wydawane są na umowy adopcyjne?
no sorki, jeśli się czepiam, po prostu pytam, jak czegoś nie rozumiem :oops:

Mój tymczasowy kot, wiesz o kim mówię :wink: , będący pod opieką Fundacji ma założoną książeczkę. Był leczony. Jest zaszczepiony i odrobaczony. A do domu stałego zostanie wydany po zabiegu kastracji i udrożnieniu kanałów łzowych, z którymi ma problemy po przebytej chorobie. Myślę, że jest to procedura standardowa w Fundacji (oczywiście, jeśli oddawane jest do DS kocię, to nie jest wysterylizowane, ale umowa adopcyjna zobowiązuje do tego nowego opiekuna) Określenie "maluchy", które zacytowałaś nie odnosi się tylko do kociąt, ale pieszczotliwie określa kocie gabaryty i dotyczy kotów w każdym wieku. Każdy nowy opiekun podpisuje z fundacja umowę adopcyjną. Wcześniej jednak przeprowadzana jest ankieta adopcyjna (wzór jednej i drugiej znajduje się na stronie internetowej KM). :)

Dama Ya

Post » Wto mar 02, 2010 19:07 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

ja też się melduję :wink:
Obrazek

mariolatro

Od: Pon wrz 21, 2009 20:40

Post » Wto mar 02, 2010 21:57 Re: <><><><> "KOCIA MAMA" - przyłącz się do nas <><><><>

że Elisek zaopiekowany, to wiem :)
Chodziło mi o pozostałe koty z fundacji.
Trochę jeździłam z Jańciem do Żyrafy i jedna rozmowa z wolontariuszką KM mocno mnie zaniepokoiła. Tudzież kilka spotkań za czasów pracy w zoologu z osobami mającymi koty z fundacji. Mam nadzieję, że standardy się poprawiły :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

[poprzednia][następna]