Białowąsa Pipi-żegnaj koteczko krakowianko :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 12:13 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

wania71 pisze:W porządku. Po prostu chciałabym wiedzieć na czym stoję. Z wcześniejszych ustaleń wynikało, że kotka miała w niedzielę lub dzisiaj jechać do Krakowa, więc nie chciałam jej szczepić przed samą podróżą.
Skoro ma jechać za tydzień, to zaszczepię ją dzisiaj.
jasdor, chciałabym mieć pewność, że nie zostałam z kotką sama, proszę, informuj mnie na bieżąco, co i jak.

Pisz do mnei jeśli amsz watpliwości. Szczepienie konieczne!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon mar 01, 2010 13:16 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

Dziewczyny - chwała Wam :1luvu: . Jasdor, poprobuj z tym cafeanimal.pl i stamtąd do metro. Domu kici trzeba. No chyba, że mam Korciaczki poprosić jak to się robi ? :wink: Może znajdą chwileńkę.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon mar 01, 2010 17:53 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

Koteczka już po szczepieniu tricatem.
Najbardziej lubi, gdy siedzimy sobie razem na kanapie. Wtedy Pipinka się przewala, prawie robi fikołki, czasem mnie podgryza i bardzo lubi przytulanki-mizianki.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pon mar 01, 2010 19:04 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

wania71 pisze:Koteczka już po szczepieniu tricatem.
Najbardziej lubi, gdy siedzimy sobie razem na kanapie. Wtedy Pipinka się przewala, prawie robi fikołki, czasem mnie podgryza i bardzo lubi przytulanki-mizianki.

I to rozumiem :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon mar 01, 2010 19:57 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

wania71 pisze:W porządku. Po prostu chciałabym wiedzieć na czym stoję. Z wcześniejszych ustaleń wynikało, że kotka miała w niedzielę lub dzisiaj jechać do Krakowa, więc nie chciałam jej szczepić przed samą podróżą.
jasdor, chciałabym mieć pewność, że nie zostałam z kotką sama, proszę, informuj mnie na bieżąco, co i jak.

Przepraszam Waniu bardzo, ale sama nie byłam pewna i nie chciałam Ci robić zamieszania. Strasznie oprócz tego mam zamieszanie w swoim życiu i chciałabym żeby doba miała przynajmniej 48 godzin.
Nie chciałabym , żebyś myślała, że pozbyłam się kota i nic mnie już nie obchodzi. Byłam jeszcze w 2 domach, ale ludzie u nas traktują "mienie" kota jako dziś jest ten - jutro następny, bo z poprzednim nie wiadomo co się stało! Poszedł i nie wrócił! A już gadanie "co to znaczy, że kot jest wysterylizowany i czy to nie wpływa na jego psychikę, czy potem nie robi się drapiący i gryzący..." to mnie powala.
psiama pisze:Dziewczyny - chwała Wam :1luvu: . Jasdor, poprobuj z tym cafeanimal.pl i stamtąd do metro. Domu kici trzeba. No chyba, że mam Korciaczki poprosić jak to się robi ? :wink: Może znajdą chwileńkę.

Kompletnie się na tym nie znam :oops: Ogłosiłam ją tylko na lokalnych stronach i było trochę telefonów, ale ludzie sie wystraszyli słysząc jakie mam wymagania . A ci, co chcieli wziąć Pipi wg mnie nie nadawali się do opieki nad kotem. Wg nich kot służy do łapania myszy i pilnowania kretówek.

Czekałam jeszcze na potwierdzenie Kasi, czy Pani z Krakowa bierze Pipi, czy inną kotkę. Zabrała inną, która tak samo potrzebowała domku. Miała szczęście kicia!

Nie zostawię Cię Waniu z kotem, chyba, że chcesz następnego :mrgreen: Wszystko sobie zorganizuję i jak najszybciej Cie powiadomię.
Cieszę się, że kicia zaszczepiona :D

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 01, 2010 20:25 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

Pipinko kciuki za Ciebie! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon mar 01, 2010 23:14 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

ojej trzymam kciuki dziewczyny żeby Pipi się udało, za dużo już się wycierpiała w swoim kocim życiu, wiecznie podwórko i tułaczka, tak jak moja seniorka, najbardziej żal mi kotek-mateczek, które nie dość że same musiały chronić swoje maleństwa... :kotek: :kotek: :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Wto mar 02, 2010 6:18 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

Dziewczyny, ja podtrzymuję moją propozycję przetransportowania z dębicy do krk, tylko musimy się wcześniej umówić, żeby z terminem trafić :).
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto mar 02, 2010 8:38 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

Za Pippilotkę i domek :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 02, 2010 8:55 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

lutra pisze:Dziewczyny, ja podtrzymuję moją propozycję przetransportowania z dębicy do krk, tylko musimy się wcześniej umówić, żeby z terminem trafić :).

Dzięki lutra. Ja TZ namówię, żeby mnie do Dębicy odtransportował, albo jakimś publicznym przyjadę. Jakbyś nie mogła to busem do KRK pojadę, tylko oni nie chcą zwierząt brać.

jasdor

Post » Wto mar 02, 2010 9:20 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

uda sie ja to wiem z domkiem dla kici. Nadzieja jest i zawsze będzie. Tylko ten właściwy jeszcze na nią nie trafił. :1luvu: :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto mar 02, 2010 10:34 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

Busem nie chcą Pipilotty wieźć?? Przecież oni się powinni czuc zaszczyceni! :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto mar 02, 2010 12:46 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

villemo5 pisze:Busem nie chcą Pipilotty wieźć?? Przecież oni się powinni czuc zaszczyceni! :twisted:

Nie będą chcieli - sie przemyci w portkach, i już !

jasdor

Post » Wto mar 02, 2010 13:14 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

Jak nie będą chcieli, to do mnie dzwoń!! Już ja panu kierowcy wyjasnie :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto mar 02, 2010 13:26 Re: Białowąsa Pipi-strasznie tęskni za Swoim Dużym,gdzie on jest

villemo5 pisze:Jak nie będą chcieli, to do mnie dzwoń!! Już ja panu kierowcy wyjasnie :twisted:

O to to :ok: :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]